Rips- vaniljeiskrem

Rips- vaniljeiskrem

11.08.2013

 

Det er ripstid og her er et herlig tips til hva man kan gjøre med ripsen:

Lage ripsiskrem!

 

 

Den myke, søte vaniljeisen smaker perfekt sammen med ripsen.

 

 

Søtt og litt syrlig på samme tid!

 

 

Ingredienser:

♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl rips

Pynt:
♥ noen ripsklaser

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og sukker til tykk, lys eggedosis. Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at blandingen blir helt klumpfri. Vend ripsen inn i iskremblandingen.

Ha iskremblandingen i en passende form som rommer ca 1/2 - 1 liter (se tips). Sett isen i fryseren i minst 4-5 timer eller helst over natten.

Ta iskremen ut av fryseren noen minutter før servering og pynt gjerne med ripsklaser.

 

 

Tips:

♥ Iskremen bør ha skikkelig vaniljesmak for å bli virkelig god. Jeg har her brukt vaniljesukker med ekte vanilje. Du kan alternativt bruke vanlig vaniljesukker og tilsette frø fra 1/2 vaniljestang i tillegg.

♥ Du kan bruke hvilken som helst type liten form eller plastboks. Jeg valgte denne gangen å bruke en liten rund kakeform med høye, avtagbare kanter. Den er bare 15 cm i diameter og jeg kjøpte den egentlig for å lage Kulich (som er en russisk påskekake). Men formen egnet seg også utmerket til å lage denne isen!

 

 

Formen kjøpte jeg hos Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo.

Men som sagt, hvilken som helst annen form duger også, og det går selvsagt også fint å servere isen direkte fra boksen/serveringsskålen du fryser den i.

 

 

Herlig sommerdessert!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rips- vaniljeiskrem

Ingredienser

♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl rips

Pynt:
♥ noen ripsklaser

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til tykk, lys eggedosis. Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at blandingen blir helt klumpfri. Vend ripsen inn i iskremblandingen.

Ha iskremblandingen i en passende form som rommer ca 1/2 - 1 liter (se tips). Sett isen i fryseren i minst 4-5 timer eller helst over natten.

Ta iskremen ut av fryseren noen minutter før servering og pynt gjerne med ripsklaser.

Herlig sommerdessert!

Tips

♥ Iskremen bør ha skikkelig vaniljesmak for å bli virkelig god. Jeg har her brukt vaniljesukker med ekte vanilje. Du kan alternativt bruke vanlig vaniljesukker og tilsette frø fra 1/2 vaniljestang i tillegg.

♥ Du kan bruke hvilken som helst type liten form eller plastboks. Jeg valgte denne gangen å bruke en liten rund kakeform med høye, avtagbare kanter. Den er bare 15 cm i diameter og jeg kjøpte den egentlig for å lage Kulich (som er en russisk påskekake). Men formen egnet seg også utmerket til å lage denne isen! Formen kjøpte jeg hos Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo. Men som sagt, hvilken som helst annen form duger også, og det går selvsagt også fint å servere isen direkte fra boksen/serveringsskålen du fryser den i.

11.08.2013
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter