
Brukere online: 42
Brukere i dag: 1396
Brukere siste 7 dager: 149643
Denne sausen er så god at jeg synes det er vanskelig å beskrive den. Du må rett og slett smake den selv! 😍
Kremet portvinssaus blir litt søtlig og passer derfor spesielt godt til kalv, svin, reinsdyr, kylling og kalkun.
Ingredienser:
♥ 2 ss smør
♥ 3 sjalottløk
♥ 3 dl konsentrert kjøttkraft (se tips)
♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl crème fraîche eller kremfløte
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha finhakket sjalottløk og smør i en kjele.
La løken steke på middels varme slik at den blir myk og blank.
Tilsett kjøttkraft, portvin og crème fraîche (eller kremfløte).
La sausen småkoke i 10–15 minutter. Visp i den av og til. Du vil merke at den vil bli litt tykkere i konsistensen etter hvert.
Smak til med kvernet salt og pepper.
Nydelig, kremet portvinssaus er klar for servering!
Tips:
♥ Portvin kjøpes på polet.
♥ Jeg serverte portvinssausen til kalv denne gangen og brukte derfor kjøttkraft laget av 1 dl kalvefond og 2 dl vann. Du kan alternativt bruke oksefond eller 3 dl ferdigkjøpt, konsentrert kjøttkraft.
♥ Jeg liker små løkbiter i sausen, men hvis du vil ha sausen helt glatt, kan du sile den før servering.
♥
Nydelig saus som løfter smaken på måltidet!
Se for eksempel Kalvefilet med Tartiflette og portvinssaus.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 ss smør
♥ 3 sjalottløk
♥ 3 dl konsentrert kjøttkraft (se tips)
♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl crème fraîche eller kremfløte
♥ kvernet salt og pepper
Ha finhakket sjalottløk og smør i en kjele.
La løken steke på middels varme slik at den blir myk og blank.
Tilsett kjøttkraft, portvin og crème fraîche (eller kremfløte). La sausen småkoke i 10–15 minutter. Visp i den av og til. Du vil merke at den vil bli litt tykkere i konsistensen etter hvert.
Smak til med kvernet salt og pepper.
♥ Portvin kjøpes på polet.
♥ Jeg serverte portvinssausen til kalv denne gangen og brukte derfor kjøttkraft laget av 1 dl kalvefond og 2 dl vann. Du kan alternativt bruke oksefond eller 3 dl ferdigkjøpt, konsentrert kjøttkraft.
♥ Jeg liker små løkbiter i sausen, men hvis du vil ha sausen helt glatt, kan du sile den før servering.
Skriv ny kommentar