Mørk Tropisk Aroma

Har du opplevd å lengte etter noe som fornuften nekter deg? Du savner, men slår det fra deg. Det går ikke. Tankene kretser rundt det samme og gir deg ikke fred. Du vet du må holde deg unna, men du kjenner samtidig at du må ha det. MÅ HA DET! Om så bare en liten, uskyldig smak...

Sånn kan det oppleves å føle trangen etter saftig og myk sjokoladekake med deilig sjokoladekrem i en kald januarmåned full av strenge, gode forsetter. Hva er det med "Mørk Tropisk Aroma" som er så fristende? ...ALT! Hva er det med slankekuren som egentlig er så viktig? Hm.... Husker ikke... Wink 

Mørk Tropisk Aroma
Ingredienser

120 g smør
280 g sukker
2 store egg
300 g hvetemel
4 toppende ts bakepulver
1 ts muskat
1 ts kanel
2 ss kakao
2 dl melk

Sjokoladekrem:
60 g smør
3 ss kakao
500 g melis
5 ss varm, sterk kaffe
noen dråper romessens (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette så inn i smørkremen vekselsvis med melken.

Ha deigen i en smurt, rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-60 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao. Rør deretter inn melis vekselsvis med varm kaffe til du får en smidig krem. Smak til med romessens hvis du ønsker.

Del kakebunnen i to eller tre bunner. Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnen og deretter rundt hele kaken.

Tips

Tilpass mengden kaffe i kremen slik at den får passe tykk smørekonsistens. Kaken kan smuldre litt når du smører utover sjokoladekremen. Da kan det hjelpe å dyppe smørekniven jevnlig i et glass med varm vann.

Kaken oppbevares innpakket i plast så den holder seg myk. Kaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Denne kaken minner meg om en kake jeg spiste i tropene, da vi satt ved et bål i mørket, og luktet på en nydelig aroma fra skogen

Har du en oppskrift på tropisk aroma i stor langpanne? Går det eventuelt ann å doble denne?

Største dritten av ei tropisk aroma kake.. reduser steketid, og lag gjerne dobbel for å slippe å skjære i kaken.. denne pulveriserer seg selv.

Fått forklaring fra noen. Skjønner det er en sammenblanding av norsk og engelsk her. "På engelsk skiller de mellom "level" (strøken), "rounded" (med en liten, avrundet topp på) og "heaping" (med så mye man klarer å få på).". Da vet jeg det. Aldri sett det brukt i norsk oppskrift før.

Hei

Plages med at kaken synker sammen litt ( 1 cm ) på midten når den er ferdig stekt
Smaker perfekt, men skulle gjerne hatt tips om hva jeg kan gjøre, eller gjør galt

Mvh Bj

Jeg har også noen ganger vært plaget med at kaken detter sammen på mitten, litt rå, men da har jeg tatt et passe stort glass, og dyttet glasset ned i mitten, og tatt ut den delen, og så vips; så har jeg en kjempe donuts Pynt med strøssel, det er enkelt og fint.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift