Italiensk parmesanbrød

Annonse: Parmareggio 

Buon giorno!

I dag kan jeg by på en italiensk oppskrift i særklasse: Italiensk parmesanbrød

Parmesanbrødene inneholder både revet parmesan i deigen og på toppen. 

Hjemmebakt italiensk parmesanbrød blir supermykt inni og får en utrolig deilig, sprø osteskorpe.

Helt amazing godt! 

 

 

Jeg bruker parmesanosten Parmigiano Reggiano som produseres av Parmareggio. Dette er den mest berømte typen parmesan, og den som holder aller høyest kvalitet. Osten modnes i 12 til 30 måneder og har nydelig smak! 

Parmigiano Reggiano produsert av Parmareggio importeres til Norge av Oluf Lorentzen, og i nettbutikken www.oluf.no HER ser du det fantastiske utvalget som finnes av denne osten! 

Denne uken (uke 41) kan du dessuten gjøre et kupp fordi Parmigiano Reggiano på 4,5 kg er "Ukens ost" i butikkene til Meny med ekstra god kampanjepris!

Man blir rett og slett litt lykkeligere av å ha en slik ost i kjøleskapet.... Smile  

 

 

Verdt å merke seg er også at en del av variantene til Parmareggio er med i "3 for 2"-kampanjen under "Fast knallkjøp"-tilbudet hos Meny, se HER.

 

 

Men nå altså oppskriften på skikkelig italiensk, hjemmelaget parmesanbrød!

Enjoy! 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl ferskrevet parmesanost
♥ 2 ts tørrgjær
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje 

Utbaking og pynt:
♥ ca. 1 dl hvetemel (se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 dl ferskrevet parmesanost


Fremgangsmåte:

Bland hvetemel, ferskrevet parmesanost, tørrgjær og sukker i en bolle. Rør deretter inn saltet.

Bland vann og olivenolje og ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen skal være temmelig løs i konsistensen. 

Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve lunt i 1 time.

 

 

Når deigen har hevet ferdig, har du først litt ekstra mel i bollen og bruker en slikkepott til å løsen deigen fra kantene av bollen. Vend rundt på deigen med slikkepotten og innarbeid nok mel til at deigen blir såpass fast at den holder fasongen (men den skal fortsatt være litt klissete).

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir.

Ha litt olje på hendene når du tar i deigen. Del deigen raskt i to deler, og form dem til små, avlange brød som tvinnes lett, og legges på bakeplaten. Det er bare sjarmerende dersom brødene blir litt skjeve.

 

 

Pensle over brødene med god olivenolje.

 

 

Dekk brødene så med masse ferskrevet parmesanost.

 

 

Press osten godt inn langs sidene og på toppen av brødene.

 

 

La brødene heve i 20 minutter.

 

 

Stek parmesanbrødene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter. Brødene skal være gylne på toppen.

 

 

De nystekte parmesanbrødene lukter fantastisk! 

 

 

Utrolig gode italienske parmesanbrød! 

 

 

 

Tips:

♥ For å få den rette myke, men samtidig luftige konsistensen på brødene, bør du ikke bruke for mye hvetemel. Det er ikke meningen at deigen skal knas med hendene som en vanlig brøddeig. Denne deigen blir mye løsere og skal bare være fast nok til at den kan formes til brød som holder fasongen. 

♥ Parmesanbrødene smaker aller best samme dag de er laget. Oppbevar dem innpakket i plast. Jeg fryser gjerne ned parmesanbrød og varmer dem raskt opp igjen før servering, så smaker de helt som ferske igjen. 

♥ Bruk gode råvarer. Jeg bruker extra virgin olivenolje av god kvalitet i disse brødene. 

♥ Det aller viktigste for å få god smak på parmesanbrødene er selvsagt å bruke en skikkelig god parmesanost!

 

 



Bruk parmesan fra Parmareggio! 

 

 

  ♥  


 

Italienske parmesanbrød er noe du virkelig bør teste ut! 

 

 

Så gode! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Italiensk parmesanbrød
Ingredienser

♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl ferskrevet parmesanost
♥ 2 ts tørrgjær
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje 

Utbaking og pynt:
♥ ca. 1 dl hvetemel (se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 2 dl ferskrevet parmesanost

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, ferskrevet parmesanost, tørrgjær og sukker i en bolle. Rør deretter inn saltet.

Bland vann og olivenolje og ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen skal være temmelig løs i konsistensen. 

Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve lunt i 1 time.

Når deigen har hevet ferdig, har du først litt ekstra mel i bollen og bruker en slikkepott til å løsen deigen fra kantene av bollen. Vend rundt på deigen med slikkepotten og innarbeid nok mel til at deigen blir såpass fast at den holder fasongen (men den skal fortsatt være litt klissete).

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir.

Ha litt olje på hendene når du tar i deigen. Del deigen raskt i to deler, og form dem til små, avlange brød som tvinnes lett, og legges på bakeplaten. Det er bare sjarmerende dersom brødene blir litt skjeve.

Pensle over brødene med olivenolje og dekk dem med masse ferskrevet parmesanost. Press osten godt inn langs sidene og på toppen av brødene.

La brødene heve i 20 minutter.

Stek parmesanbrødene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter. Brødene skal være gylne på toppen.

Tips

♥ For å få den rette myke, men samtidig luftige konsistensen på brødene, bør du ikke bruke for mye hvetemel. Det er ikke meningen at deigen skal knas med hendene som en vanlig brøddeig. Denne deigen blir mye løsere og skal bare være fast nok til at den kan formes til brød som holder fasongen. 

♥ Parmesanbrødene smaker aller best samme dag de er laget. Oppbevar dem innpakket i plast. Jeg fryser gjerne ned parmesanbrød og varmer dem raskt opp igjen før servering, så smaker de helt som ferske igjen. 

♥ Bruk gode råvarer. Jeg bruker extra virgin olivenolje av god kvalitet i disse brødene. 

♥ Det aller viktigste for å få god smak på parmesanbrødene er selvsagt å bruke en skikkelig god parmesanost! Bruk parmesan fra Parmareggio! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei Trine, deigen er tilpasset slik at det skal tilsettes 1,5 dl parmesanost i deigen. Anbefaler deg å følge oppskriften for å være sikker på å lykkes. Smaken blir veldig god av osten!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift