Verdens Beste med mandarin

Verdens Beste med mandarin

28.01.2005


"Verdens Beste" kjenner vi alle, men hvorfor ikke overraske med en litt ny vri på denne klassikeren?

"Verdens Beste med mandarin" er basert på oppskriften på "Verdens Beste", men er i tillegg fylt med hermetiske mandariner. De nydelige mandarinene sammen med vaniljefyllet er en smaksmessig fulltreffer!

Verdens Beste med mandarin

Ingredienser

Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
175 g sukker
75 g mandelflarn

Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)
3 dl kremfløte
350 g avrente hermetiske mandariner (2 små bokser)

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen (se tips). Ha vaniljefyllet og godt avrente mandarinbåter mellom kakebunnene.

Tips

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Se også oppskrift på "Verdens Beste med fersken", "Verdens Beste med jordæbær" og "Verdens Beste med bjørnebær".

Bruk gjerne Porsgrunns serveringsfat som er tilpasset "Verdens Beste" (se bilde).

28.01.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter