Enkle kransekakestenger

"Enkle kransekakestenger" er veldig lettvinte å lage fordi de lages med ferdigkjøpt kransekakemasse - og de smaker kjempegodt!

Kakene er veldig fine å servere som tilbehør til is eller annen type dessert.

Kjekt å ha på lur i kakeboksen eller i fryseren!

Jeg har her laget klassiske kransekakestenger med melisglasur.

 

 

På noen av dem har jeg dyppet endene i smeltet sjokolade.

 

 

Jeg viser deg også hvordan du enkelt lager danske "kransekager" som har den karakteristiske, trekantede fasongen. 

 

 

Oppskriften gir ca 40 stk (lag gjerne dobbel eller tredobbel porsjon Smile )


Ingredienser: 

♥ 400 g kransekakemasse 

Glasur:
♥ 1 stor eggehvite
♥ 2-3 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Klassiske kransekakestenger: 

Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.


Danske kransekager:

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.

Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.


Steking:

Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips).

Avkjøl kakene helt.

 

 

Klassiske, runde kransekakestenger

 


Trekantede kransekakestenger, som er typiske i Danmark.


 

Pynting:

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur.

Ha melisglasuren i en sprøytepose.

 

 

Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake.

 

 

Så lekkert.... 

 

 

La kakene stå til glasuren har stivnet.

Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir.

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

 

 

Jeg lagde her dobbel porsjon - altså 2 ruller med ferdigkjøpt kransekakedeig og dobbel porsjon melisglasur.

 


Kjekt å lage litt ekstra når man først er i gang, særlig når de har så lang holdbarhet! 

 

 

Tips:

♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

♥ Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete. 

♥ Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Enkle kransekakestenger
Ingredienser

400 g kransekakemasse

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Klassiske kransekakestenger:
Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.

Danske kransekager:
Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.

Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.

Steking:
Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips). Avkjøl kakene helt.

Pynting:
Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Tips

♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

♥ Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete. 

♥ Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift