Brukere online: 973
Brukere i dag: 4694
Brukere siste 7 dager: 243760
Her har du en HELT FANTASTISK GOD og effektiv måte å lage "Sarah Bernhardt" på!
Kaken ble første gang laget til min manns 40-årsfeiring (eller for å være mer presis: den fjerde av totalt fem feiringer av min beskjedne manns 40-årsdag ). Det er en egen tilfredsstillelse å se en forsamling godt voksne mannfolk hive i seg kaker, og denne kaken forsvant ned på høykant. Svigerinnen min og jeg tok oss av de generøse kantene som oppstod da kaken skulle renskjæres, så man kan vel si at hver eneste smule kom til nytte. Her er bildet av kaken jeg lagde den gangen:
Siden har jeg laget denne kaken mange, mange ganger og den har vært fast innslag hos meg hver eneste jul!
Også utenom jul er dette en super oppskrift de gangene du vil lage en langpannekake som er hakket mer eksklusiv enn de standard langpannekakene. Kaken består av mandelbunn, sjokoladesmørkrem og sjokoladeglasur.
Kaken er til stor langpanne og rekker til mange!
Og dette er en av de aller, aller mest besøkte kakene her på Det søte liv!
En oppskrift not to be missed med andre ord!
Ingredienser:
Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Fremgangsmåte:
Mal mandlene og bland med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade (eller fra bakepapiret hvis du allerede har tatt kaken ut av langpannen).
Tips:
♥ Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.
♥ Porsjonen sjokoladeglasur holder til et helt tynt lag over hele kaken. Hvis du vil ha et litt tykkere lag glasur, kan du øke mengden kokesjokolade til 250 gram, og vil du ha enda litt mer kan du smelte 300 gram kokesjokolade sammen med 3 ss smør, som jeg har gjort i oppskriften HER.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ Klassiske Sarah Bernhardt finner du også her på Det søte liv, se oppskriften HER. Se også oppskrift på Sarah Berhardt terte HER. Langpannekakeversjon nesten lik denne, men med ekstra mye sjokoladekrem og glasur finner du HER.
JULENS MEST POPULÆRE KAKE I LETTLAGET VERSJON!
♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter
Sjokoladekrem:
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
♥ Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.
♥ Porsjonen sjokoladeglasur holder til et helt tynt lag over hele kaken. Hvis du vil ha et litt tykkere lag glasur, kan du øke mengden kokesjokolade til 250 gram, og vil du ha enda litt mer kan du smelte 300 gram kokesjokolade sammen med 3 ss smør, som jeg har gjort i oppskriften HER.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ Klassiske Sarah Bernhardt finner du også her på Det søte liv, se oppskriften HER. Se også oppskrift på Sarah Berhardt terte HER. Langpannekakeversjon nesten lik denne, men med ekstra mye sjokoladekrem og glasur finner du HER.
164 kommentarer
Kakeoppskrift
Kakeoppskrift
oioi. denne skal jeg og bake,
oioi. denne skal jeg og bake, takk for godt tips...
Gled deg, Lisbeth :-)
Gled deg, Lisbeth :-)
Hei. Fristende kake jeg har
Hei. Fristende kake jeg har plan om å lage ;))
Men det ser ut for meg som om mandlene i bunnen ikke er malt, men hakket opp ..?
Ja, jeg har brukt food
Ja, jeg har brukt food processor til mandlene her (men det gamle bildet jeg hadde før som jeg også har tatt med i dette blogginnlegget, viser samme kake laget med malte mandler i mandelkvern). Begge deler blr bra, men litt grovere mandelbiter om du bruker food processor.
Er det mulig å bruke ferdig
Er det mulig å bruke ferdig kransekake deig til denne, hvor mye trengs da til en langpanne?
Har ikke testet, men burde gå
Har ikke testet, men burde gå bra dersom du river kransekakemassen og blander med stivpiskede eggehviter. Tipper to ruller kransekakedeig og fire piskede eggehviter. Skal få testet ut:) Gi beskjed dersom du prøver:)
Tusind tak for denne opskrift
Tusind tak for denne opskrift, nu kan jeg bage Saras igen efter mange ar uden dem. Denne side vil jeg besøge igen. Glædelig jul fra Island.
God jul til deg, Hulda:) takk
God jul til deg, Hulda:) takk for hilsen
Brukar du margarin eller
Brukar du margarin eller meierismør i sjokoladekremen? Denne skal prøvast til jul!
Har prøvd to ganger nå, med
Har prøvd to ganger nå, med samme (dårlige ) resultat. Blir rå, bare toppen som stivner. Hever seg heller ikke en millimeter. Ser ut for at de fleste får denne i boks. HJELP!!!
for en fantastisk oppskrift,
for en fantastisk oppskrift, å få den i langpanne sparer jo en masse arbeid :-) nå blir det iallfall sarah Bernard her i huset til jul :-)
Jeg vet, Irene, helt
Jeg vet, Irene, helt FANTASTISK oppskrift! Elsker den! Ikke uten grunn at den har blitt delt over 7000 ganger på facebook i løpet av de siste 14 dagene :-)
MMmmmm denne såg god ut ;) må
MMmmmm denne såg god ut ;) må prøves! Sarah Bernard i lang panne MÅ nok bli en favoritt.
Takk for oppskriften. FLOTT blogg!
Tusen takk, Bodil! Veldig bra
Tusen takk, Bodil! Veldig bra oppskrift som jeg anbefaler alle å prøve:-)
Riktig Sara Bernard er vel
Riktig Sara Bernard er vel med sjokoladekrem laget av kremfløte og sjokolade som har fått et oppkok og avkjølt deretter pisket til sjokoladekrem
Finnes i flere varianter,
Finnes i flere varianter, Marit. Som langpanne tror jeg det er best med denne oppskriften som gjør kremen litt mer stabil enn med sjokoladeganache, som du beskriver. Men kremfløtebasert sjokoladekrem blir luftigere, så det er min favoritt det også :-)
Hei. Bruker du mandler med
Hei. Bruker du mandler med eller uten skall?
Jeg bruker mandler med skall
Jeg bruker mandler med skall til denne oppskriften, Hanne.
Hei, og takk for
Hei, og takk for tilbakemelding. Da skal denne kaken lages neste helg :-)
baker den nå for første gang.
baker den nå for første gang..ser veldig bra ut.tror den blir god :) tusen takk for fin side med flotte oppskrifter
Takk for koselig
Takk for koselig tilbakemelding, Janne:-) Håper kaken faller i smak hos deg også, jeg synes den er dødsgod :-)
Eg har samme oppskrift men
Eg har samme oppskrift men den har navnet FRANZ JOSEPH KONFEKTKAKE....
Kjært barn har mange navn :-) God er den no iallefall....:-)
Ja, det stemmer at det er
Ja, det stemmer at det er lignende kake. Jeg har den kaken jeg også, litt høyere og stekes i liten langpanne. Du finner den hvis du søker i tittelfeltet:)
hei..denne såg jo bate
hei..denne såg jo bate knallgod ut :) men eg lurte på hvis eg dele oppskrifta kan eg da bruke ei lita lanpanne?
Det går bra, Anna
Det går bra, Anna
<3
<3
Skolder man mandlene, eller
Skolder man mandlene, eller går det bra å male de uten å gjøre det?
Jeg pleier ikke å skolde
Jeg pleier ikke å skolde mandlene i denne oppskriften, Kari
Hei.... kjempegod kake, lagde
Hei.... kjempegod kake, lagde den i dag. Lurer på hvorfor sjokoladeglasuren blir så knudrete, hva gjør jeg feil?? Jeg smelta den i vannbad sammen med smørklatt tilsvarende det som står i oppskrifta.
Hvis glasuren knudrer seg,
Hvis glasuren knudrer seg, har sjokoladen blitt for varm. Jeg smelter først smøret i kjelen. Så har jeg i oppdelt sjokolade og tar kjelen av platen. Sjokoladen smelter da i det varme smøret, så rører jeg glasuren jevn etter en stund. Du kan også smelte smør og sjokolade over vannbad hvis du vil være sikrere på at det går bra. Da blir varmen indirekte, og sjokoladen vil ikke knudre seg (men pass så det ikke kommer vanndamp i sjokoladen, for da vil den knudre seg da også). Jeg pleier ikke å bruke vannbad, men passer på at sjokoladen ikke får for sterk varme. Prøv igjen, May :-)
Den sjokokadeglasuren får jeg
Den sjokokadeglasuren får jeg ikke til. Har forsøkt 3 ganger nå, med smør og sjokolade. Sjokoladen klumper seg som et sjokoladepålegg med en gang smøret blandes i,og skal den være tyntflytende nok til å smøre på, så er den for varm slik at kremen smelter. Har prøvd både med Melange og Oliviero. Smeltet hver for seg, og smeltet smør i sjokolade. Ingenting går. Nå blir det sjokolade og delfiafett istedet....
Hei en venninne av med i
Hei en venninne av med i Norge delte Sarah Bernhardt oppskriften på fb.Den må jeg prøve og særlig nå til jul da vi blir mange.Jeg har ikke mandelkvern,men tilgang på både finmalte og hakkete mandler..... Skal man bruke finmalte eller kanskje en blanding? Ville gjerne gjøre det riktig første gangen.
Flott side du har!!!
Bjørg
Takk Bjørg:) Opprinnelig
Takk Bjørg:) Opprinnelig malte jeg mandlene i mandelkvern så de ble helt finmalte. Har blitt latere på mine eldre dager, så må maler jeg i food processor med hakkekniv. Kjører lenge så det blir så finmalt som mulig, men det blir likevel ikke det samme som ved maling i kvern. Jeg liker godt smaken med litt govere mandler, men det er jo en smakssak. Vil du ikke ha noen nøttebiter i kaken, må du bruke mandelkvern. Hilsen Kristine :)
Denne kaken er helt super, og
Denne kaken er helt super, og jeg har laget den mange ganger nå, men ikke til jul. Jeg spurte mannen min for et par dager siden om det var noen spesiell kake han ville ha til jul, og svaret var ganske kontant: "Sarah Bernhardt!"
Jeg har aldri frøset den før, så jeg ble kjempeglad da jeg nå så at man kan gjøre det! Deilig å ha det klart litt før selve julefeiringen:)
Vil også takke for en fantastisk side! Det er så utrolig mye godt her! Flott side å finne ideer til andre småkaker og konfekt til jul også. Og jeg benytter stort sett alltid denne siden når jeg skal bake noe!
Tusen takk for hilsen
Tusen takk for hilsen Marianne, hils til mannen og si at han har god smak ;-)
Kan man male mandlene i en
Kan man male mandlene i en foodprosessor /stavmikser eller må man bruke mandelkvern.. har hørt det kan gi ulike resultater på bunnens konsistens..
Se svaret mitt ovenfor, Bente
Se svaret mitt ovenfor, Bente. Jeg bruker som sagt foodprocessor nå, men da blir det litt mandelbiter i bunnen. Vil du ha helt myk kakebunn uten biter må du bruke mandelkvern. Så ja, det gir ulike resultater på konsistensen, men begge deler blir bra:)
Hei!:)
Hei!:)
Lurte bare på om det er vanlig mørk kokesjokolade som brukes? Denne kaka må bare prøves!:)
Ja, helt vanlig kokesjokolade
Ja, helt vanlig kokesjokolade Gro-Anett:)
Jeg maler mandlene i
Jeg maler mandlene i stavmikser og synes det fungerer helt ypperlig! De blir helt finmalte hos meg:)
Bra! Enig:) Bruker ikke
Bra! Enig:) Bruker ikke stavmikser selv, men blir vel noenlunde likt som å bruke food processor vil jeg tro
Denne skal jeg prøve! Jeg
Denne skal jeg prøve! Jeg liker best denne kaken med gul krem. Går det greit å bare utelate kakaoen? Eller blir kremen for tynn da?
Inspirerende blogg :)
Hei Marit, vil du ha gul krem
Hei Marit, vil du ha gul krem anbefaler jeg deg heller å bruke oppskriften på Suksesskake i langpanne som du finner her på Det søte liv:)
Hvordan server vi den kaken
Hvordan server vi den kaken,kaldt eller i romtemperatur?
Jeg pleier å oppbevare kakene
Jeg pleier å oppbevare kakene i kjøleskapet (eller fryser) og lar dem stå i romtemperatur en stund før servering. Dette fordi jeg foretrekker at sjokoladesmørkremen er myk, men det er jo en smaksak.
Takk for dene oppskriften Så
Takk for dene oppskriften Så lettvint og fin til å dele opp Kaka ble fin ,det komm noen snikene å skulle smake. nåligger den i fryseren ,
Så bra, Inger Johanne, håper
Så bra, Inger Johanne, håper kakene blir en stor suksess for deg i julen :-)
Hei,
Hei,
jeg elsker suksessterten, og lurer selvsagt på om det ikke ville være mulig å lure inn den gule eggekremen mellom bunnen og sjokoladetoppen? Hva tror du? Gode greier!
Hei Hilde, ja du kan dekke
Hei Hilde, ja du kan dekke med jul krem og ringle sjokoladeglasuren på toppen (litt vanskelig å smøre sjokoladeglasur over den gule kremen med mindre den er frossen eller veldig kald. Jeg anbefaler deg i grunnen å heller bruke oppskriften på "Suksesskake i langpanne" som du finner her på Det søte liv i stedet, siden den vel er akkurat det du etterspør. Du kan pynte med smeltet sjokolade, se bilde på "Suksess i langpanne" som er lignende kake som den nevnt ovenfor, bare i liten langpanne.
Gode greier, ja :-)
Jeg har nettopp laget denne
Jeg har nettopp laget denne kaken med melkefri margarin og melkefri sjokolade, og melkeallergikeren her på jobb ville gullforgylle meg :) Hadde tålt en knivsodd salt siden margarinen er uten salt, men ble ellers helt utmerket :)
Supert! Takk for
Supert! Takk for tilbakemelding med nyttig tips for allergikere!
Akkurat det jeg skulle spørre
Akkurat det jeg skulle spørre om ; hadde ikke tenkt på tanken med salt engang.
Det gjorde dette lettere. Takk for info :)
Jeg anbefaler ikke å bruke
Jeg anbefaler ikke å bruke food prosessor til mandler da man slår fettet ut av mandlene,bruk mandelkvern! Lurer på om det går å bruke melis istedenfor sukker i bunnen til Sarah Bernard?? Tenker at bunnen blir "seigere" da ???
Enig Ann, at kaken blir
Enig Ann, at kaken blir mykere i konsistensen om man maler mandlene. Som jeg har beskrevet ovenfor, er det dette jeg har pleid å gjøre før. Nå er jeg latere og bruker food processor som jeg lar kjøre lenge så mandlene blir så finmalte som mulig. Du kan ha sukkeret i food processor også får å gi det en finere konsistens. Jeg synes kaken blir helt topp på denne måten også, jeg da :-)
Hei! Denne har jeg lyst til å
Hei! Denne har jeg lyst til å prøve :-D Jeg har verken foodprosessor eller mandelkvern, men lurer på om man kan bruke mandelmel i stedet ?
Det går veldig bra å bruke
Det går veldig bra å bruke mandelmel, Siv Tone! Blir samme konsistens på kaken som når man bruker malte mandler.
Hei ! Har kaka i ovnen no,
Hei ! Har kaka i ovnen no, ser flott ut, men bunnen blir ganske høg ?
Har laga denne kaka noken ganga, då i muffinsformer, mykkje arbeid så denne langpannekaka var eit godt alternativ .
Takk for tips og mange spennande kaker på sida di .
Hvis kaken din ble høy, har
Hvis kaken din ble høy, har du kanskje litt mindre langpanne enn meg. Uansett håper jeg du ble fornøyd med resultatet:) Takk for hilsen!
Den vart heilt perfekt, :)
Den vart heilt perfekt, :) Nydelig kake .
Hei,
Hei,
hvorfor i all verdens navn og rike har jeg aldri hørt om Sarah Bernhard før? Ser utrolig god ut! Men tenkte å lage denne i en rund form (24 cm. dm.). Hvordan vil steketid og mengde ingredienser være da?
Hehe, ja genialt, ikke sant?
Hehe, ja genialt, ikke sant? Du må halvere denne oppskriften og øke stengetider litt om du vil bruke denne oppskriften til form som er 24 cm i diameter. Men se også oppskrift på Sarah Bernhardt terte her på Det søte liv, som lages som rund kake:) God jul, Trine:)
Denne kaken må helt klart
Denne kaken må helt klart prøves ut! Nå er ikje jeg noen mesterbaker, men håper jeg får den til likevel :) Men, jeg lurer på: hva er en "barneskje"? Ca hvor mange ml?
Det er ca 10 ml, mens vanlig
Det er ca 10 ml, mens vanlig spiseskje regnes som 15 ml. Går fint å ta en vanlig spiseskje også, men blir litt sterkere sjokoladesmak på kremen. Håper du liker kaken, Hege:)
Kjempegod - minst like god
Kjempegod - minst like god som den tradisjonelle Sarah Bernhard.
Glad du liker oppskriften,
Glad du liker oppskriften, Fanney:)
Knallgod kake men måtte bruke
Knallgod kake men måtte bruke 400 gr kokesjokolade
OK, men da fikk du vel et
OK, men da fikk du vel et nokså tykt lag sjokolade på toppen? Til 2 ss smør regner jeg 200 gram, så kanskje du brukte litt mindre smør og du derfor trengte mer sjokolade. Uansett.. veldig glad du synes kaken ble knallgod, Peter:)
Kaken blir jo helt smelta og
Kaken blir jo helt smelta og ødelagt når jeg tar på den varme sjokoladen på slutten :( Kjempe le meg! Hvordan kan jeg gjøre dette riktig??
Du må være supernøye med at
Du må være supernøye med at kaken er kjempekald før du har på sjokoladeglasuren, Anine. Som jeg skriver i oppskriften, er det helt avgjørende for at sjokoladekremen ikke skal smelte. Du kan også avkjøle glasuren til den er lunken, så den ikke er varmere enn den må være for tross alt å være flytende. Prøv en gang til, du blir sikkert fornøyd neste gang du prøver.
super kake og bra oppskrift..
super kake og bra oppskrift.. takker å bukker :)
Glad kaken falt i smak :-)
Glad kaken falt i smak :-)
Hei! Nå har jeg også prøvd
Hei! Nå har jeg også prøvd meg! Spennende :-) Hvor mange dager kan den stå i kjøleskapet? Har den i en langpanne med lokk og lurer på om jeg bør fryse den.
Har du tett lokk på
Har du tett lokk på langpanneformen, går det nok fint å oppbevare kaken slik i flere dager. Vil du være helt sikker på kantene ikke blir tørre, bør du imidlertid fryse ned kaken. Den tiner jo veldig raskt, så jeg synes det er den beste oppbevaringsmåten.
Kult at du testet oppskriften du også, Monika:)
Hei :) Skal prøve å bake
Hei :) Skal prøve å bake denne kaka for første gang,og jeg er absolutt ikke flink til å bake :P
Jeg er ikke så glad i mørk sjokolade. Går d ann å bruke en annen glasur?
Du kan bruke lysere sjokolade
Du kan bruke lysere sjokolade (lys kokesjokolade eller melkesjokolade) hvis du liker det bedre, Lena. Selv synes jeg den mørke sjokoladen passer perfekt til sjokoladesmørkremen, men alt slikt er jo en smakssak :-) Prøv - jeg er sikker på at du kommer til å bli fornøyd!
Hei! Vil først bare takke for
Hei! Vil først bare takke for en kjempebra side, jeg er glad i å bake og bruker alltid dine oppskrifter når jeg skal bake noe :) Har lyst til å prøve denne oppskriften, men lurte på om det hadde passet med krem (evt vaniljekrem+krem) i eller på denne kaken?
Takk for hyggelig
Takk for hyggelig tilbakemelding på nettsiden min, Hanne:)
Hm, litt betenkt med dette å ha på vaniljekrem. Tenkte du da oppå sjokoladekremen, eller i stedet for sjokoladekremen..? Må nesten testes ut før jeg kan svare deg på denne.
Kan noen hjelpe meg -
Kan noen hjelpe meg - værsåsnill -
Jeg plages med at marengsfyllet flyter inni mandelbunnen,
selv om bunnen er kald.
Og jeg får heller ikke marengsfyllet til og bli tykk , når jeg visper sukkeret inni eggeplommene.
Dette er en fantastisk god kake.
Mvh : Karl Arvid
Hei Karl Arvid, skulle gjerne
Hei Karl Arvid, skulle gjerne bakt sammen med deg for å se hva det kan være du gjør feil :-) Men ikke forvent deg marengskrem når du pisker sjokoladekremen;-) Glad du liker smaken!
Prøvde meg på denne her om
Prøvde meg på denne her om dagen. Super god, MEN alt satt fast i bunnen... Tips? :)
Du må bruker bakepapir i
Du må bruker bakepapir i bunnen av langpannen, Heidi. Gjorde du det? Så kan du enten hvelve kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret. Eller du kan dekke kaken med sjokoladekrem og glasur mens den er i langpannen. Du må da dele kaken i firkanter og løfte kakestykkene ut av pannen med en stekespade (du skraper ett og ett kakestykket av bakepapiret med stekespaden). Glad du syntes kaken var super god på smak:-) Helt enig!
Hei. Takk for en fantastisk
Hei. Takk for en fantastisk side. Såååå mange gode oppskrifter som jeg har lyst til å prøve. Jeg har en mann med nøtteallergi så jeg bakte denne kaken med Bixit Havrekjeks i stede for mandler. (malte dem fine akkurat som man gjør med mandler). Det fungerte veldig bra. Han ble kjempe fornøyd og har nå fått ennå en favorittkake :-)
Å så flott å høre, Bente!
Å så flott å høre, Bente! Takk for koselig og nyttig tilbakemelding med veldig gode tips!
Hei du!
Hei du!
Himmel så lenge jeg har lett etter enn oppskriften, og Plutselig så hadde du den! :D
Har lagd den noen ganger nå, med ulik vri og den blir like god hver gan.
Lagde denne nå i helga også - SUKSESS!!!
Vil bare dele med dere andre at denne kaka er definitivt best "dagen etter", eller etter frysing.
Jeg har servert den "fersk-lagd samme dag" et par ganger, men får ikke like mye jubel da.. :/ rare greier. Men om jeg lar kaka/bitene stå i kjøleskap til dagen etter, eller den har vært fryst, så snauer gjestene fatet på få minutter! :D
Takk for oppskriften nok en gang. Påska nermer seg, og da blir det kake da oxo gitt :)
Hilsen Gunhild :D
Ja, lurt av deg å titte innom
Ja, lurt av deg å titte innom Det søte liv, Gunhild:) Takk for tips og tilbakemelding, glad du synes kaken ble vellykket:-)
Hei. Har veldig lyst å prøve
Hei. Har veldig lyst å prøve denne til konfirmasjon,og jeg tenker å lage den noen uker i forveien og fryse den. Bør jeg dele den i stykker før den fryses? Holder det da å legge den i tett boks før jeg fryser den,eller må den pakkes inn på annen måte? Jeg har ikke mandelkvern eller foodprosessor,men har kjøpt ferdig mandelmel.Det er lyst på farge, så jeg regner med at mandlene er skoldet...går det greit?
Det går sikkert greit å bruke
Det går sikkert greit å bruke mandelmel, Gunn:) Kaken kan fryses enten i stykker eller hel. Det går bra å fryse kakestykkene i en boks.
Prøvebakte kaken i påsken, da
Prøvebakte kaken i påsken, da jeg planla å ha den til konfirmasjonen senere ... men jeg synes det ble så voldsomt med alt det smøret.. Kan man bruke annen type sjokoladekrem?
Det går an å bruke
Det går an å bruke sjokoladeganache laget av kremfløte og mørk sjokolade i stedet for sjokoladesmørkrem. Det gir luftigere krem, men ikke like stabil kake. Du finner oppskrift på sjokoladeganache, hvis du går inn på Chocolate Ganache Cake.
Hei! Så flott side du har :-)
Hei! Så flott side du har :-) Vil bare si at jeg laget denne melk og glutenfri og det var ikke vanskelig!
Supert å høre! Takk for
Supert å høre! Takk for tilbakemeldingen, Anita:-)
Hei!
Hei!
Jeg fikk kaken servert i et selskap på lørdag og tenkte at den må jeg bake.
Er det meierismør du bruker?Gleder meg til å bake verdens beste kake! Tusen takk.
Bakte kaken for første gang
Bakte kaken for første gang forrige uke, serverte den på sykehjemmet til alle på avdelingen(min mann er pas. der),aldri fått så mye skryt for en kake før. Hvor har den vært i hele mitt liv? Mange tusen TAKK!!! Ps. Jeg brukte meierismør.
Hei, jeg bakte denne i går og
Hei, jeg bakte denne i går og den var nydelig! Nå lurer jeg på om sjokoladesmørkremen egner seg for cupcakes? Tror du den vil holde formen hvis man sprøyter den på en cupcake? :-)
Med melkefri margarin og
Med melkefri margarin og sjokolade blir denne både gluten- og melkefri. Super kake for oss med gluten- og melkeintoleranse! Og uten at resten av selskapet merker at den er allergivennlig ;-)
Nyyydelig kake! Har bakt en
Nyyydelig kake! Har bakt en lignende før , men med ferdigkjevlet marsipan mellom sjokoladekremen og sjokoladeglasuren. Jeg setter keken i fryseren en halvtime før krem/glasuroperasjonene. Jeg synes også den smaker bedre etter at den har vært fryst.
Hei.
Hei.
Går det an benytte hasselnøtter istedenfor mandler? Jeg er ikke så glad i mandler.
denne skal jeg prøves idag.
denne skal jeg prøves idag. Mandelbunnen ble bakt igår, resten skal lages nå
Hei. Jeg prøvde å bake denne
Hei. Jeg prøvde å bake denne kaken til jul i fjor, og det gikk bra helt til jeg skulle dele den opp i biter. Sjokoladetoppen sprakk hele tiden når jeg skar i den,så mer ut som et flykræsj etterhvert. Men smaken var veldig god. Lar du glasuren/toppen stivne helt før du deler opp?
Jeg deler opp med det samme
Jeg deler opp med det samme jeg har hatt på glasuren
Jeg har en nøtteallergiker i
Jeg har en nøtteallergiker i familien, byttet ut mandlene med lettkokt havregryn, hadde i 4 ss flytende smør i 200 gr havregryn. God erstatning
Denne må jeg prøve!
Denne må jeg prøve!
Noen som har prøvd å bytte ut
Noen som har prøvd å bytte ut sukker med sukrin? Skal prøve med på litt sunnere kaker i år :-)
Hei,
Hei,
Jeg er litt betenkt med 6 råe eggeplommer i sjokoladekremen. Har du forslag på en god sjokolade eggekrem som er varmebehandlet (noe ala den gulekremen til sukessterte).
Hei,
Hei,
Varmebehandlet eggeplommene med litt kaldt vann og varmet nesten til kokepunktet. Rørte rundt hele tiden. Avkjølte, fiska ut et bar små biter med stivnet hvite, og piska så eggeplommene inn i kremen. Funka helt fint!
Hvordan skal egentlig bunnen
Hvordan skal egentlig bunnen være på denne kaken? ;-)
Min ble porøs-seig-litt sprø på toppen.. ;)
Hei. Jeg bakte denne. Den var
Hei. Jeg bakte denne. Den var god, men jeg synes den ble veeeldig søt. Hvorfor er det så mye sukker i kaken? Handler det om smak eller konsistens? Kan man redusere sukkermengden, eller vil det virke inn på konsistensen? Hva skal jeg erstatte med hvis jeg tar bort halvparten av sukkeret?
Denne ser kjempegod ut. Jeg
Denne ser kjempegod ut. Jeg bakte noen ganger Sara Bernard for lenge siden da jeg fremdeles spiste sukker. Er det noen som har forsøkt en variant av denne uten sukker. Håper å få tips, hvis ikke må jeg prøve å eksperimneter selv.
Hei
Hei
Lager denne nå, i skrivende stund.
Noen tips i fht oppdeling av kaken, så ikke sjokoladeglasuren sprekker? Varm kniv?
Mvh Ingrid
Jeg har bakt denne kaken for
Jeg har bakt denne kaken for første gang og da min mann fikk smake den sa han at denne måtte jeg bake igjen til jul. Det er første gang jeg har hørt han har sagt det. Det var den beste kaken han noengang hadde smakt. Neste gang jeg baker kaken må jeg ha mer sjokolade til glasuren, fikk ikke dekket hele kaken.
Som den ser lækker ud ;) Så
Som den ser lækker ud ;) Så den bliver også lavet på Færøerne til Jul <3 Glædelig jul til jer alle <3 <3
Denne ser jo bare kjempegod
Denne ser jo bare kjempegod ut, så den må prøves. Lurer på hvor lenge den kan oppbevares i fryseren?
Nydelig kake. Brukte faktisk
Nydelig kake. Brukte faktisk Avent barnematmaskin til maling av mandler, og det funka som krutt. Gode tilbakemeldinger fra alle som har fått smake, og bestilling fra familien til jul.
Fantastisk grei å lage,
Fantastisk grei å lage, veldig god.
Namnam, kan den fryses? :)
Namnam, kan den fryses? :)
Hei
Hei
Lurte bare på du skriver kakao, er det pulver du mener da?
Takk for oppskrift. Jeg har
Takk for oppskrift. Jeg har en jente som ikke tåler melk og gluten, så jeg tenkte å lage denne med melkefri margarin. Tror du at man kan lage den med ferdigkjøpt mandelmel?
Ser kjempe god ut, så denne
Ser kjempe god ut, så denne må prøves. Bruker du vanlig margarin?
Tusen takk for oppskrifta :)
Tusen takk for oppskrifta :) Har laget Sarah Bernard idag, ilag med dere på tv...:)kjempeenkelt å lage :) Nå venter jeg bare på at glasuren skal bli noe avkjølt, gleder meg :) Jeg hr cøliaki, og denne kaka er jo glutenfri :) Lykke :)
Ønsker deg og dine ei riktig god jul, og alt godt for det nye året:)
Merethe.
Hei! Må man bruke kverna
Hei! Må man bruke kverna mandler eller kan man også bruke mandelmel?
har smakt denne kaka hos ett vennepar så lyst til å prøve selv.
Hei! Jeg tenkte å lage bunn
Hei! Jeg tenkte å lage bunn med Ritz kjeks fremfor madler. Hvor mye kjeks tror du jeg trenger?
Har laget kaken i dag, men
Har laget kaken i dag, men var uheldig med sjokoladeglasuren,. Skjønner at jeg må ha varmet den for mye på plata. Ser ut som en katastrofe, og jeg er ganske oppgitt. Hva om jeg lager ny glasur og har over, eller...??
Har laget kaken i dag, men
Har laget kaken i dag, men var uheldig med sjokoladeglasuren,. Skjønner at jeg må ha varmet den for mye på plata. Ser ut som en katastrofe, og jeg er ganske oppgitt. Hva om jeg lager ny glasur og har over, eller...??
Mandelbunnen til Sarah
Mandelbunnen til Sarah Bernhardt falt sammen - kan det være fordi langpannen er i minste laget...
Skal bruke Ritz kjeks i
Skal bruke Ritz kjeks i stedet for mandlar,skal man bruke like mye dvs. 400 gr?
Fantastisk oppskrift - takk
Fantastisk oppskrift - takk Kristine.
Jeg har tidligere laget disse i små runde småkonfektkaker. Men dette blir en ny juletradisjon, så enkelt i stor form.
Guttene elsker disse fantastiske godbitene.
For de som sliter med sjokoladetoppingen, bruk mikroen for å varme sjokolade og smør, fungerer superbra. :)
Hvordan fikk dere denne
Hvordan fikk dere denne glasuren til å holde til hele langpannen?? Står på julaften med for lite glasur :(
I dag har jeg bakt denne kaka
I dag har jeg bakt denne kaka for første gang. Den skal være på kakebordet i barnebarnas konfirmasjon den 9 mai. Utrolig god og lettvin oppskrift...har prøvesmakt ......deilig. Nå går den rett i fryseren. Ingen problem med rå eggeplomme i kremen...mixeren gjør at det blir en luftig lekker krem. Gleder meg til å servere denne supermakta...
Stekte kaka og pynta den med
Stekte kaka og pynta den med gult fyll og sjokoladeglasur dagen etterpå. Da jeg skulle dele den opp i kakestykker oppdaget jeg at kaka var kliss rå inni. Fryktelig ergerlig. Den gikk rett i søpla...
Ho ho, jeg står midt i
Ho ho, jeg står midt i julebaksten og har klart å bruke melis i stedet for sukker i deigen til Sarah Bernhard. Hva gjør jeg så med kremen; bytter ut melis med sukker og da til hvilken mengde? Tusen takk for raskt svar og for en kjempefin side. God jul, julehilsen fra Kjersti
Hadde en form på ca. 39 x 35
Hadde en form på ca. 39 x 35 cm. Satte kaka med sjokoladekrem kaldt en hel natt (ca. 1 grad). Å få er sjokoladeglasuren var ingen spøk. Den rakk bare til halve kaka, siden det var vanskelig å jevne den utover. Glasuren "slipper" bare taket i sjokoladekremen hele tiden. Så nå har jeg en halv Sarah Bernhard med et tykt og ujevnt lag med sjokoladeglasur, og halve kaka uten. Jeg får forsøke å finne en oppskrift på en annen slags sjokoladeglasur for resten av kaka.
Hadde en form på ca. 39 x 35
Hadde en form på ca. 39 x 35 cm. Satte kaka med sjokoladekrem kaldt en hel natt (ca. 1 grad). Å få på sjokoladeglasuren var imidlertid ingen spøk. Den rakk bare til halve kaka, siden det var vanskelig å jevne den utover. Glasuren "slipper" bare taket i sjokoladekremen hele tiden. Så nå har jeg en halv Sarah Bernhard med et tykt og ujevnt lag med sjokoladeglasur, og halve kaka uten. Jeg får forsøke å finne en oppskrift på en annen slags sjokoladeglasur for resten av kaka.
Heihei Kristine Lurer på om
Heihei Kristine Lurer på om du bruker bakekakao eller vanlig oboy til glasuren? Takk på forhånd ☺
Ps: jeg digger siden din
Denne i langpanne har jeg
Denne i langpanne har jeg fått mye skryt for i julen! Og så deilig å ta opp noen stykker fra fryseren å servere til gjester eller bare når jeg føler for noe søtt
Hvilken kokesjokolade og
Hvilken kokesjokolade og kakao bruker du?
Helt fanatisk kakeSå enkel å
Helt fanatisk kakeSå enkel å lage,, Alle 4 barn i huset ønsker seg denne til bursdagen sin 1000 takk for fantastisk oppskrift
Skal den heve seg veldig mye
Skal den heve seg veldig mye når den steker? Synes min kake har gjort det, synker den sammen ved avkjøling?
Hei! Denne virker kjempegod
Hei! Denne virker kjempegod og ønsker å forsøke meg på denne, men finnes det noen alternativer til nøttebunn som passer godt sammen med sjokoladeganache?
Hei. Har bakt og avkjølt
Hei. Har bakt og avkjølt bunnen på benken. Da bunnen var helt avkjølt tok jeg tak i bakepapiret for å flytte denne til kjøleskapet. Da slo det sprekker i bunnen. Er dette i orden? Tok tilslutt hele langpannen i kjøleskapet. Nå er jeg redd for at kaken blir helt mislykket pga de sprekkene og at det blir umulig å få kaken ut av langpannen uten at den går i stykker. Noen som har hatt lignende problem?
Hei:) Når jeg smelter
Hei:) Når jeg smelter sjokoladen og skal ha den over sjokoladekremen, virker det som sjokoladen " skiller" seg, virker ikke som den fester seg til sjokoladekremen ? ( må opplyse om at jeg ikke har kakao i sjokoladekremen) Den " gule" kremen blir synlig når jeg smører sjokolade over!! Hvorfor blir det slik og hva gjør jeg feil!?
Mitt tips er å dele kaken i
Mitt tips er å dele kaken i tre felt, og ta sjokoladen på et og et felt. Jeg brukte litt ekstra smør når jeg smeltet sjokoladen slik at den ble litt "linnere". Du kan også ha i litt delfiafett foe samme effekt.
Disse ble supergode! Er
Disse ble supergode! Er veldig fornøyd med resultatet Kommer aldri til å gå tilbake til den tradisjonelle metoden igjen. Dette var mye mindre jobb, og du får jo den samme nydelige kaken. Takk for oppskrift og god beskrivelse!
Hei
Hei
Jeg smelter sjokoladen sammen med ca 40g delfiafett og tar 300g sjokolade. Da dekkes hele kaken og er lettere å få sjokoladeglasuren jevnt på kaken. Skylder pizzahjulet med varmt vann for å få fine stykker.
Hei
Hei
Driver med konfirmasjonsforberedelser og kjenner jeg blir stressa av alt som må gjøres dagen før/samme dagen. Er det virkelig sant at hele denne flotte kaka kan fryses? Med glassur og alt? I såfall genialt, da kan jeg jo lage den flere uker i forveien. Har du flere sånne lure kakeoppskrifter som egner seg til en stressfri konfirmasjon?
Hilsen Nina
Hei. Jeg skal nå starte med
Hei. Jeg skal nå starte med konfirmasjonsforberedelser. Ser at du har spurt om det samme som meg bare i fjor (2017) Jeg skal ha konfirmasjon i slutten av april. Hvor lang tid i forveien laget du Sara Bernhard kaken?
Sjokoladen blir bare kornete
Sjokoladen blir bare kornete/veldig stiv når jeg smelter den med smør. Har prøvd både med mørk kokesjokolade og med dronningsjokolade. Det er vel noe med at fettinnholdet i sjokoladen blir
Mettet, men hvordan får du det til? Er helt sikker på at det ikke er noe vann eller damp i sjokoladen
Hei:) jeg er ikke like proff
Hei:) jeg er ikke like proff som Kristine, men kornete sjokolade betyr for høy varme. Sjokolade brenner seg ved lav temperatur :/ Prøv å smelte smør og sjokolade over ett vannbad. Eller smelt smør først, ta av platen og så ha i hakket sjokolade og rør sammen med en gang. Da blir sjokoladen blank og smidig ;)
Har lagetbunnen og ingen
Har lagetbunnen og ingen problemer men skal begynne på sjokoladekremen og lurer på om jeg kan bruke flytende Melange ? Takk for svar! Mvh Anette
Hvor lenge holder den seg i
Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet og fryseren?
Hei Kristine.
Hei Kristine.
Jeg er ofte inne på siden din for å finne noe godt å lage. Det er en flott og oversiktlig side du har. Det jeg sitter og ser på nå er kaker å lage til konfirmasjon siste helgen i april. Det er en liten stund til, men mye skal ordnes i stand til en slik dag. Jeg tenkte at det må vel kunne gå an å bake noe snart og fryse ned. Kan jeg bake Sara Bernhard og Snickerskaken (begge langpanne) nå og fryse ned. Eller er det for tidlig?. Blir det harskt på to måneder? Ser at det en til som lurer på hvor lenge den kan være i fryseren. På forhånd takk for svar.
Ville spørge om det ikke er
Ville spørge om det ikke er nemmere at skære kagen i firkanter inden den bliver helt stiv ?? Ville mene at stykkerne blev pænere :)
Hei, hva slags smør pleier du
Hei, hva slags smør pleier du bruke i denne?
Hei!
Hei!
Denne har jeg laget flere ganger (i Norge) - kjempegod!
I dag laga jeg den og serverte den til en gjeng med amerikanske damer her i Nederland, og de elsket den! Jeg måtte oversette oppskriften til engelsk, men har linka til bloggen din - slik de får se originaloppskriften og de fine bildene dine her :)
Kan jeg bruke denne
Kan jeg bruke denne oppskriften med å lage topper i stede for i langpanne? Hvor lang tid skal den da stå i ovnen og hvor i ovnen?
fikk problemer med
fikk problemer med sjokoladekremen ble alt for smøraktig hva gjorde jeg feil tro?
Hei, jeg skal lage kaken i
Hei, jeg skal lage kaken i morgen og lurte på om jeg kan bruke kjøpt ferdige finmalte mandler fra pose? Kjempefin oppskrift, gleder meg
Eneste "problemet" med denne
Eneste "problemet" med denne er at den er ALT FOR GOD! Har lagd den mange ganger, perfekt å fryse - men den forsvinner fort..
Bytt ut halvparten av mandel
Bytt ut halvparten av mandel med cashew nøtter uten salt, kanonbra.
hei:) lagde denne for første
hei:) lagde denne for første gang i dag,den var kjempe god, men utrolig søt!! er det noe jeg kan gjøre for å lage den mindre søt neste gang..?hilsen en som elsker Sarah bernard:)
Hei, eg lurer på om en kan
Hei, eg lurer på om en kan halvere oppskriften og bruke ei lita langpanne, og hva blir da steketiden?
Hei
Hei
Er det godt med litt kaffesmak i kremen?
Mvh Charlotte
Får ikke til sjokoladen på…
Får ikke til sjokoladen på toppen. Den blir kornette. Gjorde som opskrift og varmet smøret, tok den av platen å rørte i sjokoladen. Hva gjør jeg feil?
Fantastisk god konfektkake…
Fantastisk god konfektkake som har blitt en tradisjon å bake hver jul. Overgår alt av tørre julekaker og lett å lage. Særlig når man bruker foodprosessor og hakker mandlene, og vi syns det er veldig godt når de ikke blir for finmalt. Bruker 50 gr ekstra kokesjokolade i topp kremen. Blir ikke kornete når jeg smelter smøret først på laveste temp på kokeplaten og brekker opp sjokladen og rører den inn på samme temp. Lurt å skjære opp rutene når kaken har fått stått litt på benken slik at ikke glasuren brekker .Et tips til å jevne ut alle lagene er å bruke en kakespade. Tusen takk for den flotte siden din.
Skriv ny kommentar