Chocolate Brownie in a Cup

Chocolate Brownie in a Cup

10.09.2010
Chocolate Brownie in a Cup

Ingredienser

4 ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakao
2 ss olje (se tips)
2 ss vann
en klype salt

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser i en kopp og rør til en jevn deig.

Sett koppen i mikroen og stek kaken på full styrke i 1 minutt.

NYTES!

Tips

Vær nøye på å bruke olje med nøytral smak (for eksempel solsikkeolje eller rapsolje). Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Se også "5-Minute Chocolate Cake".

10.09.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

112 kommentarer

Hei! Jeg har ikke mikro men har lyst til å lage dette så jeg lurte på om jeg kan bruke ovn, og hvor lenge den skal stå i ovnen da? :)

Jeg har ikke testet å lage denne kaken i ovn, Helene, så kan dessverre ikke svare deg.

Hei, jeg tror det skal gå greit å bruke ovn. Men pass på å ikke ha på for mye varme.

Det går helt bra så lenge koppen tåler høy varme. Prøvde selv og det gikk helt bra. Jeg lot den stå 5 min på ganske høy varme, men det kan være annerledes på din ovn, så ta den ut når den ser klar ut.

Tror at det kan gå. Men bare prøv. Vis det går skriv det her som at andre vet at det går. Eller ikke

Heisann, prøvde røren, slik den står skrevet, men ender opp med at det er aaalt for lite veske i røren. ( blir bare tørre klumper.. )

Det skal være slik, Linn. En nokså tykk og nesten litt seig deig. Når kaken er stekt, får den dermed en browniesaktig konsistens. Men bare tørre klumper skal det selvsagt ikke være, men som sagt en veldig tykk deig. Tilsett litt ekstra vann hvis du bare får tørre klumper - helt til konsistensen blir som en tykk og mørk deig som henger sammen. Gi kaken en sjanse til - den er kjempegod:)

hei, har du prøvd å ha helt ''strøkne'' skjeer, første gang jeg prøvde det hadde jeg ikke helt strøkne skjeer og det ble til mel klumper, men andre gang så hadde jeg strøkne skjeer og fikk den perfekte konsistensen

Hei! Jeg lurer på om det er noe i veien og heller smelte smør istedenfor olje? :-)

da tror jeg smøret stivner når du tar den ut av mikroen, og det smaker ikke godt!

har prøvd det, det gikk faktisk helt bra, smakte det samme som om du brukte olje

Takk for tipset, Marte! :-)

Ja, jeg gjorde det i dag. Den eneste forskjellen er at jeg fikk hatt litt for mye smør, så hele bled veldig full av fett, men det smaker utrolig godt om man bytter ut vann med melk, olje med smeltet smør og har peanøttsmør på toppen<3

Hei1 Tenkte å prøve meg på dette men lurte på en ting. Om man bruker smør, hvor mye smør må jeg ha?

NYTES er rette ordet ja!!

Hyggelig at kaken falt i smak, Ronja :-)

Hei. Skulle bare si at jeg sitter og spiser noe HIMMELSK.

Hyggelig å høre, Tilde :-)

:o SÅ GOD, Jeg putta oppi litt vaniljesukker og jeg da ;) KJEMPE GODT !! :D

Takk for tipset :) Og takk for hyggelig tilbakemelding!

skal deigen være litt rennende eller skal den være som en deig (at er som en klump)?

Hvor mange kalorier?

Det har jeg ikke regnet ut.

Litt under 600 kcal ;)

Resultatet mitt ble veldig mektig, og spør du meg så var det altfor mye kakao. Tror det er mer enn nok med en og en halv spiseskje. Ellers ganske god! :)

Takk for tilbakemeldingen, Benedicte. Man kan alltids tilpasse kakaomengden etter eget ønske. Hyggelig at du synes kaken ble god :)

Veldig god kake! Den er kjempe enkel å lage og veldig god!

Hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen!

Går det an å steke den i ovnen for jeg har ikke mikro? ;)

Det har jeg ikke testet, så kan ikke svare deg på dette.

Ånei, burde aldri oppdaget denne kaken..... Hvis du er tilbøyelig til å ha dårlig selvkontroll: styr unna! Ble plutselig veeldig lettvint å lage noe digg! Kaken er himmelsk god (dog noe mektig) - djevelen på høyre skulder sier TAKK, engelen på venstre lukker øynene og later som hun ikke merket noe ;))

Haha :-) Takk for tilbakemeldingen :-)

Hei jeg så ikke at det sto vann så når jeg rørte sammen alt ble bare helt tørt så jeg tokk oppi eksta olje.Jeg putta den i mikrobølgeovnen og den smakte ikke noe godt så jeg tokk oppi ett egg og den smakte himmelsk:))

Ok, ja sånn kan det gå :-) Takk for tilbakemeldingen!

Kjempe godt og veldig enkelt! Følte det ble for mye sukker for meg og tok heller 2ss. Måtte også ta oppi litt mer væske, og brukte 1ss kakao istedenfor 2 siden jeg liker den lysere. Veldig glad jeg fant denne oppskriften! Den passer jo også så godt når man trenger en rask dessert til et middagsselskap som i tillegg skal se ordentlig ut:)

Takk for tilbakemeldingen og supre tips, Renate! Ja, dette er en superenkel og veldig god måte å lage seg litt kake på :-)

Huff, denne smakte ikke godt..
Jeg fikk ikke noen deig, alt ble bare tørt.
Prøvde å tilsette litt ekstra vann i håp om at den skulle bli mere "bløt" og deigaktig, og det funket
sånn passe.

Men den var dessverre ikke god! Det smakte bare enkel og billig tørr sjokolad.
Hvor var browniesmaken?

Synd å høre at du ikke likte kaken, Maria, men alle kan ikke like alt, slik er det bare..

Synes heller ikke at den var noe god, burde man ha en mindre eller større kopp? Tok en veldig stor en så om det har noe å si så anbefaler jeg ikke det for kaken smaker litt ekkelt egentlig..

Synd å høre Sarah, Jeg synes denne kaken er veldig god, men smaken er forskjellig. Jeg bruker middels stor kaffekopp, altså ikke så veldig stor kopp.

Et tips fra meg til de som også elsker kake:

1. Bruk kakaopulver(typ; rør-i-vann-pulver) -> IKKE bakekakao
2. Bytt ut noe av kakaopulveret med kokesjokoladebiter (4-5 stk) som du legger midt i røren
3. Bruk smør istedenfor olje
4. Legg alt dette tørre sammen som står i oppskriften, men ved å bruke mine tips, sett i mikrobølgeovn i et lite minutt.
5. Ta ut og rør -> Ha i mikro til konsistensen ser "seig" ut
6. Bruk skje til å ta kaken i en kald skål/fat da koppen vil være ekstremt varm i lang tid
7. Vent 10-15 miunutter for å deretter SPISE OG NYTE!! Smaker hiiiiimmelsk <3

Klem fra kake-elskeren

Takk for tips! Skal teste dem ut en gang ved anledning :-)

høres veldig godt ut skal prøve det.

Fort gjort å teste ut denne oppskriften her, Hannah :-)

Ikke noe wowoppskrift akkurat.. Mektig og ikke supergod. Midt på treet ca

Takk for tilbakemeldingen din, Maria. Alle synspunkter er verdifulle. Sett i forhold til tidsbruken, synes jeg dette er en kjekk oppskrift å vite om hvis man plutselig får lyst på noe godt.

Jeg lagde det og det ble veldig god men samtidig veldig seig

Kaken skal ikke bli seig, men litt kompakt og mektig. Kanskje du ikke hadde i nok væske? Uansett glad for å høre at du synes kaken ble god!

Den var tørr og smakte ikke BROWNIS

Prøv!!!

3 ss mel
3 ss sukker
2 ss kakao pulver
en klype salt
3 ss olivenolje
4-5 ss vann (se hvor flytende røren blir)
eventuelt litt mørk koke sjokolade som du har i for å få mer sjokoladesmak)

Takk for tips, Karoline!

Den smakte ikke godt for meg vet ikke hva eg har gjort feil :/

Når jeg prøvde den og da ble det bare en varm, stor og tørr klump. jeg prøvde med over 10ss med vann det ble ikke bra. Hvorfor det??

Høres ut som du lot kaken steke for lenge i mikroen...

hvorfor kan man ikke bruke olivenolje

Olivenolje smaker oliven og det passer ikke alltid like godt i kaker. Jeg foretrekker derfor smaksnøytral olje.

hei, jeg brukte oliven olje jeg smaker ikke så mye forskjell;)så det går sikkert an å bruke :)

Hei, den står i mikroen akkurat nå ;) Men jeg håper det går fint selv om jeg tok 5 SS med vann pga 2 var alt for lite. PLING, den er ferdig :D, Den ser ikke ut som Brownie akkurat.. Jeg skal prøve å smake på den. Smaker ikke i nærheten noe Brownie.

Jeg ser at folk har litt ulike erfaringer med denne kaken. Jeg anbefaler generelt å følge oppskriften. Med mer vann, blir kaken mer bløt og "kakeaktig" og mister nok noe av brownieseffekten.

Når jeg gjorde dette så fløyt min bare over, jeg gjorde alt som oppskriften sa jeg skulle gjøre men det endte opp over hele mikrobølgeovnen min.

Høres rart ut... Brukte du veldig liten kopp? Og fulgte du oppskriften?

Må man bruke olje

Jeg anbefaler å følge oppskriften. Mulig det går med smeltet smør i stedet, men det har jeg ikke testet. Du må gjerne teste ut og gi beskjed om hvordan det ble :-)

Hei, det er bedre med ett egg en olje sidennoljen gir en rar konsistens og det gjør ikke egget.

(Etter min erfaring)

Hei! Jeg sitter å spiser kaken akkurat nå... Var helt HIMMELSK god men den trengte 2 min i mikroen, da

Takk for tilbakemeldingen. Mikroer kan variere litt, så man må alltid prøve seg frem. Veldig hyggelig å høre at du likte kaken, Julie :-)

Det var super god!! prøv litt melis så blir dt litt bedere❤️

Den var himmelsk med kremtopp og melk ved siden av, trengte 2 minutter i mikroen da

Hei, dere som har brukt ovn, hvor høy varme brukte dere og hvor lenge sto den inni?

Superenkelt å lage når søtsuget melder seg! Noe man alltid har ingrediensene til. Takk for knallgod oppskrift :))

Jeg brukte nugatti isteden for kakaopulver, og flytende margarin isteden for olje. Funket bra!

How much nougat did you use?:)

Kan du Vææææær så snill og Svare meg?? Jeg mener det sånn seriøst! Hva skal man bruke av kakao pulver eller bake kakao????? Lurer veldig på det!!! Svar vær så snill!

Jeg har prøvd denne oppskriften et par ganger og jeg pleier å ta 1ts med bakekakao og 1ts med oboy

Du kan bruke begge deler. Jeg har brukt vanlig kakao i kaker i alle de år, uten å ha noen problemer med det i alle fall. :)

Har lagd denne hvertfall 10 ganger siden jeg fant oppskrift!
Lages flere ganger om dagen :D
Må si at det er noe av det beste jeg har smakt <3
Så enkelt, men SÅÅÅ godt! <3

~Klem

Det smakte veldig godt! :) Og veldig godt med litt is opp på brownien :)

Blir det en brownies eller vanlig sjokkolade kake

den ble for bløt og jeg fulgte oppskriften nøye. etter et minutt, var den enda bløt og varm. etter det tok jeg den i et halvt minutt til og da rant det over og det ble ikke noe kake. jeg hadde en vanlig kopp.

Prøvd for første gang. Ble kjempebra! Litt stor porsjon, men smaker digg om man har lyst på noe digg !

Syns ikke denna va nåkka spessielt god, savne at man skal ha egg og smør. Så anbefale at folk lage i langpanne sånn som man skal! Mye bedre enn denna måtn å lage i kopp

Min mikro er 800w på full styrke, og det å ha det inni i ett minutt ble for mye for meg. Den ble gummi aktig. Men jeg lagde en ny hvor jeg hellet vaniljesaus i midten og hadde det i ca 40-45 sekunder og det ble kjempegodt! Pluss jeg hadde en liten klype kokos i blandingen :)

jeg brukte 5 SS mel, og det var mye bedre, siden med 4 SS mel ble den veldig bløt

Overaskende god til å være en micro kake!!
Byttet ut sukker med sukrin, brukte litt mindre kakao og MYE mer vann enn hva som stod i oppskriften, da dt bare ble pulver rett og slett. Lagde også litt større oppskrift pga STOR kopp

Min brownie blei ikke god han blei bare klompete og rar

Kan man bruke smelta margarin istedenfor olje ?

Dette smakte utrolig godt! Det er det beste jeg har smakt siden jeg var 9 og nå er jeg 69!! WOW!! Du er dyktig altså!

Kan man ha i vaniljesukker?

Kan man ha i vaniljesukker?

Går det fint og lage det uten oljen??

Bytt ut vann med melk, og ta i litt vaniljesukker og den blir mye bedre! Utrolig fin oppskrift!:)

Laga den nettopp, syns den blei ganske bra for å være uten egg. Tok i litt mere olje og vann enn hav oppskriften tilsier, tror kanskje den hadde blitt bedre uten at jeg gjord det. Samtidig så følte den litt tør ut. Tror melk ville ha gjort den mindre tørr og mere fyldig. Får en mildere brownie er sikker melk og litt vaniljesukker et godt alternativ. Ble en litt mektig og stor posjon for min del, men va ganske godt <3 Anbefaler å bruke en stor kopp!

Kjempegod!❤️

Oppskriften krevde mer vann, og jeg liker det ganske søtt, så kunne hatt i litt mer sukker, men den var super god. Jeg toppet browniesen med en kule vaniljeis.. Herregud så godt. Kommer til å lage dette flere ganger! :-)

Hvis du har krem oppå brownieen så blir den enda bedre, eller hvis du har melkesjokolade rett etter den kommer ut av mikroen så får du sjokoladesaus!

Hei du! Vi brukte nettopp din oppskrift på å lage en smakfull godis, til å kose oss med på en mandag. Når vi tok den ut av mikrobølgeovnen var det bare en hard klump som satt fast i koppen. Det smakte ikke noe godt, selv om vi brukte oppskriften fra punkt til prikke. Smaken av oljen var der, selv når vi brukte en nøytral olje, som det stod i oppskriften. Dette hadde vi gledet oss veldig til å prøve ut, men det ble en stor nedtur.

jeg brukte en annen oppskrift jeg fant her på nettet da brukte jeg melk, SUPERGOD!

Denne oppskriften likte jeg! Denne blir brukt flere gang! Aldri fått et så bra resultat før etter en brownie in a cup oppskrift før!❤️Elsket denj :))

Hei, lurte på om det er mulig å doble oppskriften??

Jeg byttet ut vann med melk, og tok et egg i, det ble veldig godt, anbefales

Skulle lage dette, men så overså jeg at det skulle være 2 ss vann i Da ble den jo jævlig brent Hahaha. Etterpå tenke jeg sånn: "Hm...Burde det ikke egentlig være vann i brownies?". Hahaha, nå skal jeg lage den på nytt, denne gangen MED vann Ønsk meg lykke til

Min vri på kaken:
4 ss mel
3 ss oboy
2 ss melk
2 ss flytende melange

Bland alt å ca 1 min i mikro

Min måtte stå 4 min i mikrobølgeovn på 850w

For en nydelig oppskrift! Smaker kjempe godt, som alle dine oppskrifter gjør :-)

Min ble en del klumpete når jeg bare tok 2 spiseskeier med vann, men krg tok bare litt til vann og da ble den perfekt! Har prøvd mange kake oppskrifter i kopp, men denne er uten tvil den beste.

Brukte glutenfritt men, funket kjempebra

Kan man bruke noe annet i steden for Kakao

Hva slags grader er det når man skal sette koppkaken i ovnen?

Den var ikke særlig god,har smak bedre.Det er litt mye sukker

Veeeeelddiiiiiiiiiig gooood brownies anbefales på det sterkeste❤️

Eg synes diverre at ditta ikkje er det beste eg har smakt...

Hei jeg lurte på om det gå å ha den i ovn men hva skal den stå på og hvor lenge?

Hvor stor er koppen? 2-3 desiliter?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter