Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk
Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

213 kommentarer

Et par dager så sant at du kjøper ingredienser med lang nok holdbarhet, Aslaug. Den holder seg god lenger også, men da synes jeg kantene begynner å bli litt tørre og seige, noe som gjør at kaken ikke er helt optimal.

kaken er ferdig etter to omganger i kjøleskapet første omgang i ca 3 - 4 timer til moussen (ostefyllet) på kaken er stiv så heller du gelelokket på.. og nye 3-4 timer i kjøleskapet.. så er den klar til å evt pyntes før den nytes

Sett kaken litt i fryseren etter at du har hatt på ostelaget. Da blir den fort kald og begynner å stivne. Så på med geleen. Den kan da også settes litt i fryseren, bare for å framskynde kjølingsprosessen. Dette gjør jeg hver gang, kaken blir klar til bruk mye fortere enn hvis du bruker kjøleskapet. Den skal ikke fryses, bare nedkjøles.

Litt vanskelig å si, men til ostemassen er stiv nok til å ta i mot geleen...Kanskje en halv time? Se det litt an, prøv med en finger på toppen av ostemassen, hvis overflaten er stivnet sånn noenlunde, klarer den å ta i mot geleen "oppå seg" uten at geleen trenger gjennom. Gelelaget trenger heller ikke lang tid til å stivne sånn noenlunde, kanskje en halv time på det også? Jeg passer på at kakefatet står horisontalt i fryseren når lagene skal stivne, slik at kaka ikke blir skeiv...

Hei. Takk for svar :-) [første gang jeg har fått svar når jeg har skrevt spørsmål] Jeg prøvde meg frem litt, og kaken sto nok inne i ca 40/45 min. satte den videre i kjøleskapet mens jeg lagde gele. Leste meg til et annet tips å legge på et tynt lag med gele med skje, la det stivne litt for at det skal bli lettere for ostemassen å "ta imot" all den flytende massen. Skal snart legge på gele og sette kaka i kjøleskap over natta så blir det spennende hva slags kake det blir å ta med på lag på jobb imorgen :-)

Heisann, synes det er greit at fromasjlaget får stå i kjøleskap over natten, da stivner også det siste gelelokket veldig fort, til og med med jordbærskiver under....bitte litt rød gele, så jordbær, la det stivne ca 30 min og så resten av geleen....det tar en god stund før resten av geleen størkner i kasserollen i romtempratur....i så fall lunk litt forsiktig til den blir flytende men ikke veldig varm kan bli litt luftbobler men det er bare fint.. Lykke til ☺️

Dette kan jeg bekrefte. Denne har jeg laget og spist i mange år. Syntes til og med den smaker best en til to dager etter at den er laget ferdig. Det er bare å oppbevare den i plastpose/boks i kjøleskapet. ..men husk at det er vel holdbarhetsdatoen på ingrediensene som teller her. Bruk ferske ingredienser og kaken varer lengre.

Takk for oppskriften! Lagde denne på lørdag og det ble stor suksess på morsdagen i går:-)

Hei!
Begynte å lage den kaken idag, men kjedde litt missforståelser. Jeg klarte å ta oppi kremfløte sammen med de andre fyllene, men det går vel bra? :O Har bursdag på tirsdag, men feirer det på fredag. Jeg håper kaken blir bra! :D ♥

Som svar på av Tina (ikke bekreftet)

Hm, ja - sånt kan skje. Har ikke testet ut selv å la være å piske kremfløten til krem, men forhåpentligvis er det nok gele i fyllet at det stivner likevel. Burde gå bra med andre ord. Gratulerer med dagen som var:-)

Som svar på av Tina (ikke bekreftet)

Det går helt fint å blande alt sammen samtidig. Gjør det hver gang jeg :)

Som svar på av Tina (ikke bekreftet)

Ostekake

Ostekake uten "kjøpekjeks"? Noen tips til hvordan det kan gjøres? Kanskje de hjemmelagde knekkebrødene kan brukes, med tilsetning at litt sukker?

Hm, det høres litt vel kreativt ut, Anne Britt. Jeg ville nok da brukt noen hjemmebakte kjeks for å få søt og god smak på bunnen:) Havrekjeks for eksempel? Du finner mange forslag i kategorien småkaker her på Det søte liv.

Hei! Skal fyllet stå i 4-6 timer før jeg har oppå pynt(alså bringebærgeleen? Og skal denne da stå i nye 4-6 t? Hørtes i såfall ut som man da måtte lage denne en fridag så man kan begynne tidlig om morgenen. Viss man vil ha et ferskt resultat:p

Hei:) Poenget er at først må fromasjen stivne før du har på geleen (ellers vil jo geleen blande seg med ostefyllet i stedet for å bli et lokk oppå kaken). Det går nok fortere enn 4-6 timer, men jeg har skrevet det for å være på den sikre siden. Deretter har du på geleen og må vente til den stivner før du kan fjerne kakeringen. I praksis pleier jeg å lage kaken tidlig kveld. Lar den stå i kjøleskapet til fromasjen har stivnet. Legger på geleen senere på kvelden og lar kaken stå i kjøleskapet til dagen etter. Da er kaken superfersk og god på serveringsdagen:)

Det går an å jukse litt også. Ikke så lett å jukse med selve fromasjen. Den må nok stå tiden sin i kjøleskapet, men før du legger den i formen, kan du kjøle den godt ned i kaldt vann ved at du har fromasjen i en metallbolle og kaldt vann i kummen mens du rører godt. Så legger du fromasjen i formen når du merker at den blir mer seig. Det samme kan du gjøre med geleen. Du har ei metallgryte som du setter rett i kaldt vann etter at du har kokt den opp. Rører rundt til du merker at geleen blir stivere. Så må du legge den på kaka før den stivner helt.
Jeg har forresten bomma fullstendig ved å helle på gele over fromasjen. Da rant geleen helt gjennom og det ble bare en helt ny form for ostekake.

Huff ja. Gjorde det jeg å en gang jeg skulle selge kaka på kafe for håndballaget vårt.. ble totalt mislykket. Hadde da litt tidspress og og la på gelelokk før fromasjen hadde fått sin tid i kjøleskapet.. må nok stå minst 4 timer ja. Jeg lar den som regel stå over natta. Men denne gang sto den vel, vet ikke helt 2-3 timer? Isåfall falt geleen helt ned og inni mellon fromasjen, så den ble seende veldi rar ut. Smakte ok. For oss hjemme. Men til kafe, nei den kom ikke dit. Så heretter gjør jeg ALLTID den kvelden i forveien. Og tar siste lokket på 2-3 timer før servering.

Dette.
Uansett hvor lenge jeg venter og prøver gjøre ting "fort", så mislykkes lokket. Geléen blander seg med fyllet. Først kan det se ut som en har sluppet unna med det, men så starter det hvite å boble opp og du har en tåkeheim/galakse/skyete himmel 😄
Hadde en liten tanke om å lage et "sperresjikt" med et ultratynt lokk først og så når dette er stivt, så helle der ordentlige lokket.

Hei! Jeg bor i utlandet, og finner ikke sitrongele, bare bringebaer. Kan jeg erstatte det með noe, evnt utelukke det?:)

hei, er det meningen at jeg skal ha 2,5 dl vann i geleen selv om det skal være 5 dl i den? har jeg feil pakkning eller skal den halveres med vilje?

Hei! Jeg bruker alltid samme mengde vann som det står på gelepakken, altså 5dl. Og kaka er alltid like vellykket! Synes den smaker bedre når den ikke er så stiv, og at den ikke er like tør.
Bare et tips ;)

hei, går det fint å putte jordbær under geleen på toppen? syns ostekake er såå fint med masse jordbær i geleen! :) ellers har jeg prøvd mange av dine oppskrifter og alle har falt i smak!

Tusen takk for KJEMPE GOD oppskrift!!! Jeg lagde denne til komfirmasjon i helga med ferske jorbær i gelelokket...kjempe suksess!!!

Veldig god oppskrift! Lagde den til mamma på bursdagen hennes, nå har vi ny favoritt kake i familien!!!

jeg bruker nesten samme oppskrift.1 pakke bixit kjeks i 110 gr smelta smør.1 pakke philadetfia naturell 200 gram,1 boks rømme,1 pakke fløte 3 dl,110 gr melis,2 pakka bringebærgele og 2,5 dl kokende vann.jeg bruker bringebærgele istedenfor sitrongele og den blir nydelig,har fått masse skryt av kaken,fikk oppskrift på denne fra en slektning i Oslo

Det står ikke at 5 dl skal halveres til 2,5 i geleen ? Skal det halveres både på sitron geleen og bringebær geleen ?

Hei. Hvordan skal man gjøre det hvis man vil ha ferske bær under gelelokket? Legger man bare bærene utover slik man vil ha dem, og heller geleen over? :) Har aldri lagd ostekake før, men skal prøve oppskriften din i dag! :)

Og jeg som trodde ostekake var komplisert og vanskelig! :o
Nå er den NESTEN ferdig og veldig spent på resultatet i morgen :)

Og jeg som trodde ostekake var komplisert og vanskelig! :o
Nå er den NESTEN ferdig og veldig spent på resultatet i morgen :)

Nå er det tredje gang jeg lager denne i dobbel posjon:-) Mann og barn elsker den!

Hei!
Kan bruke all slags bær som pynt under gelen. Kan også bruke all slags gele.
Jeg har brukt hakkede nøtter og hakket sjokolade under gelelokket for jeg hadde
ikke noe annet.

Har lagd denne flere ganger-får mye skryt! de to siste gangene har jeg også fryst kaka før servering,det har gått greit det også..

Super oppskrift! Jeg utrolig glad i å bake (og samboeren er glad i dessert), så det blir gjerne to-tre kaker i uka hjemme hos oss, og ostekake *minst* én gang i måneden. Jeg har cøliaki, så lager bunnen med hjemmelagede glutenfrie havrekjeks (superenkelt og supergodt)!

Fantastisk god kake ble det her. Flott at noen tar seg tid til å legge ut oppskrifter.
Stor takk til deg Kristine. :)
Fikk også med noen snarveier her i forhold til gele av Eli. Virket godt det også.

Hei!
Hvor har du fått tak i 26 cm kakefat m/springform?
Sist jeg sjekket hadde Porsgrund Porselen bare 22 cm

Heii! Klarte å putte 5dl vann i sitrongelen i kaken! Fant det ut etter kaken var satt i kjøleskapet! Er kaken ødelagt da og må lages pånytt??

Hei, fant ut senere at jeg brukte 5dl vann til geleen, funker det fortsatt eller må det lages på nytt?
Forresten, hvis det stod i oppskriften så fant jeg det ikke

Hei. Lurte på om kaka ble vellykket selv om du tok 5 dl vann? Jeg gjorde samme feil da jeg lagde den. Den ståe i kjøleskapet til avkjøling nå!

D går fint m 5 dl vann også. Men anbefales oppgitt mengde, for da holder geleen bedre.. kan "sige litt ut" kanskje m for mye vann. Men jeg ser det gikk fint den gangen jeg gjorde d.

Heeeeeeeeei, nyyyyydelig ostekake, jeg bare spiste så mye ostekake etter jeg lagde ostekaken du har oppskriftet for meeeeeeeeg :D TAKK sa jeg =)

Heeeeeeeeei, nyyyyydelig ostekake, jeg bare spiste så mye ostekake etter jeg lagde ostekaken du har oppskriftet for meeeeeeeeg :D TAKK sa jeg =)

Hei Kristine!

Jeg tenker meg å prøve denne lekre oppskriften.
Problemet er bare at jeg bor i Danmark, og her har de ikke Lett rømme.
Vet du om jeg kan bruke noe annet i stedet for?
18% creme fraise, f.eks?

Mvh.
Julia

Nydelig kake!! Nå i adventstiden er det fint med lilla gelelokk, og selvsagt helfrossen blåbær i geleen

Nydelig ostekake. Og kjempe fin side du har med masse gode oppskrifter:) (har prøvd mange av di)
Legger på bær før jeg heller over topp laget med gele. Kjempe godt.

Bare et tips - Gele stivner ikke (evt. smelter) av sitrus. Så om man bruker appelsin, mandarin, kiwi vil ikke geleen bli noe suksess. Kaka er rågod uten gele og - men langt mer dekorativ MED! :)

Man kan fint bruke mandarin i ostekake. Er en mandarin ostekake oppskrift på sida her Og hvis man skiver opp kiwien og koker den i 20 sekunder kan man fint bruke det og. Gjort det flere ganger og geleen stivner da.

Kiwi og ananas inneholder enzymer som ødelegger gelatinen i geleen (proteiner):) mener det står noe om det på geleboksen også. Ved å varmebehandle frukten på forhånd, vil enzymene denaturere (fordi de også er proteiner). Hilsen biologinerd

Beste ostekaken jeg veit om. Ett lite tips er å smøre springformen, og klippe til bakepapir rundt formen. Da slipper du å bruke kniv:))

Lager denne støtt og stadig - like stor suksess hver gang. Men det er litt sånn ekkel mersmak på den.. Går omtrent ned på høykant hver eneste gang. ;) :p Har fødselsdag på søndag og kollegaer "krever sitt" i morgen. Uff, hva må en ikke gjøre..... :D

Forresten - noen ganger deler jeg fromasjen i 3. 2 deler forblir hvit, den siste delen blander jeg med frosne bær. Kan fint ha gele på toppen av dette igjen - med friske bær på/i. Da får en en 4-lags kake som både ser og smaker helt HIMMELSK!!! :D

Hjelp!!
Hva skjer hvis man har tatt 5 dl vann i geleen som skal inn i fromasjen? Hadde en hjelper som var litt for rask
Tok litt ekstra med melis, men vet ikke om det vil hjelpe!!

Mvh
Monica

Som svar på av Monica (ikke bekreftet)

Hei Monica. Har selv gjort samme tabben i dag, ble den vellykket? fikk mistanke at noe var feil når fyllet ble helt flytende. har nå satt kaken til kjøling, håper den blir spiselig til Morsdagen, hilsen førstegangs ostekakekokk...

Har akkurat gjort samme feil, som jeg oppdaget da jeg hadde blandet geleen. Så jeg brukte 2.5 dl, men når gelepulveret er blandet ut i 5 dl vann blir fromasjen veldig myk. Var dog spiselig og smaken er like god.

Fantastisk ostekake, som jeg har laget med like sgtor suksess hver eneste gang. Aldri mer mas om sjokoladekake når barna har bursdag - de vil ha DENNE ostekaken :)

Hilsen Kristin

Prøvde du å fryse den? Gikk det greit eller ble konsistensen annereldes/dårlig? Har dårlig erfaring med å fryse vanlige kremkaker som bløtkake men ikke med ostekake

Hei :D er veldig glad i å bake, men har aldri før prøvd meg på dette ! Pappa er veldig glad i ostekake så derfor tenkte jeg å lage den imorgen på bursdagen hans;) bare lurte på hvor lang tid d tar å gjøre kaka helt ferdig fra start til slutt? Og om det er noen ting jeg burde passe litt ekstra på?

Hei, jeh finner ikke sitrongelépulver. Er det mulig å bruke noe annet

Som svar på av Ann Hilde Solfjell (ikke bekreftet)

Jeg har ofte tatt den i fryse for å få fromasjen fortere stivere i toppen. men du må følge med den. Jeg lar den maks stå 45 - 1 time i frysen. du merker det på toppen. Etter det tar jeg på gelen men pass på at gelen er avkjølt før du hellet på ellers havner den inne i kaken. Etter det hiver jeg den i kjøleskapet. Ville ikke anbefale å ta den i frysen med gele på toppen.

Himmel og hav, gudbedre for en fantastisk god oste kake. Dette er utvilsomt den beste ostekaken jeg noen sinne har spist også så enkel og lage sjøl om det tar tid. Nammenamminammenam mmm.

hvor lenge skal kremen piskes. Ikke fløtekremen. Men kremen med vaniljesukker, kremost osv ? Hvor lenge, tar så lang tid

Siden jeg elsker havregryn/skaker endrer jeg litt på kakas bunn. Bruker egg ,brunt sukker, bakepulver og havregryn. Spent på hvordan det funker på selveste 17 mai - kaka

Hei Jeg pleier å lage mye fromasj med bær, og da pisker jeg ikke kremen og slenger hele formen i frysen, det går alltid fint og den krystalliserer seg aldri..

C.

Jeg bruker å hakke et par Dajm og blande i bunnen, da får den en god karamell / sjokolade smak som jeg synest gjør kaken ennå bedre.

Hei.. tenkte jeg skulle lage ostekake med ett lag sukkerkake i bunn,da jeg syns bunnen blir så hard av kjeks og smør.. er det noen som har lagd ostekake med sukkerbunn her?

Har bakt denne på jobb et par ganger og etter det hjemme! Responsen er overveldende, og kaka blir nå bakt for n'te gang på bestilling av familie! Nyyyydelig kake, og faktisk latterlig enkel å bake! :-)

Hei Kristin. Tommel opp fra alle gjester i dagens 10 års bursdag for datteren min. Takk for knallgod oppskrift. Alle pappaer fixer denne lett :-)

Vh Kjetil

Hei, noen tips til pynt oppå gelelokket? lurte på å lage strimler av hvit sjokkolade, men vil det flyte ut? Noen erfaringer/tips?

Hei, jeg pleier å bruke klementin fra boks (du finner det med gele og ananas i butikken). Du kan også pynte med kiwi-skiver (men obs - kan påvirke geleen) eller jordbærskiver. Alt etter humør og type gele du evnt har på lokket.

Helt fantastisk oppskrift! Blitt en favoritt i vennegjengen, og jeg får ikke lov til å komme på sammenkomster uten denne... Takk!

Vil gjerne pynte med marsipanblader/blomster på toppen, men da blir geleen flytende rundt pynten etterhvert. Tips????

Til jul pleier jeg å bytte ut halvparten av kjeksen med pepperkake og lager gløggele som jeg har på toppen. Anbefaler dere å prøve, det er en stor suksess her i huset hvertfall

Hei.

MÅ fromasjen stå og stivne i 4-6 timer før jeg har på gelelokket, eller kan jeg ha over tidligere?

Jeg har laget den kaken ofte nok at den ble en stor suksess hvert enste gang igjen.tuuuuuusen takk Kristine for oppskriften

Skal man halvere vannmengden også til gelelokket? Og hvorfor står i såfall ikke dette tipset i oppskriften?

Spiller det noen rolle om smøret er med eller uten salt? Jeg har kun 2 størrelser på springformene, 28 cm og 22,5 cm. Kan jeg bruke en av de?

Hei må si denne kaken slo virkelig Ann hjemme hos oss :) har laget denne noen ganger nå, men noe som burde prøves er å bruke blåbær gelé :) det har blitt min favoritt. Tusen takk for oppskrift :)

Hei.
Denne kaken er en klassiker her i huset. For å variere litt, så bytter jeg ut naturell kremost med Tine sin kremost med mandarin og ananas. Det er veldig godt. Bruker også Digestive havrekjeks.

Hei.
Ska jeg lage kremen som vanlig med sukker og vanilje i, eller helt bar ?

For en superenkel kake og lage! Og det er den BESTE ostekaken jeg har smakt Den skal definitivt lages igjen. Takk for fin oppskrift!

Knallgod kake og superenkel å lage Har prøvd med ulike gelesammensetninger. Og jeg liker den ekstra godt om man bruker pasjonsfrukt i den

Tenker å sette i gang etter jobb i dag. Kan jeg vente med gelelokket til i morgen tidlig? Altså bare lage bunn og fromasj i dag? Ser ikke ut til å rekke alt i dag :)

Jeg lager kjeksen og ostekremen og lar den stå i kjøleskapet til dagen etter. Og så koker jeg bringebærgeleen ferdig og lar den stå ved ovnen til dagen etter i romtemperatur. Så heller jeg den over dagen etter og vips en time etter er den ferdig. Denne oppskriften har jeg brukt i over 10 år og den er helt genial.

Har en moderne form med kakering rett på fat. Men opplever gang på gang at kjeksbunnen sitter fast i bunnen. Noen som har gode råd?

Har laget denne flere ganger, med forskjellige gelélokk, en suksess hver gang. Superenkel oppskrift:-)

Nå har jeg laget kaken for første gang og gleder meg til å servere den i familieselskap i morgen. :D

Hei! Jeg vet at dette er lenge etter at oppskriften ble lagt ut. Uansett lagde jeg kaka og fyllet ble bløtt og hele kaka falt sammen. Jeg fulgte oppskriften nøyaktig, men det smakte fortsatt godt da!!

Hei,
Vil så overraske pappaen min med denne kaken, på bursdagen hans i morgen.
Vi er invitert til han kl: 17 i morgen. Rekker jeg lage den i morgen da!? Når evnt burde jeg starte for best resultat??

Har lenge hatt lyst til å lage en ostekake, så prøvde denne i dag.
Jeg måtte jo endre litt og er veldig spent på resultatet. La til ferskrevet sitron
i kremen og vaniljepulver. Revet inn sitronskal i kjeksen også :)
Bruker blåbærgele på toppen med blåbær.

Sesina:-) Så rart.... laget denne mange ganger, å alltid gått helt fint. Sikker på at du husket å halvere vannmengden i geleen? og at du lot fromagen stå lenge nok kaldt? Godt den ble god uansett da ;-)

I morgen skal jeg bake den for første gang på lenge, da broren min og bestekompisen neettopp har fylt 20. så da fikk storesøsrter en bestilling gitt...hehe... ;-) Har så lyst å ha på mandarinbåter (sånne hemetiske), det er så godt. Ser ei skriver lengre opp her at om an har sitrusfrukt i gelelokket vil det ikke stivne, det står også på gelepakken. det jeg har gjort, er å la den stå ekstra lenge, da har det gått helt fint :-) Ett lite tips til dere som vil ha frukt/bær i gelelokket er å først helle et tyyynt lag gele på den stivnede fromagen, la gelen stivne litt før dere danderer det dere ønsker å pynte med. sett så kaken inn i kjøleskapet igjen en liten stund, for så å helle over resten av geleen. for at resterende gele ikke skal stivne i mellomtiden, la den stå i vannbad :-) trenger ikke mer en ca 10. min i kjøleskapet :-) Jeg bruker også å ha mandarinost oppi..... Nammmmm :-D
Takk for god oppskrift :-D

Fin oppskrift i seg selv, men et par ting å påpeke der;
Nr 1: Menden melis kan enkelt tilpasses og kuttes ned, ettersom pakkene med gelé-pulver er hovedsaklig sukker, med sukkerinnhold fra 80-90 % sukker.
Nr 2: Oppskriften/fremgangsmåten til gelélokket du bruker mener jeg enkelt og greit at er feil. Helt unødvendig å halvere mengden vann for geléen til toppen, ettersom den lett stivner med 5 dl vann, og med kun 2,5 dl vann vil geléen bli gummiaktig, seig og stiv. Å gjøre dette med geléen i kremen er helt rett, ettersom det behøves for at kremen skal stivne, men overhodet ikke nødvendig for toppen, med mindre man syntes seig og gummiaktig gelé er best.

Hei! Virker som en bra oppskrift! Hvor mange er denne beregna for/ hvor stor blir denne?

Noen som veit kor langt vi kan reisa med kaken uten og gå sont? Skal til jæren og tar ca 2 t og 30 min. Forslag på kos eg kan gjør det?

Kan ostekaka fryses? Selskapet der den skulle serveres måtte utsettes, så nå lurer jeg på om jeg kan ha kaka i fryseren til neste gang. Oppskrifta fungerte perfekt!!!

Denne oppskriften bruker jeg når jeg skal lage gluten og laktosefri ostekake. Bytter bare smøret ut med melkefritt melange, har glutenfri bixit kjekser, og laktosefri rømme/krem/philedelphia ost :-) Siden vi har citrus allergi også, bytter jeg ut sitrongeleen med bringebærgele.
kaken kan fryses også:-) ellerd må jeg si jeg er stor fan av denne matbloggen
Bruker KUN disse oppskriftene jeg finner her :')

Burde man smøre springformen med smør sånn at ikke kaken henger seg fast når man skal ta den av?

Nei, den skal ikke bakes, og den kommer til å sette seg fast uansett fordi den er flytende og skal stivne. Om man smører formen med fett av noe slag vil det være veldig synlig og ikke smake noe godt etterpå.

Hei!
Har du tips til den beste måten man kan få kaken over på et serveringsfat når den er ferdig? Synes forresten denne ostekaka er fantastisk god og faller i smak hver gang jeg baker den!

Som svar på av Petra (ikke bekreftet)

Hei det er ikke jeg som har laget oppskriftem her, men kan tipse dem om å kjøpe en kake form som består av kakefat og form i ett. Kjøpte min på Coop mega. Kanskje de har det der enda

Som svar på av Petra (ikke bekreftet)

Du bruker kun ringen av kakeforma, ikke bunnen. Velg et kakefat som er helt flatt og større enn ringen. Pass på at den er lukket sånn at massen ikke renner ut. Plasser ringen midt på fatet og ha i kjeks- og smørblandingen. Ikke press for hardt npr du trykker massen ned, bunnen kan feste seg til fatet og bli hard og vanskelig å skjære i. Bedre da med litt løs bunn som smuler litt. Pass på at ringen ikke sklir på fatet.
Den anbefalte ostekakeforma er veldig fin, men unødvendig

Hei jeg erstattet rømme med bringebær kesam og bunnen er av safari kjekt ( 2 pk ) blandet med smør. En fantastisk god vri på denne kaken.

Denne kaken har jeg nå baket mange ganger i løpet av de siste årene og har falt i smak hver gang. Dette har blitt min favoritt kake, og har tillogmed hatt den med i konfirmasjon og bursdag, bryllup osv. Har også fått spørsmål om å lage til andre å få penger for det (hobby baker). Jeg har laget den i mange varianter, med alle mulige gelé farger og slikt. ♥ Å i dag skal den lages med konditorfarge i gelélokket og fromasjen. Skal lage blåbær og kiwi kake

Favoritt kakegleder mannens hjerte alle som lager den bør beregne minst 8 timer før den er ferdig først skal bunnen til kjøling og så kremen oppå ,ca 6 timer og så hele som også skal stivne har nemlig gjort den feilen og mannen i huset trodde meg ikke da jeg sa : ikke ferdig enda. Jo da ,sa han . Ser dem er stiv jeg . Da kaka ble satt på bordet av HAN fløt kaka utover som en blomst så jo ikke så ikke ut ,før den bare ble mere og mere flytende utover . Folk spiste faktisk av den ,helt til jeg sa,nei vi må nok dette den i kjøleskapet littglemte i tillegg å piske fløta,men jeg tok en dl ekstra og pisket den for seg og bland det sammen med Resten det gikk det ålykke til denne er rå go

Jeg lagde denne med glutenfri havre kjeks og istedenfor rømme hadde jeg frukt jogurt(pasjonsfrukt og sitron). Det ble kjempe godt

Hei ny begynner her.. laget kaken for første gang idag. Problemer var når kaken hadde stått i kjøleskapet i 6 timer så lagde jeg gelelokket. Da jeg skulle forsiktig helle over geleen så lagde strålen hull i kaka og dermed blandet noe av ostefyllet seg med geleen. Hva har jeg gjort feil? Den står i kjøleskapet nå til avkjøling.

Hei, Mette! Fromasjen er veldig myk selv etter at den har stivnet, og tåler ikke at du heller noe på den i en tynn stråle. Jo tynnere strålen er, jo mer kraft er det i den, skjønner du. Neste gang kan det være lurt å helle på geleen med en skje, ihvertfall til du har dekket kaka med et tynt lag. Så lar du det stivne helt, før du kan helle på resten av geleen forsiktig.

hei! håper på raskt svar! jeg har tenkt å lage ostekaka litt høyere! tenkte å bruke en form på ca 18 cm i steden. holder det? eller bør jeg doble mengden kremost og gele til fyllet?
:D <3
elsker oppskriftene dine!

Ja, det er min innvending også. Oppskriften forutsetter at gelépakkene (Freias) gir en halvliter ferdig gelé. Burde absolutt stått at vannmengden halveres slik at oppskriften blir mer universell.

Hva kan man bruke som er vegi til erstattning for geleplater/pulver ? og hvordan går man evt fram hvis man skal bruke piano ferdigele

Takk for en fantastisk god kakeoppskrift! :D Den smaker virkelig helt fantastisk og kan lett gjøres glutenfri ved å bruke glutenfrie kjeks i bunnen. En god smakskombinasjon av søtt og syrlig som passer de fleste ganer.

Hei gjør det noe om jeg legger på gelen dagen etterpå eller bør alt gjøres samme dag?

Jeg har en del Mascapone stående. Kan jeg bytte ut kremost/rømme med det? Noen erfaringer eller anbefaling på noe godt jeg kan bruke den til? Må ikke være søt bakst.

Jeg brukte mengde vann på gelé pakken til fromasjen. Det vil si jeg brukte 5dl istedenfor 2.5dl. Den ble litt flytende men trur du fromasjen vil stivne selvom?

En klype kanel i kremen/fyllet gjør at den får en nais spiss på smaken. Bruk gjerne andre geleer, det går helt fint.. har brukt, jordbær,
bringebær, blåbær, kiwi osv.. helt topp :D

Du skriver - ''Ikke bruk hutiggele til denne oppskriften''. Hva mener du. Sitron og bringbærgele i poser i pulverform som man blander ut i vann går vel greit?

Håper den e blir god. Sier som andre her at det burde nevnes at vann til gelé skal halveres, for det fikk ikke jeg med meg. Stoppet å helle etter 3 dl gelé da jeg syns den ble mistenkelig flytende! Håper den stivner over natten. En amatørbaker som meg ble blindet av oppskriften på geleboksen og tenkte ikke over at det sto 2,5 dl på oppskriften

Veldig solid og god oppskrift. Jeg bruker alltid denne når jeg lager ostekake. Perfekt resultat hver gang, og alle liker den.

Hei. Har lagd denne noen ganger med varierende resultat, er usikker hva jeg gjør feil. Men jeg opplever av og til at den ikke blir stiv nok, at den smelter og faller litt fra hverandre etter at kakeringen er tatt av. Jeg passer på at gelen er kald nok før den puttes blandes med alt det andre.. men jeg kan se at en del av geleblandingen i bunnen i kasserollen har stivnet litt, er det kanskje derfor? At det ikke blir nok gele til at kaken stivner?

Denne oppskriften skal testes ut neste gang sønnen har vakt på bruktbutikk og de må ha med kake,til i morgen lagde jeg Tine (kjøkken) sin ostekake. Har fri hver torsdag så da passer det bra å lage kake da.Jeg lot fromasj stå over natten før jeg hadde på gelelokket i kveld.

Går mye raskere, og resultatet blir like bra, om man setter den i fryseren etter å ha hatt på ostelaget. Da kjøles den raskt ned (skal selvfølgelig ikke fryses), og den tåler å få tømt geleen over seg. Så kan den igjen settes i fryseren, kortvarig, for å få fart på stivningen. Jeg gjør dette hver gang, og resultatet blir topp, og kaken blir ferdig på et blunk!

Denne ostekaken er fantastisk god, og kan enkelt lages glutenfri ved å bruke glutenfri kjeks i bunnen! :D Tipp topp, tommel opp!

Hei, laga denne på fredags formiddag, men ostekremen/det hvite på kaka har enda ikke stivna. Noe jeg har gjort feil nå? Laga kaka på samme måte for tre uker siden og da ble den bra.

Hei! Jeg lurte på om det er mulig å lage den i 22cm form eller om det er nødvendig med 26? Jeg har bare 22cm

Hei!
Lurte på om det er mulig å lage kaken i en kakeform med 22 cm i diameter i stedet for 26 cm?

Jeg beklager å måtte si dette men jeg prøvde å lage ostekake men syns det var veldig dumt at dere ikke spesifiserte at man skulle ta halve mengden av vannet som sto på pakken så jeg ble veldig forvirret og endte opp med å kun ta halve pakken siden jeg tenkte dere kanskje brukte en annen størrelse boks enn meg eller noe sånt og da fikk jeg jo dobbelt så mye vann i kaken som jeg skulle og den endte opp med å ikke bli stiv. Da den var ferdig var den rett og slett uspiselig:(

Dette er den beste kaka noen sinne, men det kommer fra en person som elsker ostekake! Har blitt tradisjon å lage den til meg selv hver bursdag og spise så mye jeg klarer av den :D beste bursdagstradisjonen! Jeg gjør kaken både gluten og laktose fri med å bare bytte ut kjeksene til glutenfri havrekjeks og buker laktosefri rømme, fløte og kremost. Super oppskrift!

Elsker denne kaka, har laget den til fam. venner og naboer ,alle liker den .Jeg har masse bær oppå kaka.Tusen takk for gode oppskrifter.
Vh. Bjørg

Hvorfor blir ikke min formasje stiv, opplever at når jeg tar den ut av formen og skal skjære opp kaken så faller den litt fra seg, med andre ord den smelter. Hva er der jeg gjør galt?

Går det greit å bare lage bunnen i kveld og ta resten i morgen siden det ble litt sent før eg fikk starta. For skal lage den i rødt, hvitt og blått til 17 mai og da har eg bedre tid i morgen når eg starter fra morgenen

Lagde en (nesten) sukkerfri variant av denne, med kornmo kjeks i bunnen, sukkerfri gelé fra freia og sukrin melis. Ble kjempegod

Hei! Elsker denne kaken, laget den mange ganger med stor suksess hos både store og små! Jeg bare lurte på om du tror det går å doble oppskriften?

Nydelig kake!! Og med litt ulikt av allergier i familien, er den fantastisk! Laktosefritt ostefyll og glutenfri bunn, og dermed kan alle glede seg

Heisann. Først av alt, tusen takk for en fantastisk kilde til inspirasjon og gode oppskrifter. Elsker denne siden!
Deretter: Her er et lite tips til dere som liker en litt friskere og fruktigere mousse. Istedenfor philadelphia, bruk tine kremost med ananas og mandarin og bytt ut halvparten (eller allt) av rømmen med yoghurt med sitronsmak (jeg har brukt SKYR sitron).
Resultatet er helt fantastisk

FY faen så jævla usikre alle skal være da. bare lag kaken for faen, hjvor vanskelig kan det være liksom....

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift