
Brukere online: 119
Brukere i dag: 914
Brukere siste 7 dager: 124002
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl kokende vann
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).
Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.
Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
Kaken er holdbar i kjøleskapet!
205 kommentarer
Dette er den beste kaka noen…
Dette er den beste kaka noen sinne, men det kommer fra en person som elsker ostekake! Har blitt tradisjon å lage den til meg selv hver bursdag og spise så mye jeg klarer av den :D beste bursdagstradisjonen! Jeg gjør kaken både gluten og laktose fri med å bare bytte ut kjeksene til glutenfri havrekjeks og buker laktosefri rømme, fløte og kremost. Super oppskrift!
1 pk sitrongelépulver, den…
1 pk sitrongelépulver, den skal blandes som på pakken med 5 dl vann? Håper det uten gjorde jeg feil . den ble litt tynn, men den stivner forhåpentligvis.
Nei den skal jo ikke det…
Nei den skal jo ikke det. Det står jo helt klart i oppskriften at du skal bruke 2,5 dl vann. Mulig det får greit med 5dl, men det er ikke det som er oppskriften.
Kan jeg fryse ostekake?
Kan jeg fryse ostekake?
Glemte melis.... kan det gå…
Glemte melis.... kan det gå bra..?
Skriv ny kommentar