Pecan Vanilla Cinnamon Buns

Pecan Vanilla Cinnamon Buns

07.02.2012

soooo sexy....

 

.....Her er det bare å starte med å be om syndenes forlatelse med en gang ... Naughty  Yum 

 

Dødsgode, kjempestore "Buns" med ekstra god smak av vanilje, brunt sukker, kanel og pecannøtter.

På toppen tykk, hvit, søt kremostglasur.

 

Dette er amerikansk bakverk på sitt beste!

 

Ingredienser:

50 g gjær
3,5 dl melk (se tips)
100 g smør
80 g vaniljekrempulver (se tips)
2 store egg
1 dl sukker
500 g hvetemel

Fyll:
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 ts kanel
150 g pecannøtter

Kremostglasur:
150 g kremost
50 g mykt smør
2 ss vaniljeessens/-ekstrakt
2 ss melk
400-500 g melis

Pynt:
hele pecannøtter

 

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.

Kjevle ut deigen på melet bord til en kvadratisk leiv (det gir større boller enn om du har rektangulær leiv). Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel og pecannøtter. Rull sammen leiven og del opp i tykke skiver som legges i store, amerikanske muffinsformer (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør sammen ingrediensene til kremostglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen. Smør over et tykt lag krem på toppen av de avkjølte bollene. Pynt med noen pecannøtter på toppen.

 

du vil ha en til... og en til..... og en til....  Wink

 

Tips:

♥ Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.

♥ Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.

♥ Disse amerikanske bollene blir store og stilige om du legger dem i store, amerikanske muffinsformer. Jeg har i tillegg brukt muffinsbrett beregnet på store, amerikanske muffinsformer slik at bollene virkelig holder fasongen.

♥ "Pecan Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.

 

YUMMY!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Pecan Vanilla Cinnamon Buns

Ingredienser

50 g gjær
3,5 dl melk (se tips)
100 g smør
80 g vaniljekrempulver (se tips)
2 store egg
1 dl sukker
500 g hvetemel

Fyll:
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 ts kanel
150 g pecannøtter

Kremostglasur:
150 g kremost
50 g mykt smør
2 ss vaniljeessens/-ekstrakt
2 ss melk
400-500 g melis

Pynt:
hele pecannøtter

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.

Kjevle ut deigen på melet bord til en kvadratisk leiv (det gir større boller enn om du har rektangulær leiv). Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel og pecannøtter. Rull sammen leiven og del opp i tykke skiver som legges i store, amerikanske muffinsformer (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør sammen ingrediensene til kremostglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen. Smør over et tykt lag krem på toppen av de avkjølte bollene. Pynt med noen pecannøtter på toppen.

Tips

Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.

Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.

Disse amerikanske bollene blir store og stilige om du legger dem i store, amerikanske muffinsformer. Jeg har i tillegg brukt muffinsbrett beregnet på store, amerikanske muffinsformer slik at bollene virkelig holder fasongen.

"Pecan Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.

07.02.2012
Kakekategori: 

5 kommentarer

Disse så knallgode ut! Blir det 12 store av denne oppskriften?

Husker ikke eksakt antall på denne oppskriften, men høres ut som 12 stk er i nærheten av det jeg fikk ja. Utrolig gode boller det her :-)

Skal dei ikkje etterheves? :)

Oppdaget disse for 3 år siden, og de er blitt laget mange ganger siden den gang :)
Super super gode. Kan fryses uten glasur og holder seg lenge i kjøleskap

Hei!

Jeg må bare få si: Dette er det beste jeg noen gang har bakt!! For en fantastisk nydelig smak! Jeg byttet dog ut toppingen med glasur med vaniljeessens, brunt sukker, melk og melis (som jeg fant på en annen oppskrift her inne) Nyyyydelig! Holdte på å dåne når jeg spiste de rykende ferske en lørdags kveld. Måtte stoppe filmen vi satt å så på for å legge meg ned i sofan å stønne. Fantastisk gode! Nammmmmmmm! Tusen takk for oppskriften :)

Varme hilsner fra Therese.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter