Verdens Beste til 17. mai (rund)

Verdens Beste som rund kake, fylt med masse hjemmelaget vaniljekrem, fløtekrem og friske bær. 

Dette må være den ultimate 17. mai-kaken! 😍

 

 

Se også Verdens Beste til 17. mai med tradisjonell, avlang form. 

 

Ingredienser: 

Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak

Vaniljekrem: 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g blåbær
♥ 300 g bringebær

 

Fremgangsmåte: 

Vaniljekrem: 

Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

 


 

Kakebunner med marengs: 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

 

 

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

 

 

Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene.

 

 

Strø mandelflak over den ene av bunnene.

 

 

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips).

Avkjøl kakene helt i formen.

 

 

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

 

Fyll: 

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet. Pisk kremfløten til krem. 

 

 

Vend omtrent totredeler av fløtekremen forsiktig inn i vaniljekremen.  

 

 

Legg den ene kakebunnen (uten mandelflak) på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).

 

 

Fordel over vaniljekremen over kakebunnen i et tykt lag. 

 

 

Dekk med bringebær og blåbær.

 

 

Ha resten av fløtekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen i hulrommene mellom bærene. 

 

 

Legg forsiktig på den andre kakebunnen. 

Pynt eventuelt med litt krem og bær på toppen av kaken.

La kaken stå kjølig frem til servering. 

 

 

Mange mener at Verden Beste er Norges nasjonalkake!  😊 Her i rødt, hvitt og blått! 

 

 

Fantastisk god kake! 

 

 

Tips: 

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. Rør i så fall minst mulig i vaniljekremen for å hindre at den blir for tynn i konsistensen. 

 

 

HURRA! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Verdens Beste til 17. mai (rund)
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 75 g smør
♥ 75 g sukker
♥ 3 eggeplommer
♥ 75 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melk

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 130 g sukker
♥ 50 g mandelflak

Vaniljekrem: 
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g blåbær
♥ 300 g bringebær

Fremgangsmåte

Vaniljekrem: 
Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Kakebunner med marengs: 
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over den ene av bunnene.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Fyll: 
Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet. Pisk kremfløten til krem. 

Vend omtrent totredeler av fløtekremen forsiktig inn i vaniljekremen.  

Legg den ene kakebunnen (uten mandelflak) på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover). Fordel over vaniljekremen over kakebunnen i et tykt lag. 

Dekk med bringebær og blåbær. Ha resten av fløtekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen i hulrommene mellom bærene. 

Legg forsiktig på den andre kakebunnen. Pynt eventuelt med litt krem og bær på toppen av kaken. La kaken stå kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

♥ Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. Rør i så fall minst mulig i vaniljekremen for å hindre at den blir for tynn i konsistensen. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift