Gorgonzola Pistachio Cheese Ball

Ingenting er som en kveld med ost og vin!

Her er et spennende tilskudd til ostebordet. "Gorgonzola Pistachio Cheese Ball" består av mild gorgonzola ost som blandes med kremost. For å få litt piff på smaken tilsettes Worcestershire sauce og en klype kajennepepper. Den bløte osten formes så til en kake og dekkes på begge side med masse hakkede pistasjnøtter.

Serveres med salte kjeks!

 

Ingredienser:

♥ 200 g Gorgonzola Dolce
♥ 200 g Philadelphia kremost
♥ 2 ss Worcestershire sauce
♥ 1/4 ts kajennepepper (se tips)
- -
♥ 100 g usaltede pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Mos Gorgonzolaosten godt sammen med kremosten. Bland i Worcestershiresaus og littegrann kajennepepper (se tips). Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Gni pistasjnøttene i et kjøkkenhåndkle, så de blir mest mulig grønne i fargen. Hakk nøttene middels grovt.

Finn frem et bakepapir og legg på kjøkkenbordet. Ta ostemassen ut fra kjøleskapet og legg i en haug på bakepapiret. Form osten til en rund kake (det er litt klissete, så det kan lønne seg å ha fingrene kort i kaldt vann før du begynner å forme osten).

Ha halvparten av nøttene oppå osten og trykk dem litt ned, så de fester seg godt på hele flaten. Hvelv osten så over på en tallerken og dra av bakepapiret. Fordel resten av nøttene oppå osten.

Sett osten i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Tips:

♥ Jeg har fått tips om denne oppskriften fra Camilla som driver bloggen Kakemilla.

♥ Gorgonzola Dolce er en myk og mild variant av Gorgonzolaosten, som egner seg veldig godt til denne oppskriften.

♥ NB!  VÆR VELDIG FORSIKTIG MED MENGDEN KAJENNEPEPPER!  Litt for mye, og hele osten er ødelagt. Kajennepepperet skal bare sette en liten spiss på osten, men ikke gjøre den for sterk.

♥ Jeg pleier å like alle typer kjeks til ost, men til akkurat denne osten her passer det helt klart best med salte kjeks!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Gorgonzola Pistachio Cheese Ball
Ingredienser

♥ 200 g Gorgonzola Dolce
♥ 200 g Philadelphia kremost
♥ 2 ss Worcestershire sauce
♥ 1/4 ts kajennepepper (se tips)
- -
♥ 100 g usaltede pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Mos Gorgonzolaosten godt sammen med kremosten. Bland i Worcestershiresaus og littegrann kajennepepper (se tips). Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter, så den blir litt fastere i konsistensen.

Gni pistasjnøttene i et kjøkkenhåndkle, så de blir mest mulig grønne i fargen. Hakk nøttene middels grovt.

Finn frem et bakepapir og legg på kjøkkenbordet. Ta ostemassen ut fra kjøleskapet og legg i en haug på bakepapiret. Form osten til en rund kake (det er litt klissete, så det kan lønne seg å ha fingrene kort i kaldt vann før du begynner å forme osten).

Ha halvparten av nøttene oppå osten og trykk dem litt ned, så de fester seg godt på hele flaten. Hvelv osten så over på en tallerken og dra av bakepapiret. Fordel resten av nøttene oppå osten.

Sett osten i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Gorgonzola Dolce er en myk og mild variant av Gorgonzolaosten, som egner seg veldig godt til denne oppskriften.

♥ NB!  VÆR VELDIG FORSIKTIG MED MENGDEN KAJENNEPEPPER!  Litt for mye, og hele osten er ødelagt. Kajennepepperet skal bare sette en liten spiss på osten, men ikke gjøre den for sterk.

♥ Jeg pleier å like alle typer kjeks til ost, men til akkurat denne osten her passer det helt klart best med salte kjeks!

Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei Kristine :-) Så koselig at du har prøvd ut denne oppskriften som er en av mine absolutt favoritter! Og tusen takk for at du linket til siden min! Hilsen Camilla

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift