Sarah Bernhardt i langpanne

 

Her har du en HELT FANTASTISK GOD og effektiv måte å lage "Sarah Bernhardt" på!

 

 

Kaken ble første gang laget til min manns 40-årsfeiring (eller for å være mer presis: den fjerde av totalt fem feiringer av min beskjedne manns 40-årsdag Icon rolleyes ). Det er en egen tilfredsstillelse å se en forsamling godt voksne mannfolk hive i seg kaker, og denne kaken forsvant ned på høykant. Svigerinnen min og jeg tok oss av de generøse kantene som oppstod da kaken skulle renskjæres, så man kan vel si at hver eneste smule kom til nytte. Icon lol  Her er bildet av kaken jeg lagde den gangen:

 

 

Siden har jeg laget denne kaken mange, mange ganger og den har vært fast innslag hos meg hver eneste jul!

 

 

Også utenom jul er dette en super oppskrift de gangene du vil lage en langpannekake som er hakket mer eksklusiv enn de standard langpannekakene. Kaken består av mandelbunn, sjokoladesmørkrem og sjokoladeglasur.

 

 

Kaken er til stor langpanne og rekker til mange!

 

 

Og dette er en av de aller, aller mest besøkte kakene her på Det søte liv!

En oppskrift not to be missed med andre ord!

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør

 

Fremgangsmåte:

Mal mandlene og bland med bakepulver.

 

 

 

Pisk eggehvitene stive.

 

 

Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.

 

 

Vend i mandlene.

 

 

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).

 

 

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.

 

 

Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).

 

 

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

 

 

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade (eller fra bakepapiret hvis du allerede har tatt kaken ut av langpannen).

 

Tips:

♥ Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.

♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

♥ Klassiske "Sarah Bernhardt" finner du også her på Det søte liv, se oppskriften her. Se også oppskrift på "Sarah Berhardt terte" her. Langpannekakeversjon nesten lik denne, men med ekstra mye sjokoladekrem og glasur finner du her


JULENS MEST POPULÆRE KAKE I LETTLAGET VERSJON!

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sarah Bernhardt i langpanne
Ingredienser

Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør

Fremgangsmåte

Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.

Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

Kakekategori
Sesong

163 kommentarer

Som svar på av Sara Bernard (ikke bekreftet)

Hei. Fristende kake jeg har plan om å lage ;))
Men det ser ut for meg som om mandlene i bunnen ikke er malt, men hakket opp ..?

Ja, jeg har brukt food processor til mandlene her (men det gamle bildet jeg hadde før som jeg også har tatt med i dette blogginnlegget, viser samme kake laget med malte mandler i mandelkvern). Begge deler blr bra, men litt grovere mandelbiter om du bruker food processor.

Som svar på av Sara Bernard (ikke bekreftet)

Er det mulig å bruke ferdig kransekake deig til denne, hvor mye trengs da til en langpanne?

Har ikke testet, men burde gå bra dersom du river kransekakemassen og blander med stivpiskede eggehviter. Tipper to ruller kransekakedeig og fire piskede eggehviter. Skal få testet ut:) Gi beskjed dersom du prøver:)

Som svar på av Sara Bernard (ikke bekreftet)

Tusind tak for denne opskrift, nu kan jeg bage Saras igen efter mange ar uden dem. Denne side vil jeg besøge igen. Glædelig jul fra Island.

Som svar på av Sara Bernard (ikke bekreftet)

Brukar du margarin eller meierismør i sjokoladekremen? Denne skal prøvast til jul!

Som svar på av Sara Bernard (ikke bekreftet)

Har prøvd to ganger nå, med samme (dårlige ) resultat. Blir rå, bare toppen som stivner. Hever seg heller ikke en millimeter. Ser ut for at de fleste får denne i boks. HJELP!!!

for en fantastisk oppskrift, å få den i langpanne sparer jo en masse arbeid :-) nå blir det iallfall sarah Bernard her i huset til jul :-)

Jeg vet, Irene, helt FANTASTISK oppskrift! Elsker den! Ikke uten grunn at den har blitt delt over 7000 ganger på facebook i løpet av de siste 14 dagene :-)

MMmmmm denne såg god ut ;) må prøves! Sarah Bernard i lang panne MÅ nok bli en favoritt.
Takk for oppskriften. FLOTT blogg!

Riktig Sara Bernard er vel med sjokoladekrem laget av kremfløte og sjokolade som har fått et oppkok og avkjølt deretter pisket til sjokoladekrem

Finnes i flere varianter, Marit. Som langpanne tror jeg det er best med denne oppskriften som gjør kremen litt mer stabil enn med sjokoladeganache, som du beskriver. Men kremfløtebasert sjokoladekrem blir luftigere, så det er min favoritt det også :-)

baker den nå for første gang..ser veldig bra ut.tror den blir god :) tusen takk for fin side med flotte oppskrifter

Takk for koselig tilbakemelding, Janne:-) Håper kaken faller i smak hos deg også, jeg synes den er dødsgod :-)

Eg har samme oppskrift men den har navnet FRANZ JOSEPH KONFEKTKAKE....
Kjært barn har mange navn :-) God er den no iallefall....:-)

Ja, det stemmer at det er lignende kake. Jeg har den kaken jeg også, litt høyere og stekes i liten langpanne. Du finner den hvis du søker i tittelfeltet:)

hei..denne såg jo bate knallgod ut :) men eg lurte på hvis eg dele oppskrifta kan eg da bruke ei lita lanpanne?

<3

Hei.... kjempegod kake, lagde den i dag. Lurer på hvorfor sjokoladeglasuren blir så knudrete, hva gjør jeg feil?? Jeg smelta den i vannbad sammen med smørklatt tilsvarende det som står i oppskrifta.

Hvis glasuren knudrer seg, har sjokoladen blitt for varm. Jeg smelter først smøret i kjelen. Så har jeg i oppdelt sjokolade og tar kjelen av platen. Sjokoladen smelter da i det varme smøret, så rører jeg glasuren jevn etter en stund. Du kan også smelte smør og sjokolade over vannbad hvis du vil være sikrere på at det går bra. Da blir varmen indirekte, og sjokoladen vil ikke knudre seg (men pass så det ikke kommer vanndamp i sjokoladen, for da vil den knudre seg da også). Jeg pleier ikke å bruke vannbad, men passer på at sjokoladen ikke får for sterk varme. Prøv igjen, May :-)

Den sjokokadeglasuren får jeg ikke til. Har forsøkt 3 ganger nå, med smør og sjokolade. Sjokoladen klumper seg som et sjokoladepålegg med en gang smøret blandes i,og skal den være tyntflytende nok til å smøre på, så er den for varm slik at kremen smelter. Har prøvd både med Melange og Oliviero. Smeltet hver for seg, og smeltet smør i sjokolade. Ingenting går. Nå blir det sjokolade og delfiafett istedet....

Hei en venninne av med i Norge delte Sarah Bernhardt oppskriften på fb.Den må jeg prøve og særlig nå til jul da vi blir mange.Jeg har ikke mandelkvern,men tilgang på både finmalte og hakkete mandler..... Skal man bruke finmalte eller kanskje en blanding? Ville gjerne gjøre det riktig første gangen.
Flott side du har!!!
Bjørg

Takk Bjørg:) Opprinnelig malte jeg mandlene i mandelkvern så de ble helt finmalte. Har blitt latere på mine eldre dager, så må maler jeg i food processor med hakkekniv. Kjører lenge så det blir så finmalt som mulig, men det blir likevel ikke det samme som ved maling i kvern. Jeg liker godt smaken med litt govere mandler, men det er jo en smakssak. Vil du ikke ha noen nøttebiter i kaken, må du bruke mandelkvern. Hilsen Kristine :)

Denne kaken er helt super, og jeg har laget den mange ganger nå, men ikke til jul. Jeg spurte mannen min for et par dager siden om det var noen spesiell kake han ville ha til jul, og svaret var ganske kontant: "Sarah Bernhardt!"
Jeg har aldri frøset den før, så jeg ble kjempeglad da jeg nå så at man kan gjøre det! Deilig å ha det klart litt før selve julefeiringen:)

Vil også takke for en fantastisk side! Det er så utrolig mye godt her! Flott side å finne ideer til andre småkaker og konfekt til jul også. Og jeg benytter stort sett alltid denne siden når jeg skal bake noe!

Kan man male mandlene i en foodprosessor /stavmikser eller må man bruke mandelkvern.. har hørt det kan gi ulike resultater på bunnens konsistens..

Se svaret mitt ovenfor, Bente. Jeg bruker som sagt foodprocessor nå, men da blir det litt mandelbiter i bunnen. Vil du ha helt myk kakebunn uten biter må du bruke mandelkvern. Så ja, det gir ulike resultater på konsistensen, men begge deler blir bra:)

Hei!:)
Lurte bare på om det er vanlig mørk kokesjokolade som brukes? Denne kaka må bare prøves!:)

Jeg maler mandlene i stavmikser og synes det fungerer helt ypperlig! De blir helt finmalte hos meg:)

Som svar på av Marianne S. (ikke bekreftet)

Bra! Enig:) Bruker ikke stavmikser selv, men blir vel noenlunde likt som å bruke food processor vil jeg tro

Denne skal jeg prøve! Jeg liker best denne kaken med gul krem. Går det greit å bare utelate kakaoen? Eller blir kremen for tynn da?
Inspirerende blogg :)

Jeg pleier å oppbevare kakene i kjøleskapet (eller fryser) og lar dem stå i romtemperatur en stund før servering. Dette fordi jeg foretrekker at sjokoladesmørkremen er myk, men det er jo en smaksak.

Takk for dene oppskriften Så lettvint og fin til å dele opp Kaka ble fin ,det komm noen snikene å skulle smake. nåligger den i fryseren ,

Hei,
jeg elsker suksessterten, og lurer selvsagt på om det ikke ville være mulig å lure inn den gule eggekremen mellom bunnen og sjokoladetoppen? Hva tror du? Gode greier!

Som svar på av Hilde (ikke bekreftet)

Hei Hilde, ja du kan dekke med jul krem og ringle sjokoladeglasuren på toppen (litt vanskelig å smøre sjokoladeglasur over den gule kremen med mindre den er frossen eller veldig kald. Jeg anbefaler deg i grunnen å heller bruke oppskriften på "Suksesskake i langpanne" som du finner her på Det søte liv i stedet, siden den vel er akkurat det du etterspør. Du kan pynte med smeltet sjokolade, se bilde på "Suksess i langpanne" som er lignende kake som den nevnt ovenfor, bare i liten langpanne.
Gode greier, ja :-)

Jeg har nettopp laget denne kaken med melkefri margarin og melkefri sjokolade, og melkeallergikeren her på jobb ville gullforgylle meg :) Hadde tålt en knivsodd salt siden margarinen er uten salt, men ble ellers helt utmerket :)

Jeg anbefaler ikke å bruke food prosessor til mandler da man slår fettet ut av mandlene,bruk mandelkvern! Lurer på om det går å bruke melis istedenfor sukker i bunnen til Sarah Bernard?? Tenker at bunnen blir "seigere" da ???

Enig Ann, at kaken blir mykere i konsistensen om man maler mandlene. Som jeg har beskrevet ovenfor, er det dette jeg har pleid å gjøre før. Nå er jeg latere og bruker food processor som jeg lar kjøre lenge så mandlene blir så finmalte som mulig. Du kan ha sukkeret i food processor også får å gi det en finere konsistens. Jeg synes kaken blir helt topp på denne måten også, jeg da :-)

Hei! Denne har jeg lyst til å prøve :-D Jeg har verken foodprosessor eller mandelkvern, men lurer på om man kan bruke mandelmel i stedet ?

Hei ! Har kaka i ovnen no, ser flott ut, men bunnen blir ganske høg ?
Har laga denne kaka noken ganga, då i muffinsformer, mykkje arbeid så denne langpannekaka var eit godt alternativ .
Takk for tips og mange spennande kaker på sida di .

Hei,

hvorfor i all verdens navn og rike har jeg aldri hørt om Sarah Bernhard før? Ser utrolig god ut! Men tenkte å lage denne i en rund form (24 cm. dm.). Hvordan vil steketid og mengde ingredienser være da?

Som svar på av Trine (ikke bekreftet)

Hehe, ja genialt, ikke sant? Du må halvere denne oppskriften og øke stengetider litt om du vil bruke denne oppskriften til form som er 24 cm i diameter. Men se også oppskrift på Sarah Bernhardt terte her på Det søte liv, som lages som rund kake:) God jul, Trine:)

Denne kaken må helt klart prøves ut! Nå er ikje jeg noen mesterbaker, men håper jeg får den til likevel :) Men, jeg lurer på: hva er en "barneskje"? Ca hvor mange ml?

Det er ca 10 ml, mens vanlig spiseskje regnes som 15 ml. Går fint å ta en vanlig spiseskje også, men blir litt sterkere sjokoladesmak på kremen. Håper du liker kaken, Hege:)

OK, men da fikk du vel et nokså tykt lag sjokolade på toppen? Til 2 ss smør regner jeg 200 gram, så kanskje du brukte litt mindre smør og du derfor trengte mer sjokolade. Uansett.. veldig glad du synes kaken ble knallgod, Peter:)

Kaken blir jo helt smelta og ødelagt når jeg tar på den varme sjokoladen på slutten :( Kjempe le meg! Hvordan kan jeg gjøre dette riktig??

Du må være supernøye med at kaken er kjempekald før du har på sjokoladeglasuren, Anine. Som jeg skriver i oppskriften, er det helt avgjørende for at sjokoladekremen ikke skal smelte. Du kan også avkjøle glasuren til den er lunken, så den ikke er varmere enn den må være for tross alt å være flytende. Prøv en gang til, du blir sikkert fornøyd neste gang du prøver.

Hei! Nå har jeg også prøvd meg! Spennende :-) Hvor mange dager kan den stå i kjøleskapet? Har den i en langpanne med lokk og lurer på om jeg bør fryse den.

Har du tett lokk på langpanneformen, går det nok fint å oppbevare kaken slik i flere dager. Vil du være helt sikker på kantene ikke blir tørre, bør du imidlertid fryse ned kaken. Den tiner jo veldig raskt, så jeg synes det er den beste oppbevaringsmåten.
Kult at du testet oppskriften du også, Monika:)

Hei :) Skal prøve å bake denne kaka for første gang,og jeg er absolutt ikke flink til å bake :P
Jeg er ikke så glad i mørk sjokolade. Går d ann å bruke en annen glasur?

Du kan bruke lysere sjokolade (lys kokesjokolade eller melkesjokolade) hvis du liker det bedre, Lena. Selv synes jeg den mørke sjokoladen passer perfekt til sjokoladesmørkremen, men alt slikt er jo en smakssak :-) Prøv - jeg er sikker på at du kommer til å bli fornøyd!

Hei! Vil først bare takke for en kjempebra side, jeg er glad i å bake og bruker alltid dine oppskrifter når jeg skal bake noe :) Har lyst til å prøve denne oppskriften, men lurte på om det hadde passet med krem (evt vaniljekrem+krem) i eller på denne kaken?

Takk for hyggelig tilbakemelding på nettsiden min, Hanne:)
Hm, litt betenkt med dette å ha på vaniljekrem. Tenkte du da oppå sjokoladekremen, eller i stedet for sjokoladekremen..? Må nesten testes ut før jeg kan svare deg på denne.

Kan noen hjelpe meg - værsåsnill -
Jeg plages med at marengsfyllet flyter inni mandelbunnen,
selv om bunnen er kald.
Og jeg får heller ikke marengsfyllet til og bli tykk , når jeg visper sukkeret inni eggeplommene.
Dette er en fantastisk god kake.
Mvh : Karl Arvid

Som svar på av Karl Arvid 25.01.14 (ikke bekreftet)

Hei Karl Arvid, skulle gjerne bakt sammen med deg for å se hva det kan være du gjør feil :-) Men ikke forvent deg marengskrem når du pisker sjokoladekremen;-) Glad du liker smaken!

Du må bruker bakepapir i bunnen av langpannen, Heidi. Gjorde du det? Så kan du enten hvelve kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret. Eller du kan dekke kaken med sjokoladekrem og glasur mens den er i langpannen. Du må da dele kaken i firkanter og løfte kakestykkene ut av pannen med en stekespade (du skraper ett og ett kakestykket av bakepapiret med stekespaden). Glad du syntes kaken var super god på smak:-) Helt enig!

Hei. Takk for en fantastisk side. Såååå mange gode oppskrifter som jeg har lyst til å prøve. Jeg har en mann med nøtteallergi så jeg bakte denne kaken med Bixit Havrekjeks i stede for mandler. (malte dem fine akkurat som man gjør med mandler). Det fungerte veldig bra. Han ble kjempe fornøyd og har nå fått ennå en favorittkake :-)

Hei du!
Himmel så lenge jeg har lett etter enn oppskriften, og Plutselig så hadde du den! :D
Har lagd den noen ganger nå, med ulik vri og den blir like god hver gan.
Lagde denne nå i helga også - SUKSESS!!!
Vil bare dele med dere andre at denne kaka er definitivt best "dagen etter", eller etter frysing.
Jeg har servert den "fersk-lagd samme dag" et par ganger, men får ikke like mye jubel da.. :/ rare greier. Men om jeg lar kaka/bitene stå i kjøleskap til dagen etter, eller den har vært fryst, så snauer gjestene fatet på få minutter! :D
Takk for oppskriften nok en gang. Påska nermer seg, og da blir det kake da oxo gitt :)

Hilsen Gunhild :D

Som svar på av Gunhild Bjørnmelen (ikke bekreftet)

Ja, lurt av deg å titte innom Det søte liv, Gunhild:) Takk for tips og tilbakemelding, glad du synes kaken ble vellykket:-)

Hei. Har veldig lyst å prøve denne til konfirmasjon,og jeg tenker å lage den noen uker i forveien og fryse den. Bør jeg dele den i stykker før den fryses? Holder det da å legge den i tett boks før jeg fryser den,eller må den pakkes inn på annen måte? Jeg har ikke mandelkvern eller foodprosessor,men har kjøpt ferdig mandelmel.Det er lyst på farge, så jeg regner med at mandlene er skoldet...går det greit?

Prøvebakte kaken i påsken, da jeg planla å ha den til konfirmasjonen senere ... men jeg synes det ble så voldsomt med alt det smøret.. Kan man bruke annen type sjokoladekrem?

Det går an å bruke sjokoladeganache laget av kremfløte og mørk sjokolade i stedet for sjokoladesmørkrem. Det gir luftigere krem, men ikke like stabil kake. Du finner oppskrift på sjokoladeganache, hvis du går inn på Chocolate Ganache Cake.

Hei! Så flott side du har :-) Vil bare si at jeg laget denne melk og glutenfri og det var ikke vanskelig!

Hei!
Jeg fikk kaken servert i et selskap på lørdag og tenkte at den må jeg bake.
Er det meierismør du bruker?Gleder meg til å bake verdens beste kake! Tusen takk.

Bakte kaken for første gang forrige uke, serverte den på sykehjemmet til alle på avdelingen(min mann er pas. der),aldri fått så mye skryt for en kake før. Hvor har den vært i hele mitt liv? Mange tusen TAKK!!! Ps. Jeg brukte meierismør.

Hei, jeg bakte denne i går og den var nydelig! Nå lurer jeg på om sjokoladesmørkremen egner seg for cupcakes? Tror du den vil holde formen hvis man sprøyter den på en cupcake? :-)

Med melkefri margarin og sjokolade blir denne både gluten- og melkefri. Super kake for oss med gluten- og melkeintoleranse! Og uten at resten av selskapet merker at den er allergivennlig ;-)

Nyyydelig kake! Har bakt en lignende før , men med ferdigkjevlet marsipan mellom sjokoladekremen og sjokoladeglasuren. Jeg setter keken i fryseren en halvtime før krem/glasuroperasjonene. Jeg synes også den smaker bedre etter at den har vært fryst.

Hei.
Går det an benytte hasselnøtter istedenfor mandler? Jeg er ikke så glad i mandler.

Hei. Jeg prøvde å bake denne kaken til jul i fjor, og det gikk bra helt til jeg skulle dele den opp i biter. Sjokoladetoppen sprakk hele tiden når jeg skar i den,så mer ut som et flykræsj etterhvert. Men smaken var veldig god. Lar du glasuren/toppen stivne helt før du deler opp?

Jeg har en nøtteallergiker i familien, byttet ut mandlene med lettkokt havregryn, hadde i 4 ss flytende smør i 200 gr havregryn. God erstatning

Hei,

Jeg er litt betenkt med 6 råe eggeplommer i sjokoladekremen. Har du forslag på en god sjokolade eggekrem som er varmebehandlet (noe ala den gulekremen til sukessterte).

Hei,

Varmebehandlet eggeplommene med litt kaldt vann og varmet nesten til kokepunktet. Rørte rundt hele tiden. Avkjølte, fiska ut et bar små biter med stivnet hvite, og piska så eggeplommene inn i kremen. Funka helt fint!

Hvordan skal egentlig bunnen være på denne kaken? ;-)
Min ble porøs-seig-litt sprø på toppen.. ;)

Hei. Jeg bakte denne. Den var god, men jeg synes den ble veeeldig søt. Hvorfor er det så mye sukker i kaken? Handler det om smak eller konsistens? Kan man redusere sukkermengden, eller vil det virke inn på konsistensen? Hva skal jeg erstatte med hvis jeg tar bort halvparten av sukkeret?

Denne ser kjempegod ut. Jeg bakte noen ganger Sara Bernard for lenge siden da jeg fremdeles spiste sukker. Er det noen som har forsøkt en variant av denne uten sukker. Håper å få tips, hvis ikke må jeg prøve å eksperimneter selv.

Hei
Lager denne nå, i skrivende stund.
Noen tips i fht oppdeling av kaken, så ikke sjokoladeglasuren sprekker? Varm kniv?
Mvh Ingrid

Jeg har bakt denne kaken for første gang og da min mann fikk smake den sa han at denne måtte jeg bake igjen til jul. Det er første gang jeg har hørt han har sagt det. Det var den beste kaken han noengang hadde smakt. Neste gang jeg baker kaken må jeg ha mer sjokolade til glasuren, fikk ikke dekket hele kaken.

Som den ser lækker ud ;) Så den bliver også lavet på Færøerne til Jul <3 Glædelig jul til jer alle <3 <3

Denne ser jo bare kjempegod ut, så den må prøves. Lurer på hvor lenge den kan oppbevares i fryseren?

Nydelig kake. Brukte faktisk Avent barnematmaskin til maling av mandler, og det funka som krutt. Gode tilbakemeldinger fra alle som har fått smake, og bestilling fra familien til jul.

Hei
Lurte bare på du skriver kakao, er det pulver du mener da?

Takk for oppskrift. Jeg har en jente som ikke tåler melk og gluten, så jeg tenkte å lage denne med melkefri margarin. Tror du at man kan lage den med ferdigkjøpt mandelmel?

Tusen takk for oppskrifta :) Har laget Sarah Bernard idag, ilag med dere på tv...:)kjempeenkelt å lage :) Nå venter jeg bare på at glasuren skal bli noe avkjølt, gleder meg :) Jeg hr cøliaki, og denne kaka er jo glutenfri :) Lykke :)
Ønsker deg og dine ei riktig god jul, og alt godt for det nye året:)
Merethe.

Hei! Må man bruke kverna mandler eller kan man også bruke mandelmel?
har smakt denne kaka hos ett vennepar så lyst til å prøve selv.

Har laget kaken i dag, men var uheldig med sjokoladeglasuren,. Skjønner at jeg må ha varmet den for mye på plata. Ser ut som en katastrofe, og jeg er ganske oppgitt. Hva om jeg lager ny glasur og har over, eller...??

Har laget kaken i dag, men var uheldig med sjokoladeglasuren,. Skjønner at jeg må ha varmet den for mye på plata. Ser ut som en katastrofe, og jeg er ganske oppgitt. Hva om jeg lager ny glasur og har over, eller...??

Mandelbunnen til Sarah Bernhardt falt sammen - kan det være fordi langpannen er i minste laget...

Skal bruke Ritz kjeks i stedet for mandlar,skal man bruke like mye dvs. 400 gr?

Fantastisk oppskrift - takk Kristine.
Jeg har tidligere laget disse i små runde småkonfektkaker. Men dette blir en ny juletradisjon, så enkelt i stor form.
Guttene elsker disse fantastiske godbitene.
For de som sliter med sjokoladetoppingen, bruk mikroen for å varme sjokolade og smør, fungerer superbra. :)

Hvordan fikk dere denne glasuren til å holde til hele langpannen?? Står på julaften med for lite glasur :(

I dag har jeg bakt denne kaka for første gang. Den skal være på kakebordet i barnebarnas konfirmasjon den 9 mai. Utrolig god og lettvin oppskrift...har prøvesmakt ......deilig. Nå går den rett i fryseren. Ingen problem med rå eggeplomme i kremen...mixeren gjør at det blir en luftig lekker krem. Gleder meg til å servere denne supermakta...

Stekte kaka og pynta den med gult fyll og sjokoladeglasur dagen etterpå. Da jeg skulle dele den opp i kakestykker oppdaget jeg at kaka var kliss rå inni. Fryktelig ergerlig. Den gikk rett i søpla...

Ho ho, jeg står midt i julebaksten og har klart å bruke melis i stedet for sukker i deigen til Sarah Bernhard. Hva gjør jeg så med kremen; bytter ut melis med sukker og da til hvilken mengde? Tusen takk for raskt svar og for en kjempefin side. God jul, julehilsen fra Kjersti

Hadde en form på ca. 39 x 35 cm. Satte kaka med sjokoladekrem kaldt en hel natt (ca. 1 grad). Å få er sjokoladeglasuren var ingen spøk. Den rakk bare til halve kaka, siden det var vanskelig å jevne den utover. Glasuren "slipper" bare taket i sjokoladekremen hele tiden. Så nå har jeg en halv Sarah Bernhard med et tykt og ujevnt lag med sjokoladeglasur, og halve kaka uten. Jeg får forsøke å finne en oppskrift på en annen slags sjokoladeglasur for resten av kaka.

Hadde en form på ca. 39 x 35 cm. Satte kaka med sjokoladekrem kaldt en hel natt (ca. 1 grad). Å få på sjokoladeglasuren var imidlertid ingen spøk. Den rakk bare til halve kaka, siden det var vanskelig å jevne den utover. Glasuren "slipper" bare taket i sjokoladekremen hele tiden. Så nå har jeg en halv Sarah Bernhard med et tykt og ujevnt lag med sjokoladeglasur, og halve kaka uten. Jeg får forsøke å finne en oppskrift på en annen slags sjokoladeglasur for resten av kaka.

Heihei Kristine Lurer på om du bruker bakekakao eller vanlig oboy til glasuren? Takk på forhånd ☺
Ps: jeg digger siden din

Denne i langpanne har jeg fått mye skryt for i julen! Og så deilig å ta opp noen stykker fra fryseren å servere til gjester eller bare når jeg føler for noe søtt

Helt fanatisk kakeSå enkel å lage,, Alle 4 barn i huset ønsker seg denne til bursdagen sin 1000 takk for fantastisk oppskrift

Skal den heve seg veldig mye når den steker? Synes min kake har gjort det, synker den sammen ved avkjøling?

Hei! Denne virker kjempegod og ønsker å forsøke meg på denne, men finnes det noen alternativer til nøttebunn som passer godt sammen med sjokoladeganache?

Hei. Har bakt og avkjølt bunnen på benken. Da bunnen var helt avkjølt tok jeg tak i bakepapiret for å flytte denne til kjøleskapet. Da slo det sprekker i bunnen. Er dette i orden? Tok tilslutt hele langpannen i kjøleskapet. Nå er jeg redd for at kaken blir helt mislykket pga de sprekkene og at det blir umulig å få kaken ut av langpannen uten at den går i stykker. Noen som har hatt lignende problem?

Hei:) Når jeg smelter sjokoladen og skal ha den over sjokoladekremen, virker det som sjokoladen " skiller" seg, virker ikke som den fester seg til sjokoladekremen ? ( må opplyse om at jeg ikke har kakao i sjokoladekremen) Den " gule" kremen blir synlig når jeg smører sjokolade over!! Hvorfor blir det slik og hva gjør jeg feil!?

Mitt tips er å dele kaken i tre felt, og ta sjokoladen på et og et felt. Jeg brukte litt ekstra smør når jeg smeltet sjokoladen slik at den ble litt "linnere". Du kan også ha i litt delfiafett foe samme effekt.

Disse ble supergode! Er veldig fornøyd med resultatet Kommer aldri til å gå tilbake til den tradisjonelle metoden igjen. Dette var mye mindre jobb, og du får jo den samme nydelige kaken. Takk for oppskrift og god beskrivelse!

Hei
Jeg smelter sjokoladen sammen med ca 40g delfiafett og tar 300g sjokolade. Da dekkes hele kaken og er lettere å få sjokoladeglasuren jevnt på kaken. Skylder pizzahjulet med varmt vann for å få fine stykker.

Hei
Driver med konfirmasjonsforberedelser og kjenner jeg blir stressa av alt som må gjøres dagen før/samme dagen. Er det virkelig sant at hele denne flotte kaka kan fryses? Med glassur og alt? I såfall genialt, da kan jeg jo lage den flere uker i forveien. Har du flere sånne lure kakeoppskrifter som egner seg til en stressfri konfirmasjon?
Hilsen Nina

Som svar på av Nina (ikke bekreftet)

Hei. Jeg skal nå starte med konfirmasjonsforberedelser. Ser at du har spurt om det samme som meg bare i fjor (2017) Jeg skal ha konfirmasjon i slutten av april. Hvor lang tid i forveien laget du Sara Bernhard kaken?

Sjokoladen blir bare kornete/veldig stiv når jeg smelter den med smør. Har prøvd både med mørk kokesjokolade og med dronningsjokolade. Det er vel noe med at fettinnholdet i sjokoladen blir
Mettet, men hvordan får du det til? Er helt sikker på at det ikke er noe vann eller damp i sjokoladen

Hei:) jeg er ikke like proff som Kristine, men kornete sjokolade betyr for høy varme. Sjokolade brenner seg ved lav temperatur :/ Prøv å smelte smør og sjokolade over ett vannbad. Eller smelt smør først, ta av platen og så ha i hakket sjokolade og rør sammen med en gang. Da blir sjokoladen blank og smidig ;)

Har lagetbunnen og ingen problemer men skal begynne på sjokoladekremen og lurer på om jeg kan bruke flytende Melange ? Takk for svar! Mvh Anette

Hei Kristine.
Jeg er ofte inne på siden din for å finne noe godt å lage. Det er en flott og oversiktlig side du har. Det jeg sitter og ser på nå er kaker å lage til konfirmasjon siste helgen i april. Det er en liten stund til, men mye skal ordnes i stand til en slik dag. Jeg tenkte at det må vel kunne gå an å bake noe snart og fryse ned. Kan jeg bake Sara Bernhard og Snickerskaken (begge langpanne) nå og fryse ned. Eller er det for tidlig?. Blir det harskt på to måneder? Ser at det en til som lurer på hvor lenge den kan være i fryseren. På forhånd takk for svar.

Ville spørge om det ikke er nemmere at skære kagen i firkanter inden den bliver helt stiv ?? Ville mene at stykkerne blev pænere :)

Hei!

Denne har jeg laget flere ganger (i Norge) - kjempegod!
I dag laga jeg den og serverte den til en gjeng med amerikanske damer her i Nederland, og de elsket den! Jeg måtte oversette oppskriften til engelsk, men har linka til bloggen din - slik de får se originaloppskriften og de fine bildene dine her :)

Kan jeg bruke denne oppskriften med å lage topper i stede for i langpanne? Hvor lang tid skal den da stå i ovnen og hvor i ovnen?

fikk problemer med sjokoladekremen ble alt for smøraktig hva gjorde jeg feil tro?

Hei, jeg skal lage kaken i morgen og lurte på om jeg kan bruke kjøpt ferdige finmalte mandler fra pose? Kjempefin oppskrift, gleder meg

Eneste "problemet" med denne er at den er ALT FOR GOD! Har lagd den mange ganger, perfekt å fryse - men den forsvinner fort..

hei:) lagde denne for første gang i dag,den var kjempe god, men utrolig søt!! er det noe jeg kan gjøre for å lage den mindre søt neste gang..?hilsen en som elsker Sarah bernard:)

Hei, eg lurer på om en kan halvere oppskriften og bruke ei lita langpanne, og hva blir da steketiden?

Hei
Er det godt med litt kaffesmak i kremen?

Mvh Charlotte

Får ikke til sjokoladen på toppen. Den blir kornette. Gjorde som opskrift og varmet smøret, tok den av platen å rørte i sjokoladen. Hva gjør jeg feil?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift