Arkiv: desember 2006

30.12.2006


Mmmm...  Her har du en saftig og kjempe-kjempedeilig banankake med masse godt julekrydder. Det dufter helt herlig i hele huset når kaken stekes!

Kaken dekkes med sjokoladeglasur laget av smeltet Toblerone og fløte.

God jul!

Kategorier: Andre festkaker
24.12.2006

Sirupssnipper baker jeg alltid til jul!

Oppskriften inneholder en aldri så liten hemmelighet: som hevingsmiddel skal det brukes både hornsalt og natron. Dette gjør at kakene blir ekstra sprø!

I tillegg har kakene NYDELIG smak!

Kategorier: Småkaker
24.12.2006

"Krumkakeskåler" er "Krumkaker" som formes som skåler i stedet for å formes som tradisjonelle kremmerhus. Fylt med pisket krem og bær, blir "Krumkakeskåler" nydelige porsjonskaker! Se også oppskrift på "Sjokoladeskåler".

Kategorier: Porsjonskaker
24.12.2006

"Krumkaker" hører julen til! Her har du en standard oppskrift på "Krumkaker", som alle nordmenn som er glade i å bake burde være kjent med. Kakene kan også formes over en kopp, slik at du får "Krumkakeskåler" (se oppskrift på detsoteliv.no).

Kategorier: Småkaker
24.12.2006


"Bordstabelbakkels" er klassiske norske julekaker fra gamle dager!

Bakkels er et gammelt ord for "mindre bakverk", og i dette tilfellet; tynne lengder med fine kaker som stables oppå hverandre. Lengdene dekkes med en stripe hjemmelaget mandelmasse.

Kakene er skjøre og skal stables høyt. Derfor var det praktisk å stable kakene på fat som stod på bordet før gjestene kom. Dess høyere stabelen var, desto mer prestisje for vertinnen!

Kategorier: Småkaker
24.12.2006

Eckernförde er en havneby i Schleswig-Holstein. I seilskutetiden ble unge piker fra sørlandshavnene ofte med hollandske skip for å ta huspost til utlandet. Disse pikene tok med seg oppskrifter hjem til Norge, slik som denne. "Eckernførdekaker" består av en tynn mørdeigsbunn som dekkes med et lag sprø marengs. Småkakene skal bli veldig lette og delikate i konsistensen.

 

 

Kategorier: Småkaker
23.12.2006

"Brente mandler" er noe av det beste jeg vet!! Jeg har alltid trodd at dette knallgode snopet er vanskelig å lage selv, men det viste seg å være feil. Denne oppskriften er helt perfekt!!!

Kategorier: Småkaker
23.12.2006

Dette er helt superherlige cookies med grovt hakkede hasselnøtter og hvit sjokolade!!! Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
20.12.2006


Nøtteroser er veldig dekorative og kjempegode småkaker!

De er blir faste utenpå, men med en myk kjerne inni. Akkurat som kransekake, men med hasselnøtter i stedet for mandler. NAM! 

Pynt dem gjerne med sjokolade på undersiden hvis du vil, men det er ikke nødvendig. 

Oppskriften gir ca. 33 stk - eller ca. 40 hvis du foretrekker å lage kakene som små "rosetter".

Kategorier: Småkaker
20.12.2006

Denne fruktkakeoppskriften MÅ du bare prøve! Fruktkaken lages med både korinter, mandler, hasselnøtter og tørkede aprikoser. Kaken er veldig god i smak og helt spesielt saftig! Hemmeligheten er at frukten og nøttene trekkes skikkelig inn med appelsinjuice før de has i deigen. Oppskriften passer til 3 formkaker eller til 1 stor langpannekake. Anbefales!

Kategorier: Formkaker

Sider