Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk
Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

213 kommentarer

Hei, fantastisk kake :)
Jeg lurer på om har du/noen prøvd å lage kaken med Jel(dr.oeteker) i fyll, min stivna for fort, hvor kan jeg ha gjort feil og noen tips?

Problemet er ofte at den flytende værelsestempererte geleen siver mellom kanten og ned mellom formen og kaken. Dette skjer hvis du setter formen direkte på et kakefat og ikke bunnen på rundformen med.
´

Hei, har lager denne noen ganger og den er kjempegod, men får av og til klumper i fromasjen, hva gjør jeg feil .

Dette er den beste kaka noen sinne, men det kommer fra en person som elsker ostekake! Har blitt tradisjon å lage den til meg selv hver bursdag og spise så mye jeg klarer av den :D beste bursdagstradisjonen! Jeg gjør kaken både gluten og laktose fri med å bare bytte ut kjeksene til glutenfri havrekjeks og buker laktosefri rømme, fløte og kremost. Super oppskrift!

1 pk sitrongelépulver, den skal blandes som på pakken med 5 dl vann? Håper det uten gjorde jeg feil . den ble litt tynn, men den stivner forhåpentligvis.

Hei☺️

Gjorde feil med en gang jeg startet å bake😅 Jeg haddde 5 dl vann i sitrongeleen. , slik det sto på pakken. Og mens jeg sto å helte den i kremen kom jeg på det. Jeg hadde derfor ikke hele mengden med gele i. Hva har det å si? Må jeg bake kaken på nytt?

Hei, har rømme og kremost som gikk ut på dato for 2 uker siden. Stått kaldt og uåpnet. Er det dumt å bruke det i ostekake da?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift