Trollkrem med rips

Trollkrem med rips

12.08.2021

Trollkrem lages vanligvis med tyttebær, men det går veldig bra å lage denne magiske kremen med rips også! 

Pynt med friske rips, og server trollkremen sammen med vaniljesaus.

 

 

Lett og luftig, og supernydelig på smak!

 

 

Se også Trollkrem med blåbær.

 

 

God fornøyelse! 

 

Ingredienser: 

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g rips

Pynt og servering:
♥ friske rips
♥ vaniljesaus

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker (jeg bruker ekte vaniljesukker).

Pisk i ca. 1 minutt.

 

 

Tilsett så all ripsen på en gang.

 

 

Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

 

 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

 

 

Pynt trollkremen gjerne med ripsklaser og server den med vaniljesaus.

 

 

Herlig, rosa krem! 

 

 

Trollkrem med rips og vaniljesaus er en herlig kombinasjon! 

 

 

Du kan bruke hjemmelaget vaniljesaus eller ferdigkjøpt. 

 

 

Populær dessert! 

 

 

Tips: 

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se!  Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske rips, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

 

 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

 

 

Trollkremen blir som et tykt, luftig skum med bærsmak. 

 

 

NYT denne lette, luftige desserten!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trollkrem med rips

Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g rips

Pynt og servering:
♥ friske rips
♥ vaniljesaus

Fremgangsmåte

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så all ripsen. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

Pynt trollkremen gjerne med ripsklaser og server den med vaniljesaus.

Tips

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se!  Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske rips, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

12.08.2021
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter