Lettvinte muffins

Lettvinte muffins

25.11.2005

"Lettvinte muffins" er små, SUPERGODE muffins, som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter 10 minutters steking er muffinsene klare! Du kan tilsette smak etter ønske.

Oppskriften gir 9 stk.

Lettvinte muffins

Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg

Forslag til smakstilsetning:
50 g hakket sjokolade
1 ts kakao
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør lett sammenpiskede egg med sukker. Bland i smøret, bakepulver og til sist hvetemelet.

Tilsett den smakstilsetningen du ønsker. For eksempel kan du tilsette hakket sjokolade, kakao og/eller vaniljesukker (for andre alternativer, se tips).

Ha 9 små muffinsformer av papir i muffinsbrett eller bruk doble papirformer og sett dem utover på et stekebrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 10-12 min.

Tips

I muffinsene på bildet er deigen delt i tre og det er tilsatt 50 g hakket sjokolade i den ene delen, 1 ts kakao i den andre delen og 1 ts vaniljesukker i den tredje.

Andre forslag til smakstilsetning er hakkede nøtter, rosiner, hakkede aprikoser eller cocktailbær. Du kan også tilsette noen frosne bær i deigen.

Muffinsene kan pyntes med for eksempel melisdryss eller med sjokoladepynt som er festet til muffinsene med brun skriftgele.

Muffinsene kan fryses.

Se også Enkle vaniljemuffins, som er basert på samme oppskrift som denne. 

25.11.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

119 kommentarer

Muffinsene funket supert! Du kommer ikke til å angre på at du lagde disse himmelske muffinsene!
De er perfekte!

Hei, jeg heter Adele og er ti år, snart elleve,jeg elsker og bake og disse muffinsene var kjempe gode. klem adele

Jeg skal bake til klassen min var muffinsene e veldig gode

Hei eg er en bakeglad jente på snart13.
Denne oppskriften bruker eg fast når eg baker muffins,idag prøvde eg noe nytt med denne oppskirften eg lagde røra så tok eg litt mer mjøl oppi før eg delte den i 2skåler så tok eg konditorfarge i og stekte dem i 11min i ovnen og 1min i mikroen❤️.så tok eg ei sil og silte litt melis over dei=resultatet var velykka dette ska nok eg prøve igjen❤️

helt supre og lett og gange opp. Mer røre mer muffins. Skikkelig gode også. Mamma og jeg bakte de i dag som tirsdagskos.

William 12

Laget disse muffinsene nå, og det blir nok siste gangen... Veldig tørre..

Har også hatt en del problemer med tørre muffins, men det ble mye bedre når eg hadde på litt svakere varme og hadde dei heller i litt lengre. Og husk om du har fire plasser og sette den inn i ovnen ta på den nest nederste for å unngå at det bli brent på toppen. (PS. Du huska vel å bruke to muffinsformer per muffins? Visst ikkje blir dei alltid tørre.) mvh en bakeglad 13-åring

Oj la ikkje merke til at ditta va for 4 år sida

Hej Jenny!
Tycker du var väldigt duktig på att ge bra råd, har du en egen sida där du lägger ut oppskrifer? Vore kul att följa!
Klem!

Hei Hvis de blir litt tørre, så er det kanskje fordi de har Vært litt lenge ute av fryseren eller en pose osv for egentlig er severdig gode!

Skal egg og sukker piskes til eggedosis? Synes oppskriften var litt uklar på akkurat det..

Ja, men det blei veldig vellykka med eggedosis når eg prøvde d. Så tru ikkje det er veldig viktig for smaken si skyld. Mvh en bakeglad 13-åring:)

De som mener disse er tørre har enten ikke fulgt oppskriften, eller så har de stekt de for lenge. Helt nydelige, saftige og superenkle å lage.

Okei, beste muffins ever. Hadde litt bringebær i røra og en dæsj Bringebærsyltetøy i midten. Aldri smakt så gode. Virkelig. Helt utrolig godt. All ære. Numnumnum

jeg synes de var helt supre og iallefall med kvick lunsj inni prøver også nå med kakao pulver i<3 NAMNAMNAMANAMNAMNAMNAMNAMNAM!!!!!!!

Beste ever

Men du kan også bruke melis og konditorfarge det er et tips håper det hjelper

Den som syntes de var ekle er dust

❤️

Jeg har bursdag i dag har lagd disse mufinsene de er supre☺️

Hei.
Kan disse lages kvelden før, og hvordan bør de evt oppbevares?

NAM, jeg har nå på to måneder lag de tre ganger, med frosne blåbær i! Mulig jeg bruker litt større muffinsformer, men jeg får bare seks muffins ut av røra. Uansett, verdt å prøve - min ny favoritt!

Hei :) Jeg skal lage disse muffinsene til et familie selskap i dag. Vi blir ca. 10-11 pers. Burde jeg da doble oppskriften? Evt. hvor mange blir det viss jeg ikke dobler?

Hvor mange porsjoner er det til?
håper på svar med en gang!

vi har tatt lakris pulver oppi og litt mye sukker og smørr tror vi og noen sjokoladebiter i fem av dem.. de blir nok gode, holder på å steke dem nå :)

brann meg på risten, auuu!

Hei!
Vi skal ha jentekveld og tenkte å lage disse muffinsene.
De så jo så gode ut! :-)
Skal lage de nå.
Hilsen Mamma'n og Elise (7år)

Hei!Desse muffinsene smaker beeeest!Eg elsker opskridten.Men fant ut er lurt og dobble oppskrift då blir det meir.11 glad bakejente

Vi har laget di nå og di ser sjempegode ut!!!!! Skal feire bursdagen våres å håper jentene liker di :DD
Sarah og Mathilde 7 år :DDD

Hei jeg er atten år gammel og jeg elsker å bake! Jeg liker ikke vanskelige ting å bake, og disse muffinsene var ikke vanskelig å bake!!!!!!! LETTTTTTTT.

Men resultatet ble ikke som forventet - de ble små og ekle, blant annet var det for mye egg. Jeg liker ikke når egget er i flytende form inn midten av muffinsen.

Jeg anbefaler folk å sette muffinsene i ovnen 190 grader celsius i 10 minutter.

Doblet oppskriften og tok oppi vaniljekrem og eplebiter. Drysset litt kanel på toppen. De ble kjempegode Eplekakemuffins

Stekte disse nå men det flyter liksom smør oppå muffinsene/i kanten... Kan hende det ser bedre ut når de får kjølt seg ned da...

Saftige og gode

Jeg er en jente på 12 år som elsker å bake disse muffinsene var kjempe enkle og kjempe gode dette blir ikke siste gang jeg lager dem

Dette er favoritt muffins oppskriften min. Muffinsene er kjempegode og oppskriften er lett for barn. Håper at de som kommer over denne oppskriften lager den, det er verdt det. Det kan hende at du må ha oppi litt mer mel eller mer smør men det blir garantert godt! Prøv med noe exstra i midten også

Super brae ikke tørre! deilige ! Jeg tok en desj blåbær-villa
Helt nydelig

Kjempebra! Det var første gang jeg laget muffins og de ble helt perfekte, saftige og deilige. Tusen takk :-)

Supergode og saftige!!! Lagde de med sjokoladebiter og det ble kjempegodt :-)

Jeg fikk masse besøk idag med kun en halv times forvarsel.. Jeg lagde disse muffinsene og de var super enkle og kjempegode & saftige! Jeg hadde bakekakao og hakket sjokolade i, de ble veldig populære her i huset!

Hei. Jeg lagde disse muffinsene i dag. De ble kjempegode. Jeg lagde det i en brødform i stedenfor muffins former. Jeg hadde også oppi sjokolade biter. Det funket kjempe bra

Veldig gode og saftige muffins. Skal bruke denne oppskriften videre

Ariana14

Helt fantastisk!! Husets nye favoritt. De ble super luftige og gode på smak. I tillegg var de også like god dagen etter. Andre gangen jeg lagde de tilsatte jeg også litt vaniljesukker, mmmmm.

Kjempegode muffins. Bruk 50/50 med hvitt/brunt sukker, da blir det enda bedre
Dobler man oppskriften kan man lage en kake istedet.
Bittesmå eplebiter er super godt å blande i røren. Blir saftig og godt

Dobbel oppskrift med oreo namnam

Kjempe enkel og god oppskrift .
Lagde banan muffins

Hmm, Hmm... kanskje for mye egg, men det e meg :)eg e ikkje så glad i egg. men ellers! Supre!!

Hmm, Hmm... kanskje for mye egg, men det e meg :)eg e ikkje så glad i egg. men ellers! Supre!!

Kjempegode

Skal sukker og egg bli til eggedosis ?

Du må lage disse muffinsene de er tipp, topp, tommel opp!!!!!!!!

hei! jeg (Lars Erik) og Adrian er de to sjefene for den lille skolebedriften "TeleVest AS" disse muffinsene ser veldig gode ut! vi gleder oss allerede til å lage de!

De var supre og smakte utrolig godt! Vi har laget disse muffinsene mange ganger, og syntes alltid at de er våre favoritt muffinser! Jeg er fan av de! Love them ❤️

Hei, gutt på 21 år! Tenkte å ha en "gutte" "kveld". Kom over oppskriften nå! Tenker på å lage disse muffinsene, lager dem nå!! Gleder meg veldig. Spent på resultatet :) Håper det blir en framtidig favoritt her i huset! Skal man vippse til eggedosis? (litt uklart i oppskriften). Dere er de beste, brae muffin! :) (litt tørre da, men da har jeg ikke fulgt oppskriften, ikke så glad i for mye egg).
NAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAM! <33

Jeg synes disse er veldig gode.
Jeg laget disse til pappa sin bursdag i går.
Han likte dem veldig godt.
Det er en ting jeg kan være sikker på det er at jeg har lyst til å bake de igjen.
Det tror jeg pappa vil likenam.

Lagde nå og vil gjerne lære andre av mine feil. Blandet sukker og smør sammen, istedenfor sukker og egg. Da får man kompakte muffins. Har laget de før og blandet rett, og da ble de kjempebra ☺️ så for dere som kaller det en dårlig oppskrift, det er ikke den som er dårlig, man må bare lese bedre

Nydelige muffins ❤saftige og gode ,doblet porsjonen og stekte de litt lenger enn oppskriften .

Beste muffins ever

Nå venter vi på at muffinsene skal bli ferdig stekt, det lukter godt og røren smaker fantastisk god

Likte godt denne oppskiften, lagde eplemuffins.
Men er det noen som har lagd store muffins med denne oppskriften? Jeg kjøpte en form med plass til 6 store muffins, men er usikker på steketid of temperatur...

Har brukt også denne oppskriften tidligere.

I dag byttet jeg ut 40g av melet med sammalt hvete (finmalt), og tilsatte ca 50g med raspet/søtet gulrot for en "gulrotkake"-versjon (50g gulrot, 2ss sukker, 2ss sitronsaft), og kompenserte med en ekstra teskje med bakepulver for å sikre at de ble luftige nok selv med gulrot som er litt tungt. Superbt resultat.Tilsatte også 2ts kanel.

Kristine sin basis-oppskrift her er flott som utgangspunkt, og antall variasjoner er nærmest ubegrenset. Way to go!

Kor mange muffins blir det i denne oppskriften?

FOR ALLE SOM LIRER PÅ HVOR MANGE DET BLIR
Det blir c-. 9-10 stk;))

jeg og mamma lager disse muffinsene ilag no. er veldig spent på resultatet, røra var ikke særlig god, men likevel spiste jeg 2 3deler av røra. i det jeg tok muffinsene ut av såg de plutselig veldig grove ut... så håper de smaker godt.. men tviler

Skal lage de snart håper de er gode

De er super duper gode!! og dere burde prøve dem! Noen av de beste muffinsene jeg har smakt i hele mitt liv :)

Gode muffins som var svært enkle å lage. Mine sto mye lengre i ovnen, men mulig jeg lagde dem større (?) Veldig gode med sjokoladebiter.

Hei :)
Jeg har tenkt til å bruke oppskriften din å lage halvparten lyse muffins og halvparten sjokolademuffins. Er det bare å tilsette litt bakekakao i den ene røra for å få gode sjokolademuffins? :)

Disse er utrolig enkle og veldig gode! De var rørt sammen og satt i ovnen på mindre enn 10 minutter. Helt fantastisk!

Holder på å lage disse for 14.gang nå. Virkelig de beste muffinsene, eller rettere sagt, beste grunnoppskriften :-)

Denne oppskriften funker supert! Jeg pleier å bruke denne oppskriften når jeg baker muffins, med litt variasjoner, drit bra oppskrift!♥️♥️ Hilsen jente på 11år

Jeg syntes disse var sykt gode også veldig gode med sjokolade pulver i

Vetle 9 år lagde disse på lørdag - nesten uten hjelp da de ikke er så vanskelige å lage.
Hele familien på 5 syns de var kjempegode

hei, vi lager dem litt spenstige blå med sjokoladebiter, nam nam vi tror de blir veeldig gode, vi kommer med en oppdatering senere . snx, later alligator

nå er muffinsen i ovnen og vi added litt paprika også i samme slengen. #healtyveganinspo

Kjære juve og hannah, jeg vet ikke om paprika på muffins kommer til å slå ann ettersom paprika og veldig søte ting ikke passer sammen. mvh kari

nå har vi startet en egen instagrambruker der vi legger ut bilder av alle de spenstige bakerverkene våre. følg oss @detsotelivspenstigemuffins

Hei jeg er 10 år og heter Nina. Disse muffinsene var de beste anbefaler å lege de

Her har vi prøvd oppskriften for første gang i dag. Vi laget 2 utgaver av sjokolademuffins. Da noen av oss ikke spiser vanlig sukker, erstattet vi sukkeret med 65 G sukrin gold. De ble kjempegode.

Jeg forsøket denne med barna mine - og stekte i akkurat 12 minutter siden jeg så at endel rapporterte om tørr bakst. De så litt lite stekt ut på toppen, men jeg valgte å stole på oppskriften. Etter kort avkjøling falt de sammen og etter å ha smakt så kan jeg konstatere at de er helt klissete inni og umulig å ta ut av papiret.

20 min var mykje bedre, bakte til klassa med 12 og da smakte dei klissete og ekkelt.... lagde det en gang seinere no og da glømte eg klokka og plutselig hadde det gått 20 min og dei smakte perfekt!

Oj nøyaktig ett år sida du skreiv det!

Disse muffinsene assa!! De er kjempegode og jeg baker de hver gang jeg kjeder gørret ut av meg. skikkelig gode

Hvis du baker disse muffinsene må du ikke blande vaniljesukker med sjokoladebiter: resultatet blir veldig rart.

Jeg falt for denne lettvinte oppskriften, doblet den og gjorde det på min « sunne» måte. Det ble 12 stykker og de ble kjempegode.
Først pisket jeg med mixmaster en stiv eggedosis av sukker og egg, deretter hvetemel blandet med bakepulver. Tilslutt 2 dl rapsolje.
Jeg bruker kun meierismør i julebaksten min og som regel alltid ellers Rapsolje i stedet for smør. Jeg regner 100 GR smør som 1 dl olje.

Da alt var klart fylte jeg muffinsformer halvfulle med røre, strødde frosne rips over og deretter fylte jeg formene nesten opp til kanten med røren. Jeg stekte de i 20 min på 180 grader midt i ovnen. Tilslutt drysset jeg melis over. De ble lette og luftige og smakte deilig.

Litt vanskelig å tolke oppskriften egentlig. Men regner med jeg tolket den riktig uansett:) begynte med å vispe eggene sammen, så hadde jeg i sukker, deretter smør og mel(+bakepulveret). Stod i ovnen 14 minutter og ble perfekte. Fikk 7 mellomstore muffins. 4 lyse med tilsatt vaniljesukker og 3 mørke med tilsatt oboy pulver :)

Disse blir kjempegode! Jeg steker de 15-20 min. 12 stk.ble det.

Vi skal lage disse muffinsene nå på skolen og alle gleder seg.

Jeg har brukt denne oppskriften i snart 3 år, funker supert hver gang.

hei vi er to 13 og 13 åringer og nå er kakene i ovnen, omgosh gleder oss som fjell!❤️❤️❤️#goals #bff and we got some bananas!

hvor mange muffins blir det

9 eller 10

Hei jeg heter Marie og er 11 år jeg har brukt denne oppskriften mange ganger og den er den beste jeg noen gang har smakt prøvde og tilsette kakao det vil jeg anbefale men den er best sånn som den er når den er lys.
Det søte liv lager verdens beste muffins!!!!! ❤️❤️❤️❤️

Lurte bare på hva sammenpiskede egg var??

Hei
Jeg er en 11 år gammel jente som elsker og bake .
Nå står muffinsene i ovnen og lurer på om det vil smake godt med sitronsaft i, så jeg får se om det smaker godt!

Jeg og min venn lina laget disse og det funket strålende eller vi vet ikke resultatet ennå men skal sette den i ovnen snart , men røra var strålende god❤️

Jeg prøvde Muffins uten melk de ble veldig bra

Det er ikkje melk i oppskrifta?

Hei , mutt navn er elena å dette funket supert ! Tusen takk.

Hei.
Bruker du Melange eller tine smør i muffinsene og steker du med varmluft eller over-/undervarme? :-)
Mvh Hanne.

Hvordan gjør man om gram til dl i denne oppskriften? :)

Oj, du baker seint på kvelden

Veldig bra Muffins. Jeg tok med datteren min på 5 år, og ho synes det er kjempe enkelt å lage. Alt kan måles på vekt og det er nesten umulig å gjøre feil. Vi har laget dem nå 4 ganger på de tre siste ukene. Bare fordi :)

Deigen var best

Smakte veldig godt med kakaopulver! Hadde dei i litt for lenge (20 min) fordi eg gløymde å følge med på klokka. Men det blei mykje betre da! Så om nokken syns muffinsane blir for rørete alltid anbefales det!

Første gang vi baker dem. Håper de blir gode? Jeg gleder meg til vi skal smake!

Hilsen K&H 8 og 5 år

Hei! Disse ble veldig saftige og gode....Tommel opp

Hei, håper på svar fort men hvor mange muffins gir denne oppskriften

Jeg har ikke prøvd oppskriften, det blir til imorgen. Jeg ville bare takke deg tusen ganger for at du bruker gram og ikke dl. Er ikke dl. en enhet for vesker, hvorfor andre bruker den om alt mulig. Jeg kommer fra Iran, de raringene (mine lndsmenn) også har en dum vane å bruke en enhet som ligner på de gale amerikaneres cup!

Hei! Har du en oppskrift på ei kake som er ganske lik disse muffinsene i smak?

Jeg har besøk av min venninne Margit og vi skal lage muffins med din oppskrift.
Jeg og mamma har laget mange av dine oppskrifter.
Du har mange gode oppskrifter.

Hei eg heter Malene å er 10år. Meg å pappa lagte desse muffinsene. Og vi gleder oss til å smake de.

jeg har skrevet her før så vis du blar helt nederst så ser du at det står Milla og at jeg hadde besøk av venninen min Margit å vi skule lage disse muffinsene. men nå har jeg besøk av Sophia.

Er de gode med ostekrem?

Veldig gode! Jeg tilsatte 1ts vaniljesukker og knuste sjokoladebiter. Kjempegod søndagskos.

Jeg heter Cassandra og er 11 år. Jeg lagde disse muffinsene nør jeg kjedet meg, og de ble fantastiske! Jeg tok en kokesjokoladebit på muffinsen når de kom ut av ovnen, og det funka bra! Den smelta på tunga sammen med muffinsen!

Jeg heter Sofie og er 7 år. Jeg og bestemor skal bake dise muffinsene i dag.

Hei

Leste på en kommentar her, at hvis nam dobler oppskriften kan man lage kake. Vi det si langpannekake da? Hilsen Nette

disse e kjempe gode

De var gode sier vi

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter