Kremet portvinssaus

Denne sausen er så god at jeg synes det er vanskelig å beskrive den. Du må rett og slett smake den selv!  😍

Kremet portvinssaus blir litt søtlig og passer derfor spesielt godt til kalv, svin, reinsdyr, kylling og kalkun. 

 

Ingredienser: 

♥ 2 ss smør
♥ 3 sjalottløk
♥ 3 dl konsentrert kjøttkraft (se tips)
♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl crème fraîche eller kremfløte
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha finhakket sjalottløk og smør i en kjele. 

 

 

La løken steke på middels varme slik at den blir myk og blank. 

Tilsett kjøttkraft, portvin og crème fraîche (eller kremfløte).

 

 

 

La sausen småkoke i 10–15 minutter. Visp i den av og til. Du vil merke at den vil bli litt tykkere i konsistensen etter hvert. 

 

 

Smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Nydelig, kremet portvinssaus er klar for servering! 

 

 

Tips: 

♥ Portvin kjøpes på polet. 

♥ Jeg serverte portvinssausen til kalv denne gangen og brukte derfor kjøttkraft laget av 1 dl kalvefond og 2 dl vann. Du kan alternativt bruke oksefond eller 3 dl ferdigkjøpt, konsentrert kjøttkraft. 

♥ Jeg liker små løkbiter i sausen, men hvis du vil ha sausen helt glatt, kan du sile den før servering. 

 

Nydelig saus som løfter smaken på måltidet!

Se for eksempel Kalvefilet med Tartiflette og portvinssaus

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet portvinssaus
Ingredienser

♥ 2 ss smør
♥ 3 sjalottløk
♥ 3 dl konsentrert kjøttkraft (se tips)
♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl crème fraîche eller kremfløte
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha finhakket sjalottløk og smør i en kjele. 

La løken steke på middels varme slik at den blir myk og blank. 

Tilsett kjøttkraft, portvin og crème fraîche (eller kremfløte). La sausen småkoke i 10–15 minutter. Visp i den av og til. Du vil merke at den vil bli litt tykkere i konsistensen etter hvert. 

Smak til med kvernet salt og pepper. 

Tips

♥ Portvin kjøpes på polet. 

♥ Jeg serverte portvinssausen til kalv denne gangen og brukte derfor kjøttkraft laget av 1 dl kalvefond og 2 dl vann. Du kan alternativt bruke oksefond eller 3 dl ferdigkjøpt, konsentrert kjøttkraft. 

♥ Jeg liker små løkbiter i sausen, men hvis du vil ha sausen helt glatt, kan du sile den før servering. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift