Pizzamuffins

Prøv nystekte Pizzamuffins til kvelds... å nam!

 

 

Pizzamuffins er dessuten kjekke å ha med på tur, og er populære å legge i matpakken til ungene. 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl kefir (eller kulturmelk, se tips)
♥ 2 ss olivenolje (eller smeltet smør, se tips)
♥ 2 egg
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g fin sammalt hvetemel
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ss flytende honning
♥ 2 ss tomatpuré
- -
♥ 100 g skinke i strimler (se tips)
♥ 100 g pepperoni (se tips)
♥ 100 g revet ost

Pynt:
♥ tørket oregano


Fremgangsmåte:

Ha kefir (eller kulturmelk), olivenolje (eller smeltet smør) og egg i en bolle.

 

 

Visp dette lett sammen.

I en annen bolle blandes hvetemel, fint sammalt hvetemel, havregryn, bakepulver og oregano.

 

 

Finn frem det du vil bruke til fyll - jeg bruker her en kombinasjon av skinkestrimler, pepperoni og revet ost. 

 

 

Bland disse ingrediensene raskt sammen for hånd.

 

 

Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet (se tips).

 

 

Rør sammen flytende honning og tomatpure.

 

 

Bland også dette inn i deigen.

 

 

Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene.

 

 

Dryss over litt ekstra tørket oregano (og eventuelt ekstra ost 😏 ).

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

 

 

Voilà!

 

 

Kjempegode Pizzamuffins! 😍  

 

 

Det lukter fantastisk! 

 

 

Nyt Pizzamuffins aller helst når de er helt nystekte! 

 

 

 Yum 

 

 

Tips:

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk. I stedet for olivenolje, kan du bruke 50 g smeltet smør. 

♥ Ønsker du Pizzamuffins uten kjøtt, er det ikke noe problem å bytte ut skinke og pepperoni med noe annet du liker, for eksempel revet gulrot og hakket paprika og vårløk. Revet ost kan byttes ut med fetaost i terninger. 

♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Jeg bruker bare slikkepotten for å vende det tørre raskt sammen med det våte. 

♥ Pizzamuffins er supre å fryse, så lag gjerne dobbelt porsjon. Varm i så fall gjerne de tinte muffinsene noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nystekte igjen.

 

 

Se også oppskrift på kjempepopulære Muffins med ost og skinke og Ostemuffins med kesam.

Kjempegode er også Ostemuffins med Västerbottensost og urte- og hvitløksmør og Matmuffins med ost, tomat og oliven

 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pizzamuffins
Ingredienser

♥ 3 dl kefir (eller kulturmelk, se tips)
♥ 2 ss olivenolje (eller smeltet smør, se tips)
♥ 2 egg
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g fin sammalt hvetemel
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ss flytende honning
♥ 2 ss tomatpuré
- -
♥ 100 g skinke i strimler (se tips)
♥ 100 g pepperoni (se tips)
♥ 100 g revet ost

Pynt:
♥ tørket oregano

Fremgangsmåte

Ha kefir (eller kulturmelk), olivenolje (eller smeltet smør) og egg i en bolle. Visp dette lett sammen.

I en annen bolle blandes hvetemel, fint sammalt hvetemel, havregryn, bakepulver og oregano.

Finn frem det du vil bruke til fyll - jeg bruker her en kombinasjon av skinkestrimler, pepperoni og revet ost. 

Bland disse ingrediensene raskt sammen for hånd. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet (se tips).

Rør sammen flytende honning og tomatpure. Bland også dette inn i deigen.

Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene. Dryss over litt ekstra tørket oregano.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

Tips

♥ Det er det samme om du bruker kefir eller kulturmelk. I stedet for olivenolje, kan du bruke 50 g smeltet smør. 

♥ Ønsker du Pizzamuffins uten kjøtt, er det ikke noe problem å bytte ut skinke og pepperoni med noe annet du liker, for eksempel revet gulrot og hakket paprika og vårløk. Revet ost kan byttes ut med fetaost i terninger. 

♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Jeg bruker bare slikkepotten for å vende det tørre raskt sammen med det våte. 

♥ Pizzamuffins er supre å fryse, så lag gjerne dobbelt porsjon. Varm i så fall gjerne de tinte muffinsene noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nystekte igjen.

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Det går som regel fint å bytte ut kefir/kulturmjølk med yoghurt. Kanskje du har det?

I denne oppskrifta er det uansett brukt bakepulver heller enn natron, så teoretisk sett burde det kunne gå med vanlig mjølk. Merk at eg ikkje har prøvd sjølv.

Heisan, jeg hverken liker eller bruker honning til noe som helst. Derfor lurer jeg på om honning kan byttes ut med noe annet og evt mengde?

Har tenkt å lage en stor mengde med pizzasnurrer og gi bort til barn og barnebarn 😊

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift