Creamy Lemonade (Kremet limonade med kondensert melk)

Creamy Lemonade ("Kremet limonade")  har blitt en skikkelig hit, og er forfriskende og deilig på varme dager!  😎
 

 

Limonaden inneholder ferskpresset sitronsaft, sukker, vann og masse isbiter, som vanlig limonade, men tilsettes dessuten søtet, kondensert melk. Det er denne vrien som gjør at limonaden blir hvitere i fargen og får en litt mer kremet smak sammenlignet med vanlig limonade. 

Creamy Lemonade er inspirert av brasiliansk limonade ("Limonada suíça"), som imidlertid lages med lime, mens denne her lages med sitron.

 

 

Ingredienser: 

♥ 1,5 dl ferskpresset sitronsaft
♥ 1 dl søtet, kondensert melk (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 8,5 dl kaldt vann

Tilsett i muggen / glassene:
♥ isbiter
♥ 1 sitron, delt i skiver

 

Fremgangsmåte: 

Press sitroner og mål opp 1,5 dl sitronsaft.

Mål også opp søtet, kondensert melk og sukker. 

 

 

Bland først sukkeret med den kondenserte melken.

 

 

Tilsett deretter sitronsaft, litt om gangen mens du rører, slik at den kondenserte melken gradvis tynnes ut av sitronsaften.

 

 

Bland dette så med kaldt vann. Dersom du ønsker å tilberede limonade på et senere tidspunkt, kan denne blandingen settes i kjøleskapet til du er klar. 

 

 

Ved servering has først rikelig med isbiter og sitronskiver i muggen.

 

Tenk at denne glassmuggen kjøpte jeg på IKEA da jeg flyttet på studenthjem i Bergen i 1991... Like fin fortsatt! 😄

 

Fyll deretter opp med limonaden og rør raskt rundt.

 

 

Nydelig, kremete sitronlimonade! 

 

 

Pass på at du får med deg isbit og sitronskive i glasset også. Limonaden er best når den er iskald! 

 

 

Tips: 

♥ Søtet, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks og finnes i de fleste velassorterte matbutikkene. Søtet, kondensert melk er tyktflytende, litt klissete og gulhvit i fargen. 

NB! Må ikke forvekslet med usøtet, kondensert melk, som også kjøpes på hermetikkboks. De to variantene pleier å stå ved siden av hverandre i butikkhyllene, så følg med at du velger riktig type.

 

 

Det er altså denne du skal bruke (eller tilsvarende av annet merke): 

 

 

♥ Denne porsjonen gir til sammen 12 dl limonade, men med masse isbiter og sitronskiver blir volumet større. Bruk den muggen du har, og hvis den ikke er stor nok til å romme alt på en gang, kan du fylle opp med mer limonade etter hvert. 

♥ Ferdigblandet limonade kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør blandes med isbiter og sitronskiver rett før servering.

♥ Dersom du ønsker å lage en cocktail ut av dette, kan du tilsette en skvett vodka i glasset. 😉  (Kun for voksne så klart.)

 

 

For andre deilige varianter av limonade, sjekk ut for eksempel rosa Limonade med sitron, appelsin og bringebær og Citron pressé (Fransk limonade), som også er en favoritt!  

 

 

Kos deg i sola!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Creamy Lemonade (Kremet limonade med kondensert melk)
Ingredienser

♥ 1,5 dl ferskpresset sitronsaft
♥ 1 dl søtet, kondensert melk (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 8,5 dl kaldt vann

Tilsett i muggen / glassene:
♥ isbiter
♥ 1 sitron, delt i skiver

Fremgangsmåte

Press sitroner og mål opp 1,5 dl sitronsaft. Mål opp søtet, kondensert melk og sukker. 

Bland først sukkeret med den kondenserte melken. Tilsett deretter sitronsaft, litt om gangen mens du rører, slik at den kondenserte melken gradvis tynnes ut av sitronsaften.

Bland dette så med kaldt vann. Dersom du ønsker å tilberede limonade på et senere tidspunkt, kan denne blandingen settes i kjøleskapet til du er klar. 

Ved servering has først rikelig med isbiter og sitronskiver i muggen. Fyll deretter opp med limonaden og rør raskt rundt.

Nydelig, kremete sitronlimonade! 

Tips

♥ Søtet, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks og finnes i de fleste velassorterte matbutikkene. Søtet, kondensert melk er tyktflytende, litt klissete og gulhvit i fargen. NB! Må ikke forvekslet med usøtet, kondensert melk, som også kjøpes på hermetikkboks. De to variantene pleier å stå ved siden av hverandre i butikkhyllene, så følg med at du velger riktig type.

♥ Denne porsjonen gir til sammen 12 dl limonade, men med masse isbiter og sitronskiver blir volumet større. Bruk den muggen du har, og hvis den ikke er stor nok til å romme alt på en gang, kan du fylle opp med mer limonade etter hvert. 

♥ Ferdigblandet limonade kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bør blandes med isbiter og sitronskiver rett før servering.

♥ Dersom du ønsker å lage en cocktail ut av dette, kan du tilsette en skvett vodka i glasset. 😉  (Kun for voksne så klart.)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift