Bocadillo med manchego og serranoskinke

Hei dere!  😃

Håper helgen har vært bra og at dere er klare for en ny uke. For å sette en liten piff på hverdagen, kan jeg anbefale og lage en spansk Bocadillo (også kalt Bocata) til lunsj. Dette er en spansk baguette ("pan de barra") som fylles med diverse digg fyll.

Her har jeg laget en veldig klassisk Bocadillo de jamón y queso, som er fylt med aioli (spansk hvitløksmajones), den spanske osten ("queso") manchego (elsker den osten! 😋 ), stekt paprika, tomat og selvfølgelig god, spansk skinke (jamón). Jeg bruker her godt modnet serranoskinke, som jeg synes er kjempegod! 

 

 

Denne oppskriften passer til en mellomstor baguette.

Bocadillos kan deles opp i mindre biter og serveres på et tapasbord. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 baguette (se tips)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 rød spisspaprika
♥ 5 skiver serranoskinke (se tips)
♥ 75 g manchego (se tips)
♥ 2 tomater
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 ss aioli (se tips)


Fremgangsmåte: 

Del baguetten på midten. Varm et par spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og legg baguetten med snittsiden ned i noen minutter, slik at den blir lett toastet på innsiden.

 

 

Skjær paprika i tynne skiver. La de surre i en stekepanne med olivenolje til de blir myke og lett gylne.

 

 

Ta paprikaen ut av pannen og tørk bort overflødig olje. 

 

Fyll baguetten mens brødet og paprikaen fortsatt er lunken:  

Dekk den nederste delen av baguetten med mesteparten av den stekte paprikaen. 

 

 

Legg på skiver med serranoskinke. 

 

 

Legg så på skiver av manchego.

 

 

Dekk med tomatskiver og resten av den stekte paprikaen.

 

 

Dryss på litt flaksalt. 

Smør innsiden av den øvre baguettehalvdelen med et tynt lag aioli og legg den på toppen.

 

 

Finn gjerne frem et lite glass rødvin og nyt en herlig, spansk sandwich! 

 

 

Jeg synes at den stekte paprikaen sammen med tomatene utgjør et utrolig bra tilbehør til skinken og osten. 

 



Bocadillo de jamón y queso!  

Nam! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt mellomgrov baguette (som kjøpes halvstekt). Den jeg brukte er på ca. 125 gram. Alle varianter av baguette kan brukes, men mengden fyll må selvfølgelig tilpasses til hvor stor baguette du bruker. 

♥ Rød spisspaprika er mild og søt i smaken, men det går også helt greit å bruke vanlig rød paprika. 

Serrano er en klassisk spansk skinke (jamón serrano), som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Serranoskinke finnes med ulik grad av modning. Jeg liker best godt modnet (gran reserva).

 

 

♥ Ibérico er en annet berømt, spansk spekeskinke (jamón ibérico), og får du tak i Ibérico bellota, kan du nyte den beste skinken av dem alle. 
Som alternativ kan du selvfølgelig bruke norsk spekeskinke. 

Manchego er en vel den mest berømte, spanske osten, og fås kjøpt i velassorterte matbutikkene. 

 



Aioli er spansk hvitløksmajones som fås kjøpt i mange butikker, men lag gjerne Hjemmelaget aioli!  Alternativt kan du bruke et hvitløksfedd som du deler på midten og gnir på innsiden av baguettehalvdelene etter at de er stekt i olje. Det vil også gi en mild hvitløkssmak på bocadilloen. 

♥ Som nevnt kan Bocadillos kan deles opp i mindre biter og serveres på et tapasbord (populært kalt "Bocadillo Bites"). Det er i så fall lurt å stikke en cocktailpinne i hver av bitene for å holde brød og fyll på plass.  

 

Vel bekomme! 😊

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bocadillo med manchego og serranoskinke
Ingredienser

♥ 1 baguette (se tips)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 rød spisspaprika
♥ 5 skiver serranoskinke (se tips)
♥ 75 g manchego (se tips)
♥ 2 tomater
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 ss aioli (se tips)

Fremgangsmåte

Del baguetten på midten. Varm et par spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og legg baguetten med snittsiden ned i noen minutter, slik at den blir lett toastet på innsiden.

Skjær paprika i tynne skiver. La de surre i en stekepanne med olivenolje til de blir myke og lett gylne. Ta paprikaen ut av pannen og tørk bort overflødig olje.

Fyll baguetten mens brødet og paprikaen fortsatt er lunken:  

Dekk den nederste delen av baguetten med mesteparten av den stekte paprikaen. 

Legg på skiver med serranoskinke. Legg så på skiver av manchego.

Dekk med tomatskiver og resten av den stekte paprikaen. Dryss på litt flaksalt. 

Smør innsiden av den øvre baguettehalvdelen med et tynt lag aioli og legg den på toppen.

Finn gjerne frem et lite glass rødvin og nyt en herlig, spansk sandwich! 

Tips

♥ Jeg har her brukt mellomgrov baguette (som kjøpes halvstekt). Den jeg brukte er på ca. 125 gram. Alle varianter av baguette kan brukes, men mengden fyll må selvfølgelig tilpasses til hvor stor baguette du bruker. 

♥ Rød spisspaprika er mild og søt i smaken, men det går også helt greit å bruke vanlig rød paprika. 

Serrano er en klassisk spansk skinke (jamón serrano), som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Serranoskinke finnes med ulik grad av modning. Jeg liker best godt modnet (gran reserva). Ibérico er en annet berømt, spansk spekeskinke (jamón ibérico), og får du tak i Ibérico bellota, kan du nyte den beste skinken av dem alle. 
Som alternativ kan du selvfølgelig bruke norsk spekeskinke. 

Manchego er en vel den mest berømte, spanske osten, og fås kjøpt i velassorterte matbutikkene. 

Aioli er spansk hvitløksmajones som fås kjøpt i mange butikker, men lag gjerne Hjemmelaget aioli!  Alternativt kan du bruke et hvitløksfedd som du deler på midten og gnir på innsiden av baguettehalvdelene etter at de er stekt i olje. Det vil også gi en mild hvitløkssmak på bocadilloen. 

♥ Som nevnt kan Bocadillos kan deles opp i mindre biter og serveres på et tapasbord (populært kalt "Bocadillo Bites"). Det er i så fall lurt å stikke en cocktailpinne i hver av bitene for å holde brød og fyll på plass. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift