Le negre

Le negre
Ingredienser

200 g smør
200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
200 g sukker
4 store egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Skill eggene. Pisk eggeplommene luftig med halvparten av sukkeret. Pisk inn sjokoladesmøret. Pisk deretter eggehvitene stive i en annen, ren bolle. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Vend marengsen inn i sjokoladedeigen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen (og gjerne i kjøleskapet over natten, se tips).

Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

Tips

Bruk skikkelig mørk sjokolade av god kvalitet. Det gir best smak!

Siden denne sjokoladekaken ikke inneholder noe hvetemel, blir den litt klissete i konsistensen. Det er slik den skal være. Den stivner til om den får stå lenge i kjøleskapet fordi smøret og sjokoladen i kakedeigen da blir hardt. Dermed blir kaken mye lettere å få ut av formen, og det blir lettere å dra av bakepapiret uten at kaken går i stykker. Kaken er også lettere å skjære i pene serveringsstykker om den er kald. Kaken blir myk og klissete igjen om den står en stund i romtemperatur, og vil du har flytende sjokoladekake, kan du ha kakestykket noen sekunder i mikroen.

Kaken har lang holdbarhet om den oppbevares i kjøleskapet!

For omtrent samme sjokoladekake uten hvetemel se oppskrift på "Flourless Chocolate Cake". Se også oppskrift på konfektkakene "Black Magic" og "Bocca Nero".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei. Jeg lagde denne kaken slik som det står i oppskriften, men den ble kjempehøy, ikke lav og kompakt som på bildet. Temperaturen og steketiden var også alt for mye, slik at den brente seg på toppen. Jeg har laget «black magic» kaken din tidligere som ble kjempegod, så jeg trodde dette var en omtrent lik kake. Ser på oppskriften til den andre at eggehvitene ikke skal piskes til marengs - kan det være det som har gjort det? Røren hadde veldig stort volum med de piskede eggehvitene.

Hilsen Karoline

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift