Havrebrød med cottage cheese

20.03.2018


Hei,

Selv om jeg befinner meg i London for tiden, har jeg en kjempefin oppskrift til deg. Denne gangen et nytt tilskudd til den nyopprettede kategorien jeg har for Brød. Der er det ikke særlig mange oppskrifter enda, men flere er på vei!  Smile

Dette havrebrødet er ekstremt proteinrikt og basert på samme oppskrift som Proteinrundstykker, som florerer på nettet for tiden. Hovedingrediensene er også her havre, egg og cottage cheese. Brødet blir kompakt, men veldig smakfullt og godt.

Deigen er kjemperask å lage, inneholder ikke gjær og det trengs ingen heving.

 

 

Brødet kan brukes til alt du måtte foretrekke av pålegg, og egner seg også utmerket som matpakkebrød. Skal det være litt ekstra, så prøv å servere det med avokado og bløtkokte egg, tomater, fersk oregano og et dryss maldonsalt og kvernet pepper.

Åå nam!

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 500 g cottage cheese
♥ 4 egg

Pynt:
2 ss store havregryn


Fremgangsmåte:

Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en food processor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.

Ha så cottage cheese og egg i food processoren og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.

Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt - men likevel fast deig.

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann).

Pensle overflaten av brøddeigen med vann og dryss på store havregryn til pynt.

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.

 

 

Kjempepopulært havrebrød, og ingen merker at det inneholder så mye cottage cheese.

 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte vanlig cottage cheese her, men det går fint å bruke mager cottage cheese hvis du ønsker det.

♥ Havrebrød med cottage cheese egner seg fint til frysing. Et godt tips er å skjære brødet i skiver og fryse det med mellomleggspapir i mellom, så kan du ta opp akkurat det antall brødskiver du ønsker og la tine til dagen etter, så har du ferskt brød hver dag.



 

Ha en fortsatt fin uke, dere!

 

 

Hverdager kan være veldig fine, de også!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Havrebrød med cottage cheese

Ingredienser

♥ 500 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 ss bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 500 g cottage cheese
♥ 4 egg

Pynt:
2 ss store havregryn

Fremgangsmåte

Del havregrynene i to deler. Kjør den ene delen i en food processor til du får et finkornet havremel. Bland havremelet med bakepulver og salt. Den andre halvparten av havregrynene lar du være som den er. Ha alt det tørre i en bakebolle.

Ha så cottage cheese og egg i food processoren og kjør blandingen sammen så massen blir helt jevn og klumpfri. Det går også fint å bruke stavmikser til dette. Alle cottage cheese-klumpene skal altså jevne seg helt ut så du får en klumpfri blanding.

Ha blandingen i bakebollen med det tørre og rør rund til du får en jevn, bløt deig.

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Spray den godt med formfett og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha havredeigen i formen og glatt til overflaten av brødet (deigen er klissete, men dette går lett med fingrene hvis du dypper dem i kaldt vann).

Dryss på store havregryn til pynt.

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. La brødet avkjøles en stund på rist før du skjærer i det.

Tips

♥ Jeg brukte vanlig cottage cheese her, men det går fint å bruke mager cottage cheese hvis du ønsker det.

♥ Havrebrød med cottage cheese egner seg fint til frysing. Et godt tips er å skjære brødet i skiver og fryse det med mellom leggspapir i mellom, så kan du ta opp akkurat det antall brødskiver du ønsker og la tine til dagen etter, så har du ferskt brød hver dag.

20.03.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Veldig enkelt å gjøre glutenfritt ved å bruke glutenfrie havregryn. Kjempegodt.

Brødet er helt fantastisk! Det var første gang jeg fikk det til å bake brød. Brødet smaker godt og har veldig god konsistens - den er ikke tørr og skivene faller ikke fra hverandre. I tillegg er det veldig enkelt å lage brødet! Tusen takk for oppskriften!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet