Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

21.05.2014


En fransk klassiker!

Dette er en sjokolademousse som smelter på tungen...  Yum 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer

 

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

 

 

Tips:

♥  Det er faktisk veldig viktig at du følger fremgangsmåten jeg har beskrevet, og at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.

♥  Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade. Se også Lys sjokolademoussedessert til 17. mai som er basert på lignende oppskrift.

 

 

Får du ikke lyst på sjokolademousse nå?

 

 

Det får jeg!  Laugh 
 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Mousse au chocolat

Ingredienser

♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Tips

♥  Det er faktisk veldig viktig at du følger fremgangsmåten jeg har beskrevet, og at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.

♥  Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade.

21.05.2014
Allergier og preferanser: 

22 kommentarer

Kan man ha after eight sjokolade oppi denne oppskriften? Eller har du en annen oppskrift på after eight mousse?

Måtte prøvesmake denne da vi skal ha gjester i helgen. Og dette var virkelig en av de beste jeg har smakt. Men akk så mektig den er. Personlig så mener jeg at denne oppskriften trygt kan serveres i flere enn 4 porsjoner, da vi strevde med å få i oss alt.

Kan anbefales med litt revet appelsinskall på toppen samt en appelsin/mandarin båt.

Nå skal jeg sette meg å la kroppen komme seg etter denne fantastiske moussen. :-)

Hvor lenge kan den stå i kjøleskap?

Mulig jeg er litt amatør, men min mousse ble helt mislykket. Blandet eggeplommer inn i sjokoladen, men det ble bare en tykk smørje som ødela kremen helt. Tips?

hei jeg brukte vaniljestang (frøene ) i kremen og den ble knall god :)

Laget den mange ganger, ble kjempe god hver gang:-)

Tips:
Ha salte nøtter i, da blir det en smak av snicers.

Skjedde det samme hos meg som trine. Sjokoladen og eggeplommen ble en tykk smørje det ikke gikk ann å blande sammen. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hvordan unngå dette?

Samme her. Sjokolade og egg ble en stor tykk klump!

Hei. Prøvde for første gang å lage mousse... Men måtte kaste hele sjokoklumpen i bosset.... Altså, samme problem for meg som det beskrives over. Har du et par tips å dele om hvordan få inn eggene uten at det klumper seg til en klump?? Skulle så gjerne fått det til....

Kremen ble kjempefin helt til jeg begynte å røre inn sjokoladeblandingen, da skilte den seg helt og ble bare mislykket....

Ble helt hard her også....

Jeg fikk to mislykkede forsøk... Trodde først at eggene ikke var romtemperert men da jeg sørget for at de var det ble det likevel en fast masse av sjokolade og eggeplommer. Det ble til slutt krem med sjokoladebiter. Forstår ikke hva jeg gjorde galt her...

Fikk også en tykk smørje av sjokolade og eggeplomme. Har prøvd flere oppskrifter på denne siden, men alltid blitt mislykkede. Får det til med oppskrifter på alle andre sider, skal nok definitivt slutte å prøve meg på oppskrifter herfra....

Tror at problemet til mange er at eggene er for kalde slik sjokoladen koagulerer igjen, det har skjedd meg mange ganger når jeg har lagd denne typen sjokolademousse. Det fungerer å fortsette til neste skritt med denne "faste sjokoladeklumpen", men da blir det små faste biter i moussen noe som faktisk er ganske godt. Jeg bruker å røre ut sjokoladerøra i halvparten av kremen og deretter vende inn resten av kremen for å få marmorering. :)

Da har vi også prøvd 2 forsøk....
Resultatet minner mest om oppkast!
Vi får finne en alternativ oppskrift!

Sjokolade og eggeplommer ble bare rør. Måtte putte det i mikseren for å få blandet det ordentlig. Tror ikke denne oppskriften blir brukt igjen. Selv om resultatet ble godt tror jeg det er bedre måter å lage dette på

Burde lest kommentarene før jeg prøvde meg på denne moussen, det samme skjedde med meg som flere andre her. Irriterende å rote bort råvarer, og kjedelig å begynne på nytt med annen oppskrift.
Synes også det er rart at ikke det blir kommentert eller gjort noe med oppskriften på en seriøs og populær blogg som «Det søte liv». Oppskriften har jo lagt her i flere år.

Hei! Jeg har lest om hva som har skjedd når dere har prøvd å følge denne oppskriften. Her er noen tips dere kan følge. Grunnen til at dere får klumper og den blir veldig tykk er at dere kan ikke blande inn eggene når sjokoladen er varm. La sjokoladen være romtemperert og så bland inn eggene.

Jeg opplevde det samme i går, med totalt 800 gr sjokolade og 1,5 liter fløte. Fryktelig irriterende. Men jeg blandet inn den harde sjokolade/eggeblandingen i kremen, og brukte miksmaster for å få ut de største klumpene. den ble faktisk veldig god til slutt :)

Det burde opplyses i oppskriften at eggene skal blandes inn i den avkjølte sjokolade, og at plommene bør være romtempererte.

Hei, jeg hadde problemer med at jeg puttet eggene i for tidlig og endte opp med den notoriske sjokolade klumpen jeg leser om her. Men dette var i romjula og butikkene var ikke åpne så denne måtte reddes ellers så ble det ingen dessert.

Måten jeg reddet den på var at jeg tok noen spiseskjeer med kremen jeg hadde pisket og blandet det sammen sjokoladen og eltet på det til den ble gjevn og fin for så hadde den oppi med resten av kremen.
Kan være den ble litt mindre luftig enn den skulle være men ble en suksess like vell.

Hvor lenge kan sjokolademoussen og panna cottaen stå i kjøleskapet?

Lot sjokoladen hvile før jeg tilsatte romtempererte egg. Hadde 2 forsøk, begge mislykkede. Ble en knallhard masse. Tips: ikke gidd å prøv engang!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter