Brukere online: 2682
Brukere i dag: 29087
Brukere siste 7 dager: 246917
"Verdens Beste" kjenner vi alle, men hvorfor ikke overraske med en litt ny vri på denne klassikeren?
"Verdens Beste med mandarin" er basert på oppskriften på "Verdens Beste", men er i tillegg fylt med hermetiske mandariner. De nydelige mandarinene sammen med vaniljefyllet er en smaksmessig fulltreffer!
Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs:
4 eggehviter
175 g sukker
75 g mandelflarn
Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte
350 g avrente hermetiske mandariner (2 små bokser)
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflarn.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen (se tips). Ha vaniljefyllet og godt avrente mandarinbåter mellom kakebunnene.
Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.
Se også oppskrift på "Verdens Beste med fersken", "Verdens Beste med jordæbær" og "Verdens Beste med bjørnebær".
Bruk gjerne Porsgrunns serveringsfat som er tilpasset "Verdens Beste" (se bilde).
Skriv ny kommentar