Arkiv: januar 2019

31.01.2019


Hei dere!

Snart helg igjen, og her kommer et nydelig kaketips i den anledning! Smile  

Jeg har laget min standard Suksesskake, men tilsatt sjokolade i suksesskremen. Utgangspunktet er altså den samme gule kremen som man vanligvis forbinder med suksesskake, men som blir mørk av sjokoladen. 

Dette er for så vidt ikke noe nytt her på Det søte liv, se blant annet Sjokoladesuksess som jeg har hatt på bloggen i mange år, der jeg har kombinert gul og mørk suksesskrem.

Denne kaken her er en litt enklere variant, men som blir vel så god. Prøv den, du også! 

28.01.2019


Oh my god - disse rundstykkene er gode! 

Og hvorfor spise kjedelig brødmat når man kan spise hjemmebakte rundstykker med parmesan og urter...  Yum

27.01.2019


Hei,

Du har kanskje sett disse i min søndagsspalte i VG i dag?  Jeg har allerede fått en god del spørsmål på mail, så nå poster jeg oppskriften her på Det søte liv også.  Smile

Scotcheroos” er populære, amerikanske barer som får en “crunchy” konsistens fordi de lages med Rice Krispies (frokostblanding). I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen og at de smaker digg!

På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske “butterscotch chips” hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra.

Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.

24.01.2019


Hei,

Her på lille lørdag kommer et herlig kaketips til helgen.

Trippelkremkake består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem.

Kaken er en rund versjon av langpannekaken "Sommersuksess", som i flere år har vært en veldig populær kake her på Det søte liv. 

Trippelkremkake toppes med friske bær, og heldigvis er dette noe som vi nå kan få tak i året rundt.

Ønsker deg et stykke av denne deilige kaken til helgen! Selv drar jeg til Stockholm for å gå på teater og for å "fika"... Smile

Tilbake her på bloggen på søndag kveld. 

Hejdå! 

22.01.2019

Runde, flate pizzaboller får man kjøpt i flere matbutikker, og de er veldig populære. Hjemmelagde er de enda bedre! Du kan da dessuten styre hva du ønsker å ha som topping, og du kan også lure inn noe grovt mel i deigen så pizzabollene blir sunnere uten at noen merker forskjell.

Pizzabollene er fine å fryse og egner seg utmerket i matpakken, på tur eller som kveldsmat.

Oppskriften gir ca. 18 stykk.

21.01.2019


I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst!

En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
18.01.2019


Her er en liten godsak, som smaker passe søtt uten at det er tilsatt noe raffinert sukker. Søtningen kommer av modne bananer, litt eplejuice og litt honning. 

Liten, deilig banankake til helgen! 

Kategorier: Formkaker
17.01.2019


Hei,

Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har dette året startet i turbotempo. Selv om det er travle dager, har man jo lyst på å lage noe godt ( Wink ), så da er det kjekt med oppskrifter som er raske å lage!

Disse mandelmuffinsene har jeg laget før, se oppskrift på Suksessmuffins. Disse muffinsene er imidlertid også veldig gode uten noen form for krem på - og av og til smaker det best med noe enkelt. 

En nybakt mandelmuffins er kjekt som hverdagskake, og nydelig sammen med en kopp varm te. 

Kategorier: Muffins/Cupcakes
16.01.2019


Nå som det begynner å blir kaldere ute, får jeg lyst på varm, myk eplekake med kryddersmak! 

Mmmm.... prøv den, du også! 

Kategorier: Formkaker
14.01.2019


Å lage hjemmebakte rundstykker kan være utrolig enkelt! Spesielt med denne oppskriften der hele deigen bare eltes sammen, heves og deretter trykkes ut i en langpanne. Langpannebrødet brytes eller skjæres fra hverandre etter steking. 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir ca. 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men jeg synes de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende.

Disse rundstykkene er sunne og mettende, og er supre å ta med på tur eller å bruke til matpakken!

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider