Verdens beste boller


Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften "Lesernes beste". I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller.

 

 

Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok først. Dessuten trenger ikke deigen å heves før du triller ut bollene, men i stedet etterheves bollene lenge.

 
Resultatet var enestående - dette er VERDENS BESTE BOLLER!!!

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter (se tips). Avkjøl.

Sikt over melis før servering.

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det går fint å bruke denne deigen til å lage kanelboller, skolebrød, kringle og andre typer gjærbakst. Eneste du må tilpasse er steketemperaturen og steketiden. Jeg foretrekker å steke bollene ved 230°C. Lager du kringler eller større hvetekaker, må du sannsynligvis litt ned i temperatur til 210°C, fordi kaken da trenger lenge steketid for å bli gjennomstekt.

Se som eksempel Cinnamon Sugar Twists der jeg har brukt denne deigen!

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

 

 

Jeg har forelsket meg helt fullstendig i denne bolleoppskriften!

 

 

Ser ikke dette ut som deilige boller ??  Smile 

 

 

Anbefales varmt!  Heart ♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste boller
Ingredienser

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter. Avkjøl. Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det går fint å bruke denne deigen til å lage kanelboller, skolebrød, kringle og andre typer gjærbakst. Eneste du må tilpasse er steketemperaturen og steketiden. Jeg foretrekker å steke bollene ved 230°C. Lager du kringler eller større hvetekaker, må du sannsynligvis litt ned i temperatur til 210°C, fordi kaken da trenger lenge steketid for å bli gjennomstekt.

♥ Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

427 kommentarer

Hei hei,

Jeg har aldri klart å lage boller/ hvetebAkst som er lett og luftig. Forsøkte oppskriften din i går, og bollene er like luftige og gode i dag tusen takk !

nei, ville ikke brukt tørrgjær. Har gjort den tabben to ganger, og begge ganger blir det totalt mislykket :( Med vanlig gjær blir de helt fantastiske :)

hvis jeg lykkes, lykkes alle. de som fikk rå boller har drept gjære e hevet.for lite. dette ble helt fantastiskr boller. aldrig bakt noe så rått. tusen takk!!!

Prøver meg på oppskrifta nå, veldig spent! Aldri fått til boller før. Men har dere noen knep for avkjøling av melka og det etter det har kokt opp? Må det bare gå sin gang eller kan jeg sette i kaldt vannbad e.l... Tar jo evigheter:)

Du kan jo koke opp melk og melis, og så røre inn smøret etterpå, det vil bidra til at temperaturen faller fortere. Jeg bruker å gjøre det siden jeg ikke har allverdens tålmodighet ;)

Jeg smelter smøret på svak varme. Tar så i melis og rør godt så dette blir oppløst. Tar så i melken og varmer til passe varme. Denne måten går kvikt, og bollene blir like gode.

Veldig gode! Melis gjorde virkelig susen:) hadde ikke nok så erstattet noe med sukker, men det gikk bra.

Dette ER virkelig verdens beste boller! Har ikke brukt noen annen oppskrift siden jeg fant denne for noen pr siden :) Jeg pleier å pensel med vispet egg før steking - da blir de enda finere :)

Ja Lisbeth. Kok opp melk, smør og melis sammen. Så avkjøle blandingen til lunken. Bare les oppskriften og følg den helt nøye, så går det bra:)

Denne bolleoppskrifta er identisk med min, bortsett fra at i min er det 1 egg også. Det er Verdens beste boller!

Hei! Holder på å prøve meg på denne, men så oppdaget jeg at det sto "kok opp" smør melk og melis.. Skal det først opp i kokepunktet før det skal avkjøles til 37grader??
Trenger svar fort:)))

Ja, det er helt riktig forstått, Camilla:) Håper du ble fornøyd med bollene. (Jeg var ikke pålogget tidligere i dag og fikk derfor ikke svart deg mens du stod og bakte:))

Det var bra:) hehe, det går fint.. Var litt desperat et øyeblikk;)) jeg prøvde meg frem og lot det koke opp! Bollene ble veldig gode! Lagde skillingsboller av halve deigen og vanlige boller av resten.. De vanlige hvetebollene ble hevet litt for lenge(ca2 timer) men de ble veldig gode!! Tusen takk for deilig oppskrift! Skal definitivt prøve flere oppskrifter:) ha en fin helg!

Jeg ville brukt kun 50 G gjær, da det fort blir gjær smak med mye gjær. Laget disse idag med kun 50g rød gjær og hadde litt salt i,da jeg mener også det skal i all gjær bakst. Smakte veldig godt og hevet seg store og flotte. Hver bolle bakte jeg på 80g rå og fikk 41 boller:-)
Disse kan anbefales, laget noen som skolebrød også.

Bilene var kjempe gode. Prøvde ut oppskriften no. Ungene likte de også veldig godt.

Hei. No har jeg prøvd denne oppskriften og det er verdens beste boller. Naboene er helt ville med de også..:-)

Skal prøve disse idag, gleder meg. Kan jeg bruke denne oppskriften til skoleboller eller kanel i svingen også ?

dette blir boller på natten ;)

Nå hever de, blir spennende.

Hver gang jeg prøver meg på boller ender de opp harde :/
Hva kan det vær jeg gjør galt?

Du verden, her var det så vi hørte englene synge. Kastet alle andre bolle oppskrifter. Disse blir å finne i skisenteret i vinterferien og i påsken. Nå blir det mange glade fjes. Hurra. Stor klem fra Tone

Hei, har fulgt oppskriften slavisk to ganger nå. Får ikke bollene til å heve. Den første gangen brukte jeg tørrgjær. I dag prøvde jeg med fersk gjær. Det står at man skal trille bollene ut med en gang etter at du har eltet den, det er riktig? For er vant med å heve først, så trille ut boller, så etterheve før man sette i ovnen. Skjønner ikke hva jeg gjør galt. Det er nøyaktig 37 grader på smør, melis og melk blandingen, før jeg tar gjæren oppi. Tips?

Vennlig hilsen
Erika

Høres rart ut, Erika. Det er riktig at deigen ikke skal heve før du triller ut bollene. Har du brukt 100 g gjær da (mange synes det er for mye, men mulig det må til for noen, selv om jeg ser at det er litt forskjellig praksis). Også viktig med temperaturen slik du påpeker. Hvis du prøver en gang til, må du bare la bollene stå enda litt lenger. Hvis du bruker fersk gjær i riktig mengde og riktig temperatur på væsken, kan jeg ikke skjønne hvorfor deigen ikke hever...

Det er en myte at gjæren liker 37 grader. Det er for varmt. Prøv maks 27. Det kan godt være kaldere. Til brød bruker jeg kaldt vann rett fra springen, og har til og med gjæret brøddeig i kjøleskapet. Men jo kaldere desto lenger tid må du ta høyde for til gjæringen (i kjøleskap = ca 12 timer), så begynn i god tid. Belønningen er at både boller og brød blir mye bedre med "kaldgjæring".

Det går helt fint med tørrgjær :)
Har akkurat bakt bollene med tørrgjær. Brukte to pakker som jeg blandet med melet og kardemommen før jeg tilsatte melkeblandingen.

Hei!
Det her er virkelig verdens beste boller,namnam:) Jeg hadde litt salt i også brukte jeg tørrgjær,50 gr men det funka helt fint. Silje,pass på at melken har riktig temperatur,for varm eller kald så hver den ikke. Men de tok ganske lang tid å heve,ett tips er å sette de i steikovnen til heving med litt varme på,40-50 grader. Jeg har varmeskuff som jeg hever i. Lykke til!!

Som svar på av inger-marie (ikke bekreftet)

Takk for nyttig tips, Inger-Marie! Glad du liker bollene du også:-)

Nydelig ,boller,skolebrød og kanelsnurrer av samme deig.Flott oppskrift,garantert en favoritt -:)

DEFINITIVT DEN BESTE OG ENKLESTE OPPSKRIFTEN.

ELSKER DENNE SIDEN.

TUSEN TAKK KRISTINE AT DU DELER MED OSS.

STORRR KLEM

Jeg har ikke testet det selv, men flere her som har prøvd og sier det funker bra. Du får lese kommentarene ovenfor. Tørrgjær blander man med melet.

Eg blande tørrgjæren med det våte,altså melka,smøret og melis når det er passe varmt :) Fungerer veldig bra,men eg brukte 50 gr.
Og bollan e alt for go,kommer til å spise meg nån kg tyngre ;)

Supre boller, men de hevet ikke. Brukte 50 gram tørr gjær og varmet smør, Melis og melk så det begynte å boble. Tok ekstremt lang tid å få 37 grader i temperatur på melken, men ellers ble de veldig gode. NB! De hevet seg litt i ovnen. Hva gjorde jeg galt? Skal vasken varmes til kokepunktet eller koke, så det begynner å boble? Takknemmelig for svar. Takk for at du deler dine bakeoppskrifter, kommer til å prøve flere. Mvh Anita

Høres ut på meg som at blandingen væsken var for varm slik at gjæren "døde" og derfor ikke hevet seg. Er du sikker på at den holdt 37 grader da du blandet i gjæren og ikke var varmere?
Ja, det er meningen å varme blandingen så den så vidt når kokepunktet, og ja - det tar en stund før den når lunken temperatur. Det hjelper å sette kjelen i vaskekummen med kaldt vann, da går avkjølingen raskere. Eller hadde du i for lite mel, så bollene ble for flate av den grunn? Uansett - Du bør absolutt teste oppskriften en gang til;-)

Gjærbakst smaker alltid godt, men synes ikke at disse bollene utmerket seg på noen som helst måte. Kommer ikke til å bruke denne oppskriften igjen.

Det er en grei sak det og også en nyttig tilbakemelding.
Det fine med at det finnes så mange oppskrifter å velge i mellom er jo at vi alle kan finne frem til våre egne, personlige favoritter:)

Skal prøve denne oppskriften til helgen, er det noen som vet om jeg bør sette ned temperatur på ovnen hvis jeg bruker varmluft? Og hvor mye?

Hadde høye forventninger til denne oppskriften. Men ble meget skuffet.. bollene ble rå, uansett hvor lenge de ble stekt... hva har jeg gjort galt?

Høres rart (og egentlig teknisk umulig) ut at bollene ble rå uansett hvor lenge de stekte... Uansett, dette er jo en litt spesiell oppskrift og det ser ut til å være slik at enten får man det til og elsker bollene, eller så blir man misfornøyd. Aner ikke hva som kan ha skjedd med deigen du lagde, men noe har nok galt for bollene skal ikke bli slik du beskriver. Umulig å si hva det kan være når jeg ikke har sett deg bake dem. Men hvis bollene blir stekt og brune utenpå, men rå inni - tyder det på at du må redusere varmen på ovnen. Uansett - Lykke til neste gang:)

Nettopp laget både skillingsboller, rosinboller og vanlige. Dette var en meget enkel oppskrift, med det beste bolleresultatet jeg noen gang har fått iihvertfall. Tusen takk for at du delte denne med oss! Nå blir det boller til kvelds:)

Hei!
Skal bake disse nå, men jeg lurer på om det går an å få til å lage rundstykker med denne oppskriften? Skal nemlig lage begge deler og da tenkte jeg at det ville vært lettest med ca samme deig, vil ha halvgrove. Hvordan kan jeg få til dette?

Som svar på av Selma (ikke bekreftet)

Hei Selma:) Rundstykker krever grovt mel og at du dropper sukker/melisen i deigen, Jeg har ikke testet ut dette med denne oppskriften.

Hadde ikke bakt boller siden ungdomsskolen, og det var ikke vellykket. men disse bollene ble bare helt SINNSYKT gode!! så luftige og herlige, og så var det så lett! oppskriften har fått plass i kokeboka mi, og vil brukes igjen og igjen. Klarer ikke slutte å spise, mmm:)

Dette er virkelig Verdens Beste Boller! Får skryt for disse hver gang jeg har de med noe sted ;) Tusen tusen takk for at du delte denne oppskriften med deg ;)

Mine boller ville heller ikke heve, og de ble rå. Jeg stekte dem langt over den oppgitte steketiden etter første "testbolle", men de ville fortsatt ikke steke. De neste brettene prøvde jeg med mindre varme, men de ble akkurat like.
At temperaturen på melken og det var passelig, er jeg helt sikker på. Det som jeg tenker kanskje kunne ha gått galt, var at jeg brukte litt for mye tid fra gjæren kom oppi til jeg hadde trillet ut alle bollene, fordi jeg ble opptatt i en telefon. Og at kanskje "piffen" var gått ut av dem da... Men uansett, her var ikke antydning til heving i det hele tatt, og de bollene som ble stekt ekstra lenge var akkurat like rå som de første som ble stekt passelig, så det var ingen tegn på at stekeprosessen kom noe videre uansett...og både steking og heving ville man sett antydning til om det bare var at jeg var litt treg i ut-trillingen...
Men godt å se da at flere har opplevd det samme, da er det nok ett eller annet som skjer noen ganger...for jeg har virkelig fulgt oppskriften slavisk.
Så da er det tilbake til min "vanllige" oppskrift, som slett ikke er så verst den heller :)
Synes forresten ikke at desse var noe enklere enn vanlig. Litt lenge å vente på at melken skulle koke opp og deretter kjølne igjen, noe man slipper med "vanlige" boller. Og jeg synes bollene er mye enklere å trille ut etter at de er hevet.

Takk for tilbakemeldingen, Torill. Det er tydeligvis litt blandede erfaringer med denne oppskriften, og sånn er det bare. Jeg synes det høres rart og egentlig litt ulogisk ut at bollene er ustekte ved lenger steketid enn det som er oppgitt i oppskriften, men det er bare å konstatere at det er din erfaring. Mine boller har alltid vært vellykkede etter denne oppskriften, og det er også mange andre som rapporterer at de har lykkes meget bra og er veldig fornøyde med oppskriften.
Godt er det at det finnes mange oppskrifter å velge mellom, så får hver og en finne frem til egne favoritter:-)

Kan det være at dere som har fått rå boller har skjært i dem mens de var helt varme? Var ee like rå når de ble kalde?

Tror heller det har noe å gjøre med veldig høy stekevarme. Bollene blir da brune utenpå før de er stekt inni. Jeg skal justere oppskriften litt, men testet selv denne oppskriften i helgen og det fungerte veldig fint med nydelige og gjennomstekte boller både da de var varme og etterpå.

Hei. Fungerer disse bra som fastelavnsboller, eller vil du anbefale en annen oppskrift til det?

hei kristine :) jeg bare lurte på om man kan bruke sukker i stede får melis? Trenger svar fort" :) hilsen Elise :)

Nå har jeg laget disse bollene for sikkert tiende gang siden jeg oppdaget oppskriften..Disse bollene er rett og slett magiske! Jeg har tidligere aldri opplevd så fantastisk deig å jobbe med, ikke noe kliss, smidig og fin! Bollene blir helt råe! Superluftige og rett og slett bare helt uslåelig gode!
Takk for nydelig oppskrift!

Gøy å høre, Nina:-) Jeg ble selv veldig fornøyd da jeg testet oppskriften på nytt nå i helgen. Enig at dette er magisk gode boller :-) Takk for tilbakemeldingen.

Det er riktig temperatur hvis man lager hveteboller uten fyll og følger oppskriften helt nøyaktig, inklusive riktig heving. Jeg testet det på nytt i helgen og hvetebollene ble perfekte. Men bollene blir fort mørke på toppen med så høy temperatur, så man må følge med hele tiden. Jeg reduserte steketiden til 230 og 220 grader da jeg lagde litt andre og større typer boller av samme deigen, og det fungerte fint!

Ja disse bollene ble kjempegod og fine attpåtil, enkle å bake ut og hevet lett som en plett. Jeg brukte tørrgjær i det våte (men da er det viktig å ha korrekt temp).

Ellers så er min erfaring at det er bedre å lage deigen litt for "våt" i utganspuktet, og heller legge til mel, slik at man ikke "metter" deigen. En deig med for mye mel er vanskelig å bake ut.

Bollene smakte også veldig godt - farlig godt .... ;)

Disse bollene var kjempegode, luftige og lette! De går rett i oppskriftsboka mi for sukseefulle oppskrifter! :) Takk!

Hei :-) tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften,men har bare tørr gjær? Går det bra? evt hvor mye? :-)

Dette var skuffende, fikk rå boller jeg også. Har bakt i mange, mange år, men sånn kan det gå av og til. Oppskriften ble fulgt.

Jeg tipper det skyldes den høye steketemperaturen. Jeg skal skrive inn i oppskriften at man må se at litt. Selv lagde jeg disse bollene på nytt i helgen og det gikk fint med 250 grader, og de ble helt gjennomstekte inni. Men hvis bollene er litt for store, vil det kunne skje at de blir rå inni med så høy varme. Jeg bruke ca 75 gram deig per bolle. Jeg skal skrive dette inn i oppskriften.

Hei!

Jeg har en Kitchenaid, og deigen blir litt stor for den... Men, jeg måtte tilsette veeeldig mye mere mel...?

Som svar på av Elin (ikke bekreftet)

Jeg lagde bollene i helgen og bruke akkurat den melmengden som står i oppskriften, bare litt ekstra til utbakingen.

Beste bolleoppskriften jeg noen gang har prøvd! Helt fantastisk gode og luftige boller!!! :) :)
Hadde i et egg også som noen andre også har kommentert. Og raskere enn andre deiger i og med at man dropper første heving! Denne blir fast bolleoppskrift fra nå av! Takk for at du delte den :)

På tross av litt liten Kitchenaid og mer tilsatt mel - de ble kjempegode!!!!!! Favoritt!!

hei :) Jeg er 10 år og elsker og bake :) jeg bakte denne oppskriften og de var helt nydelige Gode :) jeg klarte faktisk og lage 48 store fine boller :) de ble helt perfekt :) hilsen Frøya 10 år

Hvis jeg skal lage skolebrød og skillingsboller av denne deigen, skal de fortsatt stekes på 250 grader?

Anbefaler deg å begynn på 250 grader, men stå og hold vakt foran ovnsdøren. Hvis du synes bollene blir mørke allerede før det går 7 minutter, senker du varmen til 230 grader. Hvis bollene er store, bør du øke steketiden til 10-12 min. Dekk da eventuelt over bollene med et stykke bakepapir de siste minuttene. Viktig at bollene blir gjennomstekte uten at de blir for mørke på toppen. Det går nok også bra om du starter på 230 grader og steker i 10-12 minutter.

Tusen takk for en superbra og ikke minst god gjærdeig oppskrift.... Jeg trodde jeg hadde verdens beste oppskrift selv,men der tok jeg feil!!!!!!!!! Så i dag blir fryseren velfylt med nybakte boller og kanelsnurrer! Jeg har stekt alle ariantene på 200gr og resultatet er knallbra!

Hei! :-) nå har jeg leita etter en bolle oppskrift på nettet å kom over denne å denne vil jeg da teste ut.med så mange gode tilbakemeldinger, har ikke bakt boller på leeeenge så skal prøve de ut ikveld :-) men jeg lurer på to ting. Skal gjæren tilsettes først etter at smør, melis og melken er fingervarmt ? Og må bollene stå å heve i 1 time eller kan de stå litt mindre ?

Mvh Renate :-)

Hei Renate, ja kan anbefale denne oppskriften til deg! Svaret på første spørsmål er ja. Svaret på andre spørsmål er nei; det går fint å heve deigen litt kortere, men bollene blir da ikke fullt så luftige. Det går også an å heve deigen på vanlig måte og etterheve kortere.

Hei, og takk for god oppskrift!
Hvor mye eggekrem bør jeg beregne til denne oppskriften?
Takk :-)

Gode og luftige boller , eneste er at jeg liker bollene enda søtere. Lett deig å jobbe med å gøy og prøve noe nytt ! Elsker gjærbakst , både spise og bake ;)

Lagde disse nå, halv oppskrift (hadde ikke nok av ingrediensene hjemme for full porsjon). Laget med tørrgjær, fikk 24 boller, stekte på 240 grader i 8 ,minutter - helt perfekt :) Kjempegode!! Takk for oppskrift!

Syns de ble mer som rundstykker :p forventet at de skulle bli mye søtere. Anbefaler sterk å pensle med egg! Prøvde å pensle det halve første brettet, og de som ble penslet ble mye bedre :)

Kanonoppskrift! Bakte bollene i dag (assisterte egentlig bare to 4. klassinger) og fikk boller luftige som heliumballonger. Bollene hevet seg så mye at ujevnhetene fra litt utrente barnehender forsvant.
Lagde halv porsjon, brukte 1 pk tørrgjær (for søt bakst) i melet, noe mer mel og melis, og mye mer kardemomme enn oppskriften. Kanskje litt mørke på første brett, men justerte ned temperaturen til 230 grader og flyttet brettet litt lenger ned i ovnen.
Lettvint oppskrift som garantert blir en gjenganger. Tror egentlig at sukker gjør samme nytten som melis når det hele skal kokes opp. Skal teste det en gang.

Heisann, veldig gode boller, har bakt dem mange ganger, men jeg elter inn romtemperert smør helt til slutt istedet for å ta det i melken, det blir knallgodt. Desverre har jeg fått påvist cøliaki for ikke så lenge siden ,så nå må jeg bare se å høre at andre nyter:)

Dette var helt klart den aller beste oppskriften på boller som jeg har prøvd. De var nydelige:-)

disse bollene var nydelige!!!! jeg elsket de:) BESTE OPPSKRIFT EVER!!!!! ubeskriveli (nydlige)

Skal prøve disse til helgen, men jeg kunne tenkt meg sjokoladeboller ;) Hvordan ville du gjort det? Bare elte inn sjokoladebiter før de rulles ut?

Namm! Dette er verdens beste boller, nå lager jeg bare disse når jeg baker:) vanligvis lager jeg de og spiser de same dag, og fryser resten. Men nå har jeg laget kanelboller av deigen og skal ta med på avslutning i barnehagen, og lurer på om de er gode også i morgen ? Eller bør jeg fryse dem og tine de i ovnen i barnehagen før de legges ut for salg til inntekt for et godt formål ?;)

Disse bollene er gode dagen etter også, men pakk dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Skal de oppbevares lenger, hadde jeg heller fryst dem.

Disse bollene er faktisk verdens beste jeg som aldri har klart å lage god gjærbakst får faktisk til denne tusen takk for oppskrift

Hei
Jeg har aldri vært noen kløpper på gjerbakst, men nå skal jeg prøve denne oppskriften. For meg er både 40 og 24 boller litt i meste laget. Tror du jeg kan lage boller på en fjerdedel av oppskriften? Ser ut fra kommentarfeltet at en har prøvd halv oppskrift med meget vellykket resultat.

Som svar på av Amalie (ikke bekreftet)

Jeg har bare testet oppskriften slik jeg har skrevet den, Amalie. Boller du har til overs kan du jo fryse ned:)

Hei jeg har søkt på mange bolleoppskrifter og siden denne har fått så mange gode og flotte tilbake meldinger prøver jg mg på denne mn jeg lurer på en ting; jeg trenger ikke så mange boller på 40stk. Jeg trenger kun rundt 20stk så kan jg bruke den samme oppskriften me bare halvparten så mange ingredienser? I så fall kan du skrive den " halvparten" så mye oppskriften til mg sånn tilfelle noe blir feil ? (A) takk på forhånd!

Hei! Takk for oppskrift! Første gangen jeg baker, og var veldig glad jeg kom over disse bollene! De ble kjempe gode og luftige, beste bollene jeg har smakt :-) tok 50g mindre melis, for liker ikke når det blir alt for søtt :-)

hei eg fulgte oppskriften te punkt å prikke men bollene sto midt i ovnen på 250 grader i 10min men va knall harde utpå å heilt rå inni...

Ja, 250 grader er veldig varmt og det du beskriver kan da skje. Anbefaler deg å ikke gi opp oppskriften, men prøve på nytt. Til din ovn ville jeg da redusert varmen til 230 grader og stekt i 10 min (men dekk over bollene med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste minuttene hvis du synes at bollene blir for brune også da).

Har disse til heving nå. Har prøvd mange av dine oppskrifter den siste tiden. Alt smaker helt nydelig:)
Når var boklanseringen?

Ser at de fleste enten hater eller elsker bollene.. SKal selv prøve disse bollene , men jeg lurer på hvilken type melk som skal brukes i oppskriften? det er jo forskjell på helmelk og ekstra lett antar jeg... Hva bruker du?

Hei jeg baker disse nå!
Hvor mange boller blir det? Jeg synes det er en stor oppskrift.

Disse bollene har jeg bakt i årevis. Oppskriften fikk jeg av min mor, husker henne bake disse da jeg var liten. Disse bollene er de beste :-)

Hei

Prøvde meg på denne oppskrifta, bollene ble fantastisk! Faktisk de beste jeg har smakt. Tusen takk for at du deler oppskrifta! :-)

Heisann:) Har laget denne oppskriften flere ganger, og byttet ut hvetemel med Semper Mix som er glutenfri. Dette går helt fint:) Har fått luftige, og knallgode boller som alle i huset elsker, selv de uten cøliaki. Tusen takk for oppskrift:)

Hvilken Semper mix har du brukt og hvor mye? :) Har du brukt fiberhusk også? Savner gode luftige boller, har prøvd litt forskjellig men får det ikke helt til..

For meg var det knapt smak i bollene, så jeg lurer på om man kan øke mengden av melis uten at det går skeis i opphevingen eller stekingen. Jeg lurer på det samme med å legge til litt ekstra sukker.

Hm, så rart at du synes det, Marion. Jeg pleier jo å sikte melis over bollene når de er ferdig stekt og avkjølt, og da er det ikke noe å si på smaken:) Har ikke testet med mer melis...

har eltet deigen nå i en time med kjøkkenmaskinen. tilsatt mer mel underveis. men den blir ikke til "ordentlig" deig. skal det virkelig gå så lang tid før jeg kan begynne å rulle? i så fall er dette siste gang jeg lager disse bollene!

Må si at dette var noe av de beste bollene som er laget her i huset :) Hadde ikke annet enn tørrgjær nårr vi plutselig fant ut at vi skulle lage boller når det var "innevær" , men gikk knall godt det også :) Nårr mannen i huset spis mere enn 1 bolle DA må de jo bare være gode ;) *tommel opp*

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift