Crumble pai

Denne paien er svært enkel og rask å lage og anbefales hvis du får lyst på noe godt helt plutselig. Den er som en "Smuldrepai med bær", men har også et lag rømme som gir en kremete konsistens til fyllet.

Navnet "Crumble pai" er nok inspirert av det engelske navnet på smuldrepai ("Crumble Pie"). Oppskriften har jeg fra min skolevenninne Ingunn, som serverte den til meg for mange, mange år siden - og etter den gangen har kaken har vært en av mine aller mest populære oppskrifter!

Crumble pai
Ingredienser

Smuldredeig:
400 g hvetemel
250 g sukker
250 g smør

Fyll:
3 dl lettrømme
500 g frossen skogsbærblanding

Fremgangsmåte

Lag smuldredeigen først ved å blande mel og sukker i en bakebolle og deretter smuldre i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Ha de frosne bærene i en ildfast rund paiform (30 cm i diameter). Fordel rømmen over de frosne bærene. Smuldre over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Et tegn på at paien er ferdig er at smuldredeigen er gylden og at bærene begynner å piple frem.

Tips

Kaken bør spises samme dag, og aller helst varm og rykende fersk!

Det går fint an å bruke andre frosne bær, f.eks. bare blåbær eller bare bringebær. På sommeren går det også fint an å bruke friske bær, hvis du har tilgang på dette.

Se også oppskrift på "Smuldrepai med rømme og bær".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift