Karamelliserte fersken med iskrem

Nydelig dessert med fersken! 

Her karamelliserer jeg fersken i smør og brunt sukker. Kanelstang og brun rom gir ekstra god smak på sausen! 

 

 

Serveres varme med vaniljeis. 

 

 

Mmmm.... lekkert! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 5 fersken
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 80 g smør
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 kanelstang
♥ 2 ss brun rom (se tips)

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

 

Fremgangsmåte: 

Rens fersken for stener og skjær dem i båter. Ha ferskenbåtene i en bolle og bland med presset saft av en halv sitron (dette hindrer misfarging). 

 

 

Ha smør, brunt sukker og kanelstang i en stekepanne. 

 

 

Varm opp slik at smøret smelter. Ha ferskenbåtene i pannen. 

 

 

La de steke i ca. 5 minutter på middels varme så de blir karamelliserte. Du vil se at ferskenbåtene gradvis vil bli mykere og avgi væske. 

Tilsett brun rom og la småkoke videre i ca. 1 minutt. 

 

 

Vips har du karamelliserte fersken i en nydelig saus! 😍

Serveres varme med vaniljeis! 

 

 

 

Så deilig dessert!  😍

 

 

Tips: 

♥ Bruk fersken som er godt modne, men som likevel er nokså faste slik at ferskenbåtene holder fasongen. Ferskenbåtene vil bli myke ved oppvarming. 

♥ Jeg har her brukt brun rom, men du kan også bruke hvit rom eller konjakk – eller ferskenlikør eller en annen likør du liker. Kjøpes på polet. 

 

 

♥ Karamelliserte fersken kan også serveres med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. De er også kjempegode med krem og pannekaker

♥ For flere deilige desserter med fersken, se HER

 

 

Velbekomme!  😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Karamelliserte fersken med iskrem
Ingredienser

♥ 5 fersken
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 80 g smør
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 kanelstang
♥ 2 ss brun rom (se tips)

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Rens fersken for stener og skjær dem i båter. Ha ferskenbåtene i en bolle og bland med presset saft av en halv sitron (dette hindrer misfarging). 

Ha smør, brunt sukker og kanelstang i en stekepanne. 

Varm opp slik at smøret smelter. Ha ferskenbåtene i pannen. 

La de steke i ca. 5 minutter på middels varme så de blir karamelliserte. Du vil se at ferskenbåtene gradvis vil bli mykere og avgi væske. 

Tilsett brun rom og la småkoke videre i ca. 1 minutt. 

Vips har du karamelliserte fersken i en nydelig saus! 😍

Serveres varme med vaniljeis! 

Tips

♥ Bruk fersken som er godt modne, men som likevel er nokså faste slik at ferskenbåtene holder fasongen. Ferskenbåtene vil bli myke ved oppvarming. 

♥ Jeg har her brukt brun rom, men du kan også bruke hvit rom eller konjakk – eller ferskenlikør eller en annen likør du liker. Kjøpes på polet. 

♥ Karamelliserte fersken kan også serveres med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. De er også kjempegode med krem og pannekaker

♥ For flere deilige desserter med fersken, se HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift