Tortellinisuppe med tomat og spinat

Tortellini er fylt pasta, som fås kjøpt i flere varianter. Jeg har her brukt fersk tortellini fylt med tomat og mozzarella i en deilig tomatsuppe. Suppen blir kremete av fløte og revet parmesan, og fersk spinat gir litt grønt. 

Dette er en enkel, men veldig smakfull suppe. Server den gjerne sammen med varmt hvitløksbrød og eventuelt god spekeskinke. 


Oppskriften passer til 4 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 800 g passata (se tips)
♥ 180 g tomatpuré
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 liter kyllingkraft (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 500 g tortellini (se tips)
♥ 1 dl revet parmesan
♥ 200 g spinat
♥ salt og pepper

Servering:
♥ revet parmesan
♥ fersk basilikum
♥ hvitløksbrød


Fremgangsmåte: 

Varm opp oljen i en middels stor kjele. Finhakk løk og hvitløk og ha i kjelen. Stek på middels varme til løken er myk og gyllen. 

Tilsett passata (se tips), tomatpuré, urter og kyllingkraft. La dette småkoke i 5 - 10 minutter.

Tilsett kremfløte og tortellini. Varm opp til suppen når kokepunktet igjen. 

Tilsett spinaten og rør rundt, så den "klapper sammen" og blander seg i suppen. 

 

 

Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper til slutt.

 

 

Deilig suppe klar til servering! 

 

 

Serveres straks.

Riv gjerne litt ekstra parmesan over suppeskålen og pynt med fersk basilikum. 

 

 

Tips:

♥ Passata er en ren tomatsaus som er ferdig most og tyknet (kjøpes vanligvis på glassflaske). Du kan alternativt bruke 2 bokser à 400 g hermetiske, finhakkede tomater, som du gjerne kan kjøre sammen til en glatt mos med en stavmikser. 

♥ I stedet for kyllingkraft kan du bruk utblandet kyllingfond eller kyllingbuljong. 

♥ Ønsker du mer grønnsaker i suppen, er det ikke noe i veien for å tilsette et par fint hakkede gulrøtter, en squash og/eller et par stilker selleri. Ha dette i så fall i kjelen sammen med tomatsausen, slik at grønnsaksbitene får kokt seg møre. 

♥ Jeg brukte 2 pk av denne varianten fersk tortellini fylt med tomat og mozzarella. 

 

 

♥ Det aller viktigste å passe på når du lager denne suppen er at tortellinien får passe kort koketid. Dersom du bruker fersk tortellini, trenger de bare et par minutter i kjelen, så tilsett dem nokså rett før servering. Dersom du vil lage suppen klar på forhånd, kan du koke sammen alt med unntak av tortellini, spinat og parmesan, som altså bør tilsettes bare noen minutter før servering. Dersom tortellini blir liggende i den varme suppen for lenge, vil de svelle opp og bli bløte, og suppen vil bli mer som en gryterett - men like god på smak så klart. 

♥ Jeg lagde her tortellinisuppen i en vegetarvariant, men serverte suppen sammen med hvitløksbrød og spekeskinke. Dersom du ikke ønsker tortellinisuppen vegetar, kan du tilsette for eksempel pølsebiter (gjerne en god og litt kraftig, italiensk pølse hvis du får tak i det). 

 

Buon appetito!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tortellinisuppe med tomat og spinat
Ingredienser

♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 800 g passata (se tips)
♥ 180 g tomatpuré
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 liter kyllingkraft (se tips)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 500 g tortellini (se tips)
♥ 1 dl revet parmesan
♥ 200 g spinat
♥ salt og pepper

Servering:
♥ revet parmesan
♥ fersk basilikum
♥ hvitløksbrød

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en middels stor kjele. Finhakk løk og hvitløk og ha i kjelen. Stek på middels varme til løken er myk og gyllen. 

Tilsett passata (se tips), tomatpuré, urter og kyllingkraft. La dette småkoke i 5 - 10 minutter.

Tilsett kremfløte og tortellini. Varm opp til suppen når kokepunktet igjen. 

Tilsett spinaten og rør rundt, så den "klapper sammen" og blander seg i suppen. 

Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper til slutt.

Serveres straks. Riv gjerne litt ekstra parmesan over suppeskålen og pynt med fersk basilikum. 

Tips

♥ Passata er en ren tomatsaus som er ferdig most og tyknet (kjøpes vanligvis på glassflaske). Du kan alternativt bruke 2 bokser à 400 g hermetiske, finhakkede tomater, som du gjerne kan kjøre sammen til en glatt mos med en stavmikser. 

♥ I stedet for kyllingkraft kan du bruk utblandet kyllingfond eller kyllingbuljong. 

♥ Ønsker du mer grønnsaker i suppen, er det ikke noe i veien for å tilsette et par fint hakkede gulrøtter, en squash og/eller et par stilker selleri. Ha dette i så fall i kjelen sammen med tomatsausen, slik at grønnsaksbitene får kokt seg møre. 

♥ Jeg brukte 2 pk av denne varianten fersk tortellini fylt med tomat og mozzarella. 

♥ Det aller viktigste å passe på når du lager denne suppen er at tortellinien får passe kort koketid. Dersom du bruker fersk tortellini, trenger de bare et par minutter i kjelen, så tilsett dem nokså rett før servering. Dersom du vil lage suppen klar på forhånd, kan du koke sammen alt med unntak av tortellini, spinat og parmesan, som altså bør tilsettes bare noen minutter før servering. Dersom tortellini blir liggende i den varme suppen for lenge, vil de svelle opp og bli bløte, og suppen vil bli mer som en gryterett - men like god på smak så klart. 

♥ Jeg lagde her tortellinisuppen i en vegetarvariant, men serverte suppen sammen med hvitløksbrød og spekeskinke. Dersom du ikke ønsker tortellinisuppen vegetar, kan du tilsette for eksempel pølsebiter (gjerne en god og litt kraftig, italiensk pølse hvis du får tak i det). 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift