Laks Teriyaki med mango- og avokadosalat

I dag er det en fantastisk god lakserett med asiatiske smaker på menyen!

I likhet med Ponzusaus er Teriyakisaus en velkjent, japansk saus som er soyasausbasert. En forskjell ligger i at Ponzusaus har litt mer sitrussmak, og at den vanligvis brukes til dipping. Teriyakisaus er litt søtere og brukes derfor oftere som marinade.

Her marineres og stekes laksestykker i ferdigkjøpt Teriyakisaus, som er tilsatt ekstra brunt sukker, honning, maisenna mv., som gjør sausen ekstra søt og tykk (som en "glaze").

Dette gir stekte laksebiter som blir skikkelig digge og sticky! 😍

 

 

Serveres her med ris og Mango- og avokadosalat.

Teriyakilaks er også deilig å legge på en Poké Bowl i stedet for rå laks. 

 

 

Oppskriften passer til 3 porsjoner.


Ingredienser: 

♥ 500 g laksefilet (uten skinn)
♥ 4 ss teriyakisaus (ferdigkjøpt)
♥ 2 sjalottløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 cm fersk ingefær
♥ 1 chili
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 gul paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 3 vårløk
♥ salt og pepper

Sticky teriyakisaus:
♥ 3 ss teriyakisaus (ferdigkjøpt)
♥ 1 ss sesamolje
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ss honning
♥ 0,5 ss maisenna
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ fersk koriander
♥ sesamfrø (hvite / sorte)
♥ 1 lime

Servering: 
♥ jasminris
mango- og avokadosalat

 

Fremgangsmåte: 

Del laksefiletene i biter og ha dem i en skål. Ha over teriyakisaus og la laksebitene marinere i kjøleskapet i ca. 1 time. 

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili og ha dette i en stekepanne.

 

 

Tilsett oljen og fres dette i et par minutter før du tilsetter laksebitene.

 

 

Krydre med pepper og litt salt (husk at teriyakisausen også er salt).

La laksebitene steke i et par minutter, slik at de får en fin stekeskorpe. 

Tilsett gul og rød paprika i biter og oppkuttet vårløk. La dette steke i et par minutter sammen med laksebitene.

Rør sammen ingrediensene til den sticky teriyakisausen. Hell dette over laksebitene i stekepannen. Vend forsiktig rundt slik at laksebitene blir jevnt dekket av den søte sausen. Varm opp til kokepunktet så sausen tykner, og ta så pannen av platen.

Dryss over koriander og sesamfrø. Legg ved oppdelt lime. 

 

 

Serveres straks sammen med kokt jasminris og en frisk og deilig mango- og avokadosalat. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt teriyakisaus som base, men tilsetter altså ekstra sukker, honning og maisenna for å gjøre sausen søtere og tykkere. Det gjør at sausen legger seg rundt laksebitene som en tykk glasur ("glaze").

 

 

♥ Det er viktig at laksebitene ikke stekes for lenge så de holder seg saftige. Bitene skal ha god stekeskorpe og være litt bløte inni.

♥ Det er lurt å kutte opp alle grønnsakene og lage klart tilbehøret mens laksebitene marineres, slik at du kan servere den ferdiglagde teriyakilaksen straks den er klar.

♥ Dersom du ikke er så glad i sterk mat, er det bare å redusere mengden chili eller droppe det helt. Denne retten blir veldig smakfull likevel. Det hjelper også veldig å fjerne frøene inni chilien for å få den mindre sterk. 

♥ I stedet for jasminris kan du koke egg- eller risnudler som tilbehør. 

 

 

♥ Oppskrift og beskrivelse på Mango- og avokadosalat finner du HER

♥ Det er også godt å steke kyllingbiter eller biffkjøtt med teriyakisaus. Eller bruk fast tofu som er skjært opp i terninger dersom du ønsker en vegetarmiddag! 

 

Smakfullt måltid! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Laks Teriyaki med mango- og avokadosalat
Ingredienser

♥ 500 g laksefilet (uten skinn)
♥ 4 ss teriyakisaus (ferdigkjøpt)
♥ 2 sjalottløk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 cm fersk ingefær
♥ 1 chili
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 gul paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 3 vårløk

Sticky teriyakisaus:
♥ 3 ss teriyakisaus (ferdigkjøpt)
♥ 1 ss sesamolje
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 1 ss honning
♥ 0,5 ss maisenna
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ fersk koriander
♥ sesamfrø (hvite / sorte)
♥ 1 lime

Servering: 
♥ jasminris
♥ mango- og avokadosalat

Fremgangsmåte

Del laksefiletene i biter og ha dem i en skål. Ha over teriyakisaus og la laksebitene marinere i kjøleskapet i ca. 1 time. 

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili og ha dette i en stekepanne.

Tilsett oljen og fres dette i et par minutter før du tilsetter laksebitene. La de steke i et par minutter, slik at de får en fin stekeskorpe. 

Tilsett gul og rød paprika i biter og oppkuttet vårløk. La dette steke i et par minutter sammen med laksebitene.

Rør sammen ingrediensene til den sticky teriyakisausen. Hell dette over laksebitene i stekepannen. Vend forsiktig rundt slik at laksebitene blir jevnt dekket av den søte sausen. Varm opp til kokepunktet så sausen tykner, og ta så pannen av platen. 

Dryss over koriander og sesamfrø. Legg ved oppdelt lime. 

Serveres straks sammen med kokt jasminris og en frisk og deilig mango- og avokadosalat. 

Tips

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt teriyakisaus som base, men tilsetter altså ekstra sukker, honning og maisenna for å gjøre sausen søtere og tykkere. Det gjør at sausen legger seg rundt laksebitene som en tykk glasur ("glaze").

♥ Det er viktig at laksebitene ikke stekes for lenge så de holder seg saftige. Bitene skal ha god stekeskorpe og være litt bløte inni.

♥ Det er lurt å kutte opp alle grønnsakene og lage klart tilbehøret mens laksebitene marineres, slik at du kan servere den ferdiglagde teriyakilaksen straks den er klar.

♥ Dersom du ikke er så glad i sterk mat, er det bare å redusere mengden chili eller droppe det helt. Denne retten blir veldig smakfull likevel. Det hjelper også veldig å fjerne frøene inni chilien for å få den mindre sterk. 

♥ I stedet for jasminris kan du koke egg- eller risnudler som tilbehør. 

♥ Oppskrift og beskrivelse på Mango- og avokadosalat finner du HER

♥ Det er også godt å steke kyllingbiter eller biffkjøtt med teriyakisaus. Eller bruk fast tofu som er skjært opp i terninger dersom du ønsker en vegetarmiddag! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift