Gelékake (Jelly Cake) + andre gelétips

Annonse: Freia

Hei folkens!

I dag er det barnebursdag som er tema her på Det søte liv, og jeg tenkte jeg ville vise dere hvor mye herlig man kan lage med gelé til en slik anledning!

Alle barn elsker jo gelé! Smile

Gelé er søtt, det er godt, det er enkelt å lage og det er morsomt med masse farger.

Selvsagt holder det lenge med å lage gelé på «gamlemåten» - og barna jubler!

Men jeg tenkte jeg i dag ville vise dere hvordan dere kan ta geléen til nye høyder og lage en skikkelig kul GELEKAKE!

Yupp! En kake som kun består av gelé… Icon e biggrin

 

 

Ser stilig ut, ikke sant?

 

 

En slik «Jelly Cake» er veldig populært i USA, så jeg tenkte at det ville være artig å teste det ut – og ja, jeg kan love dere at denne kaken funker like godt med norsk Freia gelé!

 

 

Ingredienser:

♥ 2 pk rød gelé
♥ 2 pk oransje gelé
♥ 2 pk gul gelé
♥ 2 pk grønn gelé
♥ 2 pk blå gelé
♥ 5 ss gresk yoghurt
 

Fremgangsmåte:

Kaken bør lages klar dagen før servering.

Finn frem de 10 gelepakkene -

 

 

…og en form som rommer 2 liter.

 

 

Formen kan være firkantet, slik som formen jeg har brukt her, eller rund - eller det kan være en randform.

 

 

Det meste av former og fasonger kan brukes. Bare pass på at formen er helt tett, så geleen ikke renner ut av formen. 

Jeg har nettopp fått meg et firkantet kakefat og ville derfor lage denne gelékaken i denne firkantede formen.. Smile

 

 

Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelékaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.

Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.

Finn frem en bolle og en visp. Du bruker samme bolle og visp til alle 10 gelélagene, men dette utstyret bør vaskes mellom hver gang.

Ha 1 pk rød gelépulver i bollen og tilsett 2 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelépulveret har løst seg opp. Hell den flytende, røde geléen i formen og sett formen i fryseren i 20-30 minutter. Geléen vil da ha stivnet.

Ha den andre pakken med rød gelépulver i bollene og tilsett 1 3/4 dl kokende vann. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Tilsett så en stor og god spiseskje gresk yoghurt. Visp videre med vispen til yoghurten har løst seg opp helt (det er ikke så fint med hvite yoghurtflekker, så visp skikkelig godt). Hell den nå lyserøde, flytende geléen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 20-30 minutter.

Gjenta den samme prosessen med de øvrige fargene: Et lag orange gelé og et lag oransje gelé blandet med 1 ss gresk yoghurt. Et lag gul gelé og et lag gul gelé blandet med 1 ss gresk yoghurt. Et lag grønn gelé og et lag grønn gelé blandet med 1 ss gresk yoghurt. Når det gjelder den blå geléen, bytter jeg om rekkefølgen, slik at blå gelé med 1 ss gresk yoghurt kommer før den blå geléen uten yoghurt. Dette for at den mørkeste fargen skal komme øverst i formen (og dermed nederst på gelékaken). Husk at formen må stå i fryseren i 20-30 minutter mellom hvert lag, så hvert lag gelé stivner før du heller på nytt lag gelé.

Når du er ferdig med det siste laget, setter du formen i kjøleskapet i stedet for fryseren, og lar gelékaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Dagen etter finner du først frem et egnet kakefat.

Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen.

Ta formen ut av kjøleskapet og sett formen i det varme vannet i noen sekunder. Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geléen fra kanten av formen med en skarp kniv. Men vær rask – for her er det veldig viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geléen for mye og du ødelegger kaken. Når du merker at geléen begynner å løsne fra kanten nokså greit, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelékaken over på kakeformen. Løft forsiktig formen vekk fra geléen – og Tatata! 

Du vil se verdens kuleste gelékake! Grin

 

 

Det går faktisk fint å stikke kakelys i gelékaken også!  Smile 

 

 

Tips:

Denne gelékaken ser kanskje litt vrien ut, men den er faktisk veldig lett å få til. Det er imidlertid avgjørende at du husker på følgende:

- Helt tett form!
- Hvert gelélag må stivne før du har på nytt!
- La gelékaken stå i kjøleskapet over natten!
- Ikke hold formen for lenge i varmt vann!
- Legg kakefatet over formen når du skal hvelve ut geléen!

Gelékaken kan serveres med vaniljesaus, bær, nonstop +++

 

 

 

Fantastisk stilig gelékake!  Smile

 

 

 Heart

 

Noen flere tips på hvordan gele kan brukes til barnebursdag?
 

GELE PÅ SKRÅ I GLASS

 

 

Fyll gele i små stettglass og la glassene stå på skrå i kjøleskapet når geléen skal stivne. Har du hylle i kjøleskapet med riller, er det lett å få til. Jeg bygget opp en vegg med to eggekartonger i en av hyllene, og lot glassene hvile mot disse eggekartongene mens jeg satte stetten på glassene inn i en av rillene.

Når geléen har stivnet, kan du sette glassene rett igjen og du vil da se at geléen ligger på skrå inni glasset.

 

 

Fyll på med vaniljesaus.

 

 

 

Veldig artig og dekorativt å se på!

 

 

UTSTIKKEDE GELEFIGURER

 

 

Et annet tips er å stikke ut gelefigurer i ulike fasonger (vanlige pepperkakeformer kan fint brukes). For å få til dette, må geléen være litt ekstra stiv. Jeg blander 1 pk gele med 3 dl kokende vann. Dette kan du gjøre med flere forskjellige farger.

Geléen kan du la stivne i ulike former og skåler. Jeg brukte noen matbokser og flate dessertskåler.

Det er passe om geléen blir ca 1-1,5 cm høy.

La geléen stivne i kjøleskapet til dagen etter.

For å løsne geléen fra formen, dypper du formen noen sekunder i varmt vann (men vannet må ikke komme i kontakt med geléen). Løsne geléen fra kantene av formen med en kniv og hvelv geléen ut av formen på en fjøl. Stikk ut ønskede figurer.

 

 

 

Stjernegele er populært!

Eller hva med å stikke ut sirkler i colagele som legges oppå hverandre i et tårn?

 

 

Så nå ser du hvor mye herlig man kan lage med gele!

 

 

Garantert populær barnebursdag med gelé!  Grin

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Gelékake (Jelly Cake) + andre gelétips
Ingredienser

♥ 2 pk rød gele
♥ 2 pk oransje gele
♥ 2 pk gul gele
♥ 2 pk grønn gele
♥ 2 pk blå gele
♥ 5 ss gresk yoghurt

Fremgangsmåte

Frinn fram de 10 pakkene med gele og en tett form som rommer 2 liter. Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelekaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.

Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.

Finn frem en bolle og en visp. Du bruker samme bolle og visp til alle 10 gelelagene, men dette utstyret bør vaskes mellom hver gang.

Ha 1 pk rød gelepulver i bollen og tilsett 2 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelepulveret har løst seg opp. Hell den flytende, røde geleen i formen og sett formen i fryseren i 20-30 minutter. Geleen vil da ha stivnet.

Ha den andre pakken med rød gelepulver i bollene og tilsett 1 3/4 dl kokende vann. Rør til gelepulveret har løst seg opp. Tilsett så en stor og god spiseskje gresk yoghurt. Visp videre med vispen til yoghurten har løst seg opp helt (det er ikke så fint med hvite yoghurtflekker, så visp skikkelig godt). Hell den nå lyserøde, flytende geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 20-30 minutter.

Gjenta den samme prosessen med de øvrige fargene: Et lag orange gele og et lag oransje gele blandet med 1 ss gresk yoghurt. Et lag gul gele og et lag gul gele blandet med 1 ss gresk yoghurt. Et lag grønn gele og et lag grønn gele blandet med 1 ss gresk yoghurt. Når det gjelder den blå geleen, bytter jeg om rekkefølgen, slik at blå gele med 1 ss gresk yoghurt kommer før den blå geleen uten yoghurt. Dette for at den mørkeste fargen skal komme øverst i formen (og dermed nederst på gelekaken). Husk at formen må stå i fryseren i 20-30 minutter mellom hvert lag, så hvert lag gele stivner før du heller på nytt lag gele.

Når du er ferdig med det siste laget, setter du formen i kjøleskapet i stedet for fryseren, og lar gelekaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter finner du først frem et egnet kakefat.

Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen.

Ta formen ut av kjøleskapet og sett formen i det varme vannet i noen sekunder. Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geleen fra kanten av formen med en skarp kniv. Men vær rask – for her er det veldig viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geleen for mye og du ødelegger kaken. Når du merker at geleen begynner å løsne fra kanten nokså greit, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelekaken over på kakeformen. Løft forsiktig formen vekk fra geleen – og Tatata! 

Du vil se verdens kuleste gelekake! Grin

Tips

Denne gelekaken ser kanskje litt vrien ut, men den er faktisk veldig lett å få til. Det er imidlertid avgjørende at du husker på følgende:

- Helt tett form!
- Hvert gelelag må stivne før du har på nytt!
- La gelekaken stå i kjøleskapet over natten!
- Ikke hold formen for lenge i varmt vann!
- Legg kakefatet over formen når du skal hvelve ut geleen!

Barnas gelekake kan serveres med vaniljesaus, bær, nonstop +++

Lag Gele på skrå i glass ved å helle flytende gele i glass og så la geleen stivne mens glassene settes på skrå inni kjøleskapet. Server med vaniljesaus og bær.

Lag Utstikkede gelefigurer ved å lage ekstra stiv gele (3 dl kokende vann pr pakke gele). La geleen stivne i skåler/fat/bokser til ca 1,5 cm tykkelse. Løsne geleen fra formene ved å dyppe formene raskt i varmt vann og hvelv geleen over på en fjøl. Stikk ut ønskede figurer. Server gelefigurene med vaniljesaus.

43 kommentarer

Kjempestilig :D Dette var fargerikt og kult :D
Jeg synes glass med skrå gelé er meget lekkert også til "voksendessert", men da med f,eks pasjonsfruktpuré og lignende som baser.

Har en datter med melkeallergi, kan man bruke soya yoghurt som alternativ i kaken?

Hei
Gelekaken var utrolig fin, også lett å lage!! Man bare MÅ jo elske bloggen din! Jeg håper nå at både kaken og jeg blir kjempepopulær på 17.mai :-)

Sønnen min ville ha en slik kake til bursdagen sin. Han er 8 år. Er bare bekymret for at en regnbuekake vil ha en negativ effekt. Vi har alltid prøvd å gi han de riktige lekene for å forme han i riktig retning, men han vil omtrent kun leke med dukkene til søsteren sin. Her om dagen så tok jeg han på fersken i å mime til sangene i Frozen, mens han danset rundt i en lang lyseblå genser. Vi er selvfølgelig bekymret, vil bare ikke at han skal ende opp som homofil eller verre. Har du forslag til en mer maskulin kake vi heller kunne hatt på bursdagen hans?

Håper du tuller og er ironisk, men hvis ikke så la gutten din få regnbuekake og la ham være den han er! Spill Frost sangene på full guffe og syng sammen med gutten din, la ham få vite at han er ok som han er.

Oi. Jeg satte nettopp kaffen i halsen.
Han "ender opp" slik han skal være uansett hva dere gjør. Hva med å gi ham en regnbuekake, synge frostsanger og bruke den inflytelsen dere har som foreldre til å oppdra en gutt som er trygg på seg selv for den han er? :-)

Kjære Charlotte!
Jeg ble så trist når jeg leste kommentaren din «redd for at han skal bli homofil, eller verre». Det er ikke feil å være homofil! Om han er det er det jo mye viktigere at han lærer å takle det på en fornuftig og trygg måte, og ikke lære seg å skjule det... Jeg er sikker på at sønnen din er et fantastisk barn, men hvis fordommene starter allerede i hjemmet hans, får han et vanskelig liv. Lær ham å være stolt av den han er, uansett legning. Veiled ham i en retning slik at han blir et godt menneske, og det er ikke avhengig av legning nemlig, men kanskje den viktigste jobben vi foreldre gjør. Elsk gutten deres for den han er, for han er unik! Og ikke minst, lær ham og elske seg selv. Ønsker han regnbuekake, så bør han få det! Men det er bare min mening da. Lykke til, hilsen en som jobber med barn!

Som svar på av Monica (ikke bekreftet)

Min fikk regnbuekake til klassebursdagen da han ble 7. Han var fornøyd, alle de Andre var fornøyd. Ikke en eneste tanke Om at det skulle være feil å gi sønnen min en fargerik kake. At noen tenker sånn gjør meg uvel. Barn er barn og alle Er forskjellige, la de blomstre og være seg selv UANSETT hvem de er og hva de liker ❤️ Hva slags Mor kan ønske å ikke la sin egen sønn være seg selv? Jeg fatter det ikke I Barnehagen sønnen min gikk i danset alle som ville rundt til frost i Elsa kjole. Både gutter og jenter. Ingen barn eller voksne som en gang hevet øyenbrynet over det. Velger å tro at folk flest Er slik men synes oppriktig synd på gutten det Er snakk Om her. Håper han blir sett og verdsatt for den han er ❤️ Hilsen en lesbisk (eller værre) mamma...

Denne bestilte min prins på 10(snart 11-åring) til bursdagen sin. Lurte på om det var lurt å kle formen i feks cling film/plastfolie eller noe tilsvarende slik at den ikke setter seg fast?

Laget gelékaken til 17. mai til stor glede for barna i huset. Superlett å lage, men slet litt med å få den ut av formen. Da "skvupset" kom, og kaken slapp bollen jeg hadde laget den i var vi alle veldig spent. Det hadde jo tatt sin tid - ca 5 timer totalt. Resultatet ble superkult! Kommer til å lage denne igjen. Takk for god idé!

Denne kaka skal jeg prøve til barnebursdagen, men blir ikke geleen veldig sterk på smak når en bruker mindre enn halvparten av vannet som normalt skal være i?

Noen som har forsøkt å lage den i Hadeland sin ostekakeform, den som "sitter fast" på serveringsfatet? Er så usikker på hvor tett den egentlig er...

Går det å lage denne uten yoghurt? Tenkte på å lage den i bursdagen til guttungen, men det kommer ei jente som har melkeallergi.

Jeg skal lage denne til min datters 7 års dag :-) hvilke mål er det på formen din som rommer 2 liter? Vurderer å bestille fra Cacas, men vet ikke hvilken form som rommer 2 liter...

Hei! Lager nå denne flotte gelekaka, og innser at jeg ikke forstår mattematikken her Eller fordamper det noe av mengden bort?? Når jeg har 2 dl varmt vann og 1pk gele oppi halvliter-målern, blir det rett under 3 dl, så hvis det ikke fordamper bort noe, blir jeg ikke å få plass til alle fargene Har tatt ut litt så d blir 2 dl, men nå frykter jeg at hvis det damper vekk litt, blir jeg å få mindre enn 2liter i forma!! Gusjameg nå stresser jeg her

Hvor stor er formen du har brukt her? Må se om jeg har en som passer, eller om jeg må låne en.

Hei
Jeg har nettopp laga denne kaka til min jentas 8 års dag. Det var suksess. Jeg brukte en blomst- rund form som har 2,4 liter kapasitet og den ble nesten fylt opp- den passet perfekt ;)
Tips- sørg for at fryseboksen har en helt flat bunn ( for å unngå ujevn lagoverflate ). Evt. Sett formen i ca. 10 min. i fridgen først(før den settes i fryseren) for å sikre å ha flat underflate.

Som svar på av Marielle (ikke bekreftet)

Hei Marielle, den firkantede formen har jeg kjøpt hos Ellos (ovnsform Viola) og fatet i nettbutikken til Fine Nordic (merket heter Chic Antique) :-)

Hei!

Hvordan er det å lage dette i silikonform?

Hei detta ønskar 4 åringen min og ha med seg i BHG den 23 september :-)
Men eg Lurar på hvor manga personer denna er till?
Takk

Hei :-)

Jeg skal lage denne gelekaken til min datter sin bursdag. Jeg lurer på om man må avkjøle geleen før man har den over lagene?

Aneth

Hei! Det går ann å bruke marshmallows. Klipp dem opp i små biter, ha bitene i geleen og visp til den er smeltet inn. Når det stivner i kaken vil geleen og marshmallowsen skilles og gi en fin effekt. Da blir det også færre prosesser, men igjen ikke en ren gelekake. Lykke til!

Noen som noen gang fant ut/fikk svar på om en kan bruke melkefritt alternativ til gresk yoghurt? Itilfelle hva? Fikk denne opp da jeg søkte på melkefritt...Takk :-)

Hvor lenge holder denne seg? Skal ha selskap i helga, og har litt dårlig tid de siste dagene, så lurte på om jeg kan begynne på tirsdag/onsdag

Mammaen min har bursdag snart og det er bare 1 måned til hennes bursdag,så rekker å lage gelekaken før jeg er ferdig?

Hei! Flott oppskrift som jeg tror alle barn vil like
Ser at noen spør om det går å bruke silikonform?
Min største frykt er at det vil være vanskelig å løsne kaka fra formen, selv med formfett. Kan man bruke matpapir?

Hvor mange dager i forveien kan dette lages? Tror dere det går an å lage de i mindre porsjonsformer?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift