Sjokoladekuler

Sjokoladekuler

09.12.2004


"Sjokoladekuler" er tradisjonelt og veldig populært julegodis!

"Sjokoladekulene", som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.

Oppskriften gir 35 stk.

Sjokoladekuler

Ingredienser

3 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g smør
2 ss sterk kaffe

Pynt:
100 g kokos

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.

Ha kokos i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i kokosen.

Sett "Sjokoladekulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme kulene med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Se også oppskrift på "Konfektkuler", "Oboykuler" og "Kanonkuler".

09.12.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

38 kommentarer

Hei, lurte på hvormange det blir sånn ca.

Det avhenger av hvor store du lager dem, men ca 15-20 stk.

Disse ble kjempegode! Skal definitivt bruke denne oppskriften igjen ;)

Veldig glad for å høre det, Maren:-) God jul!

Smaker det likt uten kaffe?

Nei det smaker ikke likt uten kaffe, men det går å bruke melk i stedet. Da blir smaken mildere og uten kaffesmak så klart :)

Hei! så at du skrev man kunne bruke melk i stedet for kaffe, hvor mye melk skal jeg da ha i? :) takk på forhånd

samme mengde melk som kaffe :-)

Hei! Hvor lenge kan man oppbevare disse i kjøleskapet?

I hvert fall noen uker. Du kan også fryse dem :)

Hei:) jeg lurte på om det går ann å bruke noe annet i stedet for havregryn:)

Har ikke testet det :)

Disse sjokoladekulenen har jeg laget mange ganger, og de er veldig gode. Jeg bruker å oppbevare dem i fryseren, de tiner på et blunk og får mye lengre holdbarhet enn om du lagrer dem i kjøleskapet :O)

Ja, enig! Takk for tipset, Hilde :-)

Fin oppskrift! Sukkeret kan også erstattes med sukrin hvis man ønsker å kutte litt. Jeg har prøvd begge deler og smaken ble omtrent den samme, synes jeg.

Takk for tipset!

SKal man koke havregryn?

Nei, nei :-) Du skal ikke koke havregrynene, men bruke dem slik de er rett fra pakken.

Den er grei! Tusen takk for tilbakemeldingen!

:-)

Hei, Kan jeg også ta oboypulver på de?

Så klart kan du det

Hei!
Går det an å bytte ut kaffe med likør eller lignende?

Sjokoladekulene var ikke mulig å forme til kuler. Skjønner ikke helt hva som gikk galt :)

Er det mulig å lage dem uten smør?

Hei!
Disse kulene har jeg lagd en god del av, men jeg har byttet ut sukker med sukrin.
Ingen merker forskjell og barna synes de er kjempegode, godkjent kaffekos sier foreldrene.
(jeg er bestemor)

Kan man ha rein kaffepulver i eller kan man også koke kaffe? :)

Jeg bruker ferdig kokt kaffe (jeg lager den sterk i utgangspunktet) tolker forøvrig oppskriften slik at det skal være ferdig kaffe og ikke kaffepulver :p

Jeg lager disse med litt ekstra kaffe i, også dropper jeg kokosen - jeg ruller de i kakaopulver! Føles mindre søtt, også er det enda mer perfekt til kaffen :)

Hei. Je droppa sukkeret helt og bytta smør med "vegansk smør" og brukte engangshansker når je rulla dem ut. Ble prrfekt. Vivi

Hei. Jag har fulgt oppskriften, bortsett fra at jeg har byttet ut smøret til melkefritt. Får de ikke til å henge sammen. Bør vel ha i mere veske. Hva er best å bruke ?
Mvh. Hilde Mariann.

Får de ikke til å henge sammen

Press de sammen i hendene når du ruller de til kuler.

Det går ann og ta to skjeer og forme kulene i dem visst kulene ikke henger sammen

Kan man lage uten smør

Et lite tips er å bruke romtemperert smør, i stedet for å smelte det. Jeg brukte romtemperert melange, og det ble veldig vellykket. Etter massen er blandet godt sammen, så sett den i kjøleskapet 15-20 min, før du lager kuler.

Går det Ann å bruke noe annet en smør?

Hei, hvor lenge er det disse kan oppbevares i fryser?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter