Sjokoladekake med kefir

"Sjokoladekake med kefir" er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne.

Se også oppskrift på "Konfektkake i langpanne", som er en basert på en lignende oppskrift.

Oppskriften er til stor langpanne.

Barnas favoritt!

Sjokoladekake med kefir
Ingredienser

250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
450 g hvetemel
6 dl kefir

Glasur:
200 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken holder seg saftig lenge og er dessuten fin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

100 kommentarer

Hei.
Tenkte å prøve denne, holder den seg fint i kjøleskapet et par dager? Skal bake i dag, og servere den på fredag.

Hilsen Rebecca

Som svar på av Rebecca (ikke bekreftet)

Kaken blir nok littegranne tørrere enn om du hadde laget kaken i dag og servert den i morgen. Men det burde likevel gå greit. Jeg ville da lagt kakestykkene på et fat og hatt 2 stk plastikposer rundt, så det blir helt lufttett. I tillegg oppbevart fatet i kjøleskapet. Du kan jo vurdere å steke kaken i dag og fryse ned i hvert fall halvparten av langpannekaken. Det går jo veldig raskt å smøre nugatti på den tinte kaken. Men begge deler går nok greit, bare du husker å pakke kaken godt inn i plast. Ellers blir den tørr.

Hei. Jeg har bakt denne kaken vartfall 6-7 ganger, og har ikke noe erfaring med at kaken blir fort tørr.. Det er en kjempe kake for å ha i fryseren, Hallset seg veeeeldig lenge i kjøleskapet.. Jeg deler kaken i 4 og fryser. Men har alletide kake i kjøleskapet og der kan den ligge i vartfall 5-6 dager.. Og den er like god.. Synest jeg vartfall :)

Hei! Jeg har lyst å bake denne kaken, dele den i to og legge den oppå hverandre med et godt fyll mellom...tenkte fløtekrem med knust oreokjeks, bringebær eller smeltet sjokolade i? Og så dekke kaka med en eller annen fløte/sjokoladekrem...blir det godt? Event har du andre tips? Funker det med fløtekremer inni en surmelkskake?

Det er veldig godt å ha mascarponekrem med jordbær i mellom :) har egen versjon av denne kaken, så har prøvd litt forskjellig siste årene :)

Hvis du er opptatt av hvor mange kalorier det er i en kake, bør du nok holde deg unna kaker generelt. Kaker er for kos, skal spises i små mengder en sjelden gang, og da er det på ingen måte meninga at den skal være kalorifattig :)

Min erfaring er at kaken faktisk blir enda bedre (om mulig) om den får stått en dag i kjøleskapet. Jeg deler deigen i to, steker dem i to rundformer og får en kjempehøy rund kake som imponerer hver gang. Lag ekstra glausr og ha mellom lagene. Pynt med friske bær. Mine gjester vil alltid ta et bilde av kaken...

Mulig jeg gjør noe feil men jeg får en lys glasur. Skjønner at den ville blitt mørkere med kokesjokolade, men gjør jeg noe feil med kaffe? Regner med det er filterkaffe det menes her / eventuelt espresso. Har nå prøvd begge deler. Får likevel ikke til den glanseffekten den burde hatt. Min blir bare matt. Tips?

Forstår deg godt hvorfor du spør jeg. Bildet er jo relativt misvisende i forhold til fargen man faktisk får på glasuren. Da må man i hvert fall ha gjort en annen glasur enn den som er oppskrift på - eventuelt noen andre triks. Trodde også jeg skulle få samme farge på glasuren som på bildet, men nei den ble ganske lys ja!

Jeg må ha mye mer i kaffe i ellers blir glasuren tørr og klumpete... skjønner ikke hvordan dere andre får det til med så lite fuktighet? :)

Beste tipset jeg har er å ha oppi ca 1,5 dl melk i glasuren, da blir glasuren helt perfekt, glansfull, suuuper fluffy og dødsgod :D Kaken er helt perfekt, og holder seg i dagesvis. kaker med kefir/kulturmelk i er perfekt å fryse også

Sjokoladekaka jeg har smakt på lenge! Brukte litt mer kaffe en det som sto i oppskriften

Jeg lagde denne kaken her om dagen og den ble kjempe god! Og like god etter å ha fryst den. Jeg lurer på en ting. Kan jeg lage muffins/cupcakes med samme oppskrit? I så fall, hvilken temperatur skal det stekes på og hvor lenge? Eller hva ville du anbefalt? Takk for supre oppskrifter! :)

Jeg skal lage denne kaken, men dele den i to sprinkelformer. Hvor lang er steketiden da?

Jeg føler jeg ødelegger eggedosisen og slår luften ut av den ved å helle i det tørre og kefiren i vekselsvis uansett og forsiktig jeg er. Tror du det ville vært bedre ( kanskje spesielt for ikke ekseperter) å blande kefir og det tørre for forhånd sammen og blande det med en slikkepot sammen eggedosisen? Eller har det kanskje ikke noe å si?

Jeg har bakt denne kaken kjempemange ganger, og den er en favoritt hos samtlige i familien. Jeg har brukt form med riktig størrelse, og har hittil stekt den i to forskjellige ovner. Steketiden må alltid dobles her. Etter bare 20 minutter er alt helt flytende. Nå som jeg vet om det er det absolutt ikke noe problem, men tenkte bare å informere om det :)

Fantastisk oppskrift! Godt likt av absolutt alle i bursdagen den ble servert! Syntes du fortjente å høre det ☺

Nydelig og saftig kake, absolutt en innertier :) Men steketiden som står i oppskriften kan ikke være riktig? Jeg måtte ha min i ovnen i 35 min. Gleder meg til å servere den i bursdag i morgen!

Er det nok glasur med den oppskriften eller bør den dobles hvis jeg for eksempel skal dele kaken og legge den oppå hverandre med glasur mellom delene?

Jeg baker MASSE, men har slitt med å finne den perfekte sjokoladekaken! Denne kaka her er det nærmeste jeg har kommet. Utrolig god! Saftig, god Sjokolade smak, holder seg lenge. Anbefales på det sterkeste! :-)

Har laget denne kaka fleire ganger, den er super bursdagskake, Steiker den i langpanne og lager den om til hjertekake, sjokoladekrem opp på med rosa dryss og kremsprut rundt kanten, Kjempepopulær :)

hei,
har bare en 24 cm springform, er det noen som har prøvd å steke den i en slik form - blir det bra? steketiden blir nok lengre men kaka blir kanskje litt vel høy?

Jeg lagde denne kaken når jeg var på jobb og serverte til både kollegaer og pasienter. Denne kaken syntes alle var nydelig god og ikke minst saftig. Jeg selv har lactoseinntoleranse og lurer på om jeg kan bruke lactosefree jogurt som alternativ til kefir. Denne kaken kan jeg varmt annbefale og som tidligere nevnt så gikk ryktet om det var god kake og da møtte de opp alle mann.

Jeg har skrevet en kommentar nå nylig og der sto det mitt fulle navn og lurer på om du kan forandre det slik att der kun står Laila Helen og ikke noe etternavn.Takk

Hei, eg lure på om det går ann å bytte ut kefir melk med evt laktosefri yoghurt? Eller med någe aent laktosefrit.

laga kaken med 2 dl mer kefir og en pose sjokoladepudding (freia sin). ble kjempegod! anbefaler virkelig å prøve det :)

Kjempegod kake! Et tips er å bytte ut vanlig kefir med biola med bringebærsmak. Blir nydelig og saftig, og med et lite hint av deilig bringebær:)

Hei
Jeg ville bare si at jeg bakte denne kaken for ikke så lenge siden.. Den ble satt på kjøl, godt pakket inn i plast og like god... Selv 8 dager etter <3 skulle tro den hadde vært fryst, men faktisk ikke!

Fantastisk kake, for andre gang :) ! *Lokte godt i heile huset* Har nå prøvd den med jyttemel ( glutenfri ) og den er fortsatt like god :D

Hei!
Når du byttet melet ut med jyttemel, brukte du da samme mengde som oppgitt i oppskriften? :)

Denne kaken er fantastisk god! Serverte den i bursdag, sammen med den saftige gulrotkaken din og alt ble borte på null komma niks! :)

Den smaker veldig godt uten egg.Blir like saftig og god.Har bakt den mange ganger.Min mann og stesønn er ikke noen kakespisere,men denne liker de da den er sftig og god

Hvis jeg steker kaken i rund form, skal jeg da ha bakepapir i hele formen eller bare nederst, og smører jeg da kantene med smør?
Takknemlig for kjapt svar :)

Når du skal steke en kake i springform har du bare bakepapif nederst på den, også smører du godt med olje/smør/margarin rundt på kantene. Anbefales også å ha litt olje/smør/margarin på selve bakepapiret.

Når du skal steke en kake i springform har du bare bakepapif nederst på den, også smører du godt med olje/smør/margarin rundt på kantene. Anbefales også å ha litt olje/smør/margarin på selve bakepapiret.

Har bakt denne kaken, kjempegod kake:)
jeg stekte den ved 180 g og i 30-35 min midt i ovn.
Den ble litt tung kan en ta mindre mel ?
Tok litt mindre sukker og kakao.

Hei! Andre gang jeg lager denne kaka. Begge gangene har den ikke hevet noe særlig. Pisker eggedosisen i ca 8-10 min og gjør ellers som i oppskriften. Noen som har noen tips? Forrige gang la jeg kaka dobbelt med fyll i mellom. Utrolig saftig og god. Får også lys krem, skulle ønske den ble mørkere.

Denne ble utrolig myk og fin! Brukte et par skjeer ekstra kaffe i glasuren, stekte 5 minutter ekstra og ikke i langpanne, men to former. Hadde den ute i romtemperatur en dag og den holdt seg fortsatt myk:)

Uerfaren jente som skal overaske kjæresten!
Jeg skal bake i rund form, er det bare å halvere oppskriften? Er steketiden fortsatt den samme? Og om dere bruker bakepapir eller smør i formen? :-)

Dette er den beste sjokoladekaken jeg noengang har lagd.
Lager alltid dobbel porsjon av oppskriften og fordeler i to store former. Så fryser jeg ned store stykker slik at jeg kan ta opp ved en senere anledning. Kaken står seg også fint i kjøleskapet. Ta den ut 15 min før servering og den smaker som nybakt. Fantastisk god :)

Har laget denne noen ganger nå. Sist byttet jeg ut kakaoen med 3 plater kokesjokolade og den ble enda bedre Men steketiden får jeg aldri til å stemme, må steke den 10-15 minutter lenger hver gang

Skal prøve meg på denne i morgen, men er det best å steke kaken på over og under varme eller varmluft?

Denne kaken var fantastisk saftig og god. Smørkremen var veldig mektig, så jeg brukte ikke alt. Denne kommer jeg til å bake i mange barnebursdager i årene fremover. Tusen takk for oppskrift!

Selve kaken er litt "bitter" i smaken, men den søte glasuren jevner ut dette og kombinasjonen er perfekt. Jeg hadde ikke kaffe, men kanel te fungerte like bra.
Og takk for at du har har oppskriften som gir en god del glasur. Den eneste oppskriften jeg har brukt hvor jeg ikke må dubble oppskriften :) :) :)

Hei! Jeg lurer på hva som skjer om jeg pisker sammen kakao og melis og pisker til smørkrem? Funker det like greit som å piske melis og smør først eller gir det en annen konsistens? :)

Hei. Fantastisk god kake!:) Nå vil jeg steke den i rund form, hvordan går jeg frem da? Halverer jeg oppskriften? :)

Om du regner med at langpanna i den opprinnelige oppskriften er 30x40cm=1200cm2, så har du følgende alternativer:
26 cm rund springform (13x13x3,14) gir 530 cm2 (halvere, blir litt høyere)
24 cm rund springform (12x12x3,14) gir 450 cm2 ( 1/3, blir litt lavere)
22 cm rund springform (11x11x3,14) gir 380 cm2 (1/3, blir omtrent lik høyde)

Steketiden tilpasses uansett med bakepinne.

Kjempegod kake, men barnebarnet mitt og jeg tåler verken gluten eller egg.
Hva bytter jeg egg med? Melet erstatter jeg med glutenfritt mel.

Ønsker å lage denne kaken, men med kvit glasur slik at en kan blande inn farge. Hva smaker best til saftig sjokoladekake? Ostekrem? Aldri prøvd noe annet enn sjokolade på toppen før, så trenger råd:)

Denne anbefales
Terningkast 6 fra meg
Enkel å lage, saftig og god

Lagde denne til et selskap i går. For å få den glutenfri byttet jeg ut hvetemelet med jyttemel. Står på jyttemel-pakken st man bare skal ha i 2/3 av mengden, noe jeg fulgte. Folk likte kaken og forsynte seg flere ganger. Imidlertid kjente jeg en liten ettersmak i kaken som jeg antar må komme fra jyttemelet. Regner med kaken er perfekt med vanlig hvetemel :)

Fantastisk kake!! Bakte den fredag før påske, da syns jeg den var litt tørr, men den ble med på hytta. Den ble bare bedre og bedre ettersom tiden gikk. Det siste stykket ble spist 14 dager etter at den ble bakt, fremdeles godt og saftig!! Kaka ble oppbevart kjølig, i form i pose. Genial når man skal ha kake som varer

En helt utrolig god og lett kake Like saftig og god hver eneste gang baker denne. Holder seg kjempe fersk i flere dager og er like god ved å fryse ned Denne blir ALDRI mislykka ! Takk for oppskriften

Jeg bytta ut kefir med laktosefri yoghurt og det gikk kjempe fint. Greit at folk med laktoseintoleranse får mulighet til å nyte denne herligheten også. Nydelig kake som garantert vil bakes flere ganger i dette huset.

Denne kaka er veldig saftig og god. Jeg har bakt den mange ganger, og jeg blir alltid spurt om oppskriften når jeg har servert den.

Har noen brukt denne i rundform? Håper noen kan svare meg fort da kaken skal brukes i en bursdag senere :)

Blir den god hvis jeg bruker cafe sting sjokoladekremen?eller er det noen som har en enda bedre krem?

Denne er alltid en slager å lager den ved en hver anledning:) Nå skal jeg lage en høy kake så må stable litt, et det en oppskrift i rundt form også? Eller like gjerne lage denne røra å fordele i rundformer? :)

Hei. Lagte kaken i dag. Bunnen ble kjempefin, men glasuren ble helt miss :/ 200g myk smør betyr det smeltet smør? Ble alt for tørt å hardt tok i litt melk, men da skilte glasuren seg.

Hei. Denne sjokoladekaken er en storfavotitt hos barna, og bakes i hver bursdag. Enkelte voksne synes imidlertid at den er litt for søt.
Har du forslag til oppskrift der sukkerinnholdet reduseres ?

Hei! :-) passer denne oppskriften en gastrobakke? Eller anbefaler du da og doble oppskriften?

Mvh: Inge

I og med at dette er nok røre til en langpanne på 30x40, så er det kanskje nok med 1,5 porsjon røre? Gastrobakker er vel ca 32;5 x 53 ( varierer vel litt). Kaka vil bli veldig flat hvis du ikke øker mengden av røre, tror jeg;)

Dettan e ei knaillgo kakeoppskrift,har prøvd mange andre men deinne e dein bæste helt topp å ha ståanes kjøligt i mange daga holder sæ super saftig.

Bakte kaken i dag. Måtte la den stå i ovnen i 35-40 min. Kremen ble også veldig lys. Kaka var sånn passe god, men ikke god nok til at jeg kommer til å bake den igjen.

Hei..Ville bare si at jeg har bakt den kaken her
Så mange ganger,og alle som smaker den elsker den.
Den er favoritt sjokoladekaken til mine barn. Tusen Takk for en knall god kake
Og en absolutt lett oppskrift.

Hei hei. Jeg lager denne kaken nå. Men 2å minutter i ovnen er da alt for lite? Sjekka med pinne nå. Kaka var helt flytende enda jo. Har jeg gjort noe feil?

Mvh Anette

Har laget en melkefri variant av denne og den fikk bra tilbakemeldinger Noen nektet at det var det for kremen var så god
Byttet ut kefir med havregurt (bringebær) og brukte melk og saltfri melange.
Hadde litt salt i melangen for jeg synes den har litt "flat" smak uten

Jeg lagde kaken i går og må si at jeg er ganske skuffet over resultatet. Kaken er spisbar, men den er for tung og har lite smak :/ Kaken er ikke i nærheten like god som den «klassiske sjokoladekaken». Jeg fulgte oppskriften helt nøye, kanskje kefir kake ikke er noe for meg?
Kommentarene fikk det til å høres ut som om det var verdens beste kake. Kake og kefir hører ikke sammen syntes jeg. Er du i tvil kan du prøve å lage den selv.

Jeg lagde denne kaka i helgen, smaker utrolig godt og veldig saftig! Men jeg lurer på...inni ovnen var den høy og luftig. Så tok jeg den ut og da seg lufta ut av den og den datt sammen. Hva gjorde jeg feil?

Den beste langpannekaka jeg har lagd! Tusen takk for fantastisk god oppskrift :) Jeg brukte i tillegg litt rom essens i kremen - fantastisk godt!

Tusen takk for veldig god oppskrift. En av de aller beste sjokoladekakene som jeg lager:)
Modifiserer litt etter hva jeg har i huset. Veldig god når jeg blander 50/50 brunt sukker og farin.
Jeg steker på 180 grader i 35-40 minutter.
I kremen har jeg i noen dråper romessens og en drøy desiliter med melk/fløtemelk. Pisker godt, da blir sjokoladekremen lys, luftig og veldig god.

Det må da være totalt feil blandingsforhold mellom smør og melis? Brukte mykt romtemperert smør, fikk en hard sementlignende sjokoladeglasur.

denne kaka har helt feil steketid, og evt temperatur. det bør jo endres. kjedelig å lage denne uten å regulere temperatur og tid.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift