Mokkafromasj


Godt nytt år, kjære lesere!  Heart

Takk for følget i 2015, og jeg håper dere følger med videre inn i det nye året.

Ved inngangen til dette nye året passerer jeg 3500 supergode oppskrifter på kaker og desserter her på Det søte liv...  Smile chrome 

Gled dere til mange flere i 2016!

Denne nyttårshelgen foreslår jeg at dere prøver ut en nydelig, luftig mokkafromasj.

 

 

Fromasjen har nydelig, mild smak av kaffe og sjokolade. Dette er en klassisk og veldig populær oppskrift som jeg har gjort stor suksess med mange ganger.

 

 

Dere skal få oppskriften min både i en stor porsjon som er fin å bruke hvis man skal invitere til selskap, og i en mer vanlig porsjon som passer når man er ikke er så mange.

For mokkafromasj passer like godt til hverdags som til fest!  Smile

 

 

Vanlig porsjon (4-6 porsjoner)

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

 

Stor porsjon (8 - 10 porsjoner)

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 180 g sukker
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 6 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Bland kokende vann og kaffepulver. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.

Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en stålvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.

Riv kokesjokoladen fint (se tips). Bland 3/4 av den revne sjokoladen i fromasjblandingen.

Fordel fromasjen i dessertskåler eller serveringsskåler.

Dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt.

Sett mokkafromasjen i kjøleskapet i noen timer og eventuelt over natten, slik at den stivner.

 

 

Jeg lagde den store porsjonen og brukte litt forskjellige skåler og dessertglass denne gangen. 

 

 

Som du ser blir det ganske mye, deilig mokkafromasj ... Smile

 

 

NAM NAM!  Yum

 

 

Tips:

♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.

♥ Kokesjokolade kan rives enten i mandelkvern, på rivjern eller i food processor. Jeg pleier å bruke sistnevnte, som gir litt finkornet sjokolade.

♥ Bruk koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri mokkafromasj.

♥ Det går veldig fint å lage mokkafromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.

 

 

Prøv denne mokkafromasjen - jeg er sikker på at den kommer til å bli en favoritt hos deg også! 

 Smile

 

 

Utrolig luftig konsistens og herlig smak av kaffe og sjokolade...  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mokkafromasj
Ingredienser

Vanlig porsjon (4-6 porsjoner):
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Stor porsjon (10-12 porsjoner):
♥ 4 egg
♥ 180 g sukker
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 6 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Bland kokende vann og kaffepulver. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.

Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en stålvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.

Riv kokesjokoladen fint (se tips). Bland 3/4 av den revne sjokoladen i fromasjblandingen.

Fordel fromasjen i dessertskåler eller serveringsskåler.

Dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt.

Sett mokkafromasjen i kjøleskapet i noen timer og eventuelt over natten, slik at den stivner.

Tips

♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.

♥ Kokesjokolade kan rives enten i mandelkvern, på rivjern eller i food processor. Jeg pleier å bruke sistnevnte, som gir litt finkornet sjokolade.

♥ Bruk koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri mokkafromasj.

♥ Det går veldig fint å lage mokkafromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.

12 kommentarer

Denne så super god ut og skal prøve den! :-D
Tror du det er godt med vanilje saus eller bringebær coli til ?

Hei :)

Jobber på båt og har begrenset med varer, har ikke gelatinplater men har gelatin pulver.
Hvordan gjør eg det da?

Camilla

Awesome oppskrift! En venninne av meg laget den, og jeg falt helt pladask for denne moccafromasjen. Det første forsøket mitt ble en liten fiasko da. Jeg glemte å skvise vann ut av gelatinplatene, og kremen ble rennende da jeg hadde problemer med å vende den i kaffevannet, og det var sikkert fordi jeg brukte kaffifilter istedenfor pulverkaffi! (Og kanskje vannet fra gelatinplatene?)
Jeg tok en runde med hele blandingen i food prosessoren igjen, og helte blandingen likevel oppi flere små kopper for å se hva som skjedde. Det ble fast form, og god smak, men siden jeg bukte kaffifilter ble det klumpete biter med kaffi oppi.
Kanskje du kan spesifisere pulver kaffi i oppskriften? Eller?

Hei! Jeg lagde disse i dag, og de ble meget gode på smak :)
Men en uventa ting skjedde - gelatinen sank til bunnen da de sto i kjøleskapet, så de ble mye mer seige nederst. Har du noen ide om hvorfor dette kan skje? Kanskje jeg ikke rørte ut gelatinplatene godt nok?

Laget denne til nyttårsaften. Har laget mange desserter, men dette er den enkleste og raskeste, men samtidig en av de beste jeg har laget. Tilsatte i tillegg et par centiliter amaretto (kaffelikør) i kaffemiksen - helt sjef!

Hei. Er det noen som har prøvd å lage stor porsjon av denne? Jeg stusser over at det er samme mengde med vann som skal i den "lille" som i den store porsjonen.

Hei
Vet du om det er mulig å fryse denne?

Hei - skal lage dessert til 40 personer. Dobler jeg da bare oppskriften til riktig antall?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift